به گزارش خبرنگار «خبرگزاری دانشجو» از یاسوج، سیدخدایار فتاحیان عصر روزگذشته در کرسی آزاد اندیشی دانشگاه آزاد دهدشت با موضوع 9 دی و بصیرت، به بررسی انحرافات در طول تاریخ اسلام پرداخت و گفت: در جامعه اسلامی چه حرکت بی بصیرتی صورت گرفت که از زمان آخرین حج پیامبر در 18 ذیحجه تا رحلت ایشان در 28 صفر، که 70 روزطول کشید این جامعه متحول شد و ماجرای سقیفه شکل گرفت که در آن ماجرا تیری شلیک شد که در کربلا بر گلوی حسین نشست و از آن جا ظلم به ائمه اطهار (ع) شروع می شود؟
وی به بررسی بی بصیرتی در دوران خلفا پرداخت و گفت: در اواخر حکومت عمر، غنایم بیشتر شد و دنیا طلبی باعث شد تا بعضی ها سهم خواهی کنند و دلایلی همچون سهم خواهی، دنیا طلبی و ریاست طلبی در دوران عمر و عثمان و نقطه آغازین انحراف ها را رقم زد.
این کارشناس مسائل سیاسی افزود: این حرکات جامعه را به سمت سویی برد که افرادی که روزهای اول بانی و عامل اصلی کشتن عثمان بودند در آخر جامعه ای را تشکیل دادند که طلب خون عثمان را می کرد و کسی که اولین بانی این قضیه بود پیراهن عثمان را پیش معاویه برد و آن حرکت در تاریخ رقم خورد.
فتاحیان به بی بصیرتی مردم در دوران امام علی (ع) اشاره کرد و این عامل را باعث بروز جنگ ها و انحرافات در جامعه اسلامی دانست.
وی افزود: در دوران های بنی امیه و بنی عباس رشد انحرافات در جریان های سیاسی در جامعه مسلمین رشد پیدا کرد و باعث به انحراف کشیدن جامعه مسلمانان شد و امروز این انحرافات در سه دهه انقلاب اسلامی خودش را نشان داد.
این کارشناس مسائل سیاسی به توطئه های استکبار در مقابل انقلاب اسلامی اشاره کرد و گفت: جبهه استکبار با تمام مدل ها، حرکت ها و دشمنی ها برای از پای در آوردن این انقلاب توان خود را به کار بست و توطئه ها، تحریم ها، ترورها و کودتا را به راه انداخت تا به جنگ هشت ساله رسید و در آن شکست خورد.
فتاحیان افزود: دشمن دوباره تحریم ها را مضاعف کرد و نیرو هایش را در بعضی ساختار ها نفوذ داد و در دوران مختلف همان روندی که در زمان خلفا شکل گرفت، در دوران سی و سه ساله انقلاب اسلامی ما نیز شکل گرفت که باز هم با شکست مواجه شد.
وی با اشاره به تلاش دشمن برای تحقق انقلاب مخملی در کشور در سال 88 بیان داشت: دشمن با برنامه ریزی و تلاش با استفاده از مدل های انقلاب رنگین، چندسال کارکرده و به پیروزی در انتخابات دلخوش بودند که اشتباه بزرگ آنها در انتخابات بود؛ زیرا بصیرت، هوشیاری، حضور و وحدت مردم و اراده الهی باعث شد تا عاشورای دیگری درسال 88 به وقوع پیوست.
این کارشناس مسائل سیاسی مهمترین شاخصه های حماسه 9 دی را بصیرت و غیرت دینی، حضور مردم و واکنش به چالشی ترین کنش دشمنان، یاس مطلق دشمنان، اراده الهی و همراهی با ولایت دانست.