به گزارش خبرنگار «خبرگزاری دانشجو» از مشهد، مهدی نژاد نوری امروز در مراسم افتتاح مرکز رشد و فناوری انرژی پارک علم و فناوری خراسان رضوی بیان داشت: امسال به رحمت الهی، با وجود مشکلات اقتصادی کشور و همچنین تلاش دشمن در راستای به عقب کشاندن ایران، شاهد پیشرفتهای بسیار خوبی در خصوص فناوری خواهیم بود.
وی با اشاره به اینکه در سال جاری 500 میلیون دلار از صندوق توسعه ملی به صندوق نوآوری اختصاص داده شده است، افزود: طبق برنامه قرار است این بودجه جهت حمایت از شرکتهای دانش بنیان صرف شود؛ البته صرف این بودجه نیازمند یک برنامه ریزی دقیقتر و تلاش مضاعف است تا این اعتبارات را به فرصت تبدیل کنیم.
معاون پژوهشی و فناوری وزیر علوم با اشاره به اینکه بر اساس برنامه پنجم توسعه باید تعداد شرکتهای دانش بنیان به 20 هزار شرکت برسد، بیان کرد: در حال حاضر تعداد این شرکتها در کشور 2300 شرکت میباشد که امید است تا پایان سال جاری این رقم به دو برابر افزایش یابد.
مهدینژاد نوری ادامه داد: کشور ما از لحاظ نیروی انسانی و ایده کم ندارد، بلکه آنچه اهمیت دارد، این است که این ایدهها را هدایت و بازار کارشان را تضمین کنیم.
وی بیان داشت: همزمان طرحی در مجلس مورد بررسی است که از تولید ملی حمایت میکند و چنانچه تصویب شود طرح بسیار خوب و پیشرویی میباشد؛ در این صورت، فضایی فراهم میشود که تولیدات به نحو احسن افزایش یابد.
معاون پژوهشی و فناوری وزیر علوم همه این نعمتها را تدبیر رهبر و کمکهای دشمن دانست و گفت: تدبیر رهبر باعث ایجاد تحرکات بین مسئولان و همچنین دشمن با اعمال تحریمها، عاملی در جهت پیشرفت ایران شد، به طوری که گزارش هایی که در کمیته فرعی مجلس آمریکا مطرح میشود، حاکی از پیشرفت و خودکفایی ایران است.
مهدینژادنوری با اشاره به اینکه ملت ایران نشان داده است از همه مشکلات برمیآید، بیان داشت: البته در این راه هزینههای فراوانی دادهایم، اما میوه شیرینی داشته است.
وی با اشاره به اینکه بودجه باید با تدبیر هزینه شود، گفت: باید تعداد شرکتهای توانمند با محصولات با کیفیت را در راستای شکوفایی علم و صنعت افزایش دهیم.
معاون پژوهشی وزیر علوم گفت: با توجه به اینکه در کشور چهار میلیون و 500 هزار دانشجو مشغول به تحصیل هستند، مسئولان امر باید برنامهای برای فارغ التحصیل شدن آنها داشته باشند تا جذب دیگر کشورها نشوند و سرمایه انسانی هدر نرود.
مهدینژادنوری گفت: یکی از مکان هایی که میتواند پاسخگوی نیاز دانشجویان و فارغ التحصیلان باشد، شرکت های دانش بنیان است؛ البته شرکتها باید بر محصول سازی و ارائه خدمات مبتنی بر یکسری پژوهشها تاکید داشته باشند و اقدامات تکراری انجام ندهند و پیشرفت را سرلوحه کار خود قرار دهند.