به گزارش خبرنگار «خبرگزاری دانشجو» از مشهد، فرجالله سلحشور در آیین رونمایی از انیمیشن پیام راشل کوری که عصر امروز در سینمای هویزه مشهد با حضور کارگردان این انیمیشن و فروغ نیلچیزاده برگزار شد گفت: جوانان عزیز ما که برای ساخت این انیمیشن تلاش زیاد کردهاند جایگاه قابل تقدیری دارند اما متأسفانه مسئولین ما چشمهایشان به هنرمندان غیرمذهبی بهای بیشتری میدهند.
وی بااشاره به اینکه برخی از مسئولین ما با حسرت به هالیوود نگاه میکنند گفت: آقایان مسئولین آنقدر به هنرمندان غیرمذهبی بها میدهند و برایشان ارزش قائلند که همیشه هنرمندان خارجی را در نیروهای داخلی هم ترجیح میدهند و از طرفی هیچوقت به خود اجازه نمیدهند هیبت هالیوود را بشکنند و هالیوود کعبه آمال آنها است.
وی گفت: بهعنوان یک فیلمساز صادقانه میگویم در برابر ظرافتی که در انیمیشن پیام راشلکوری به کار رفته است سر عجز فرود میآورم و از خود کرنش نشان میدهم.
وی افزود: این کارهای که جوانان ما میکنند معجزه است این زیباییهای به کار رفته در کار این نوع فضاسازی، این نقاشی و رنگآمیزی و حرکات دوربین و نورپردازی هم یک استثناست.
وی با اشاره به اینکه مردم دنیا و مردم ما هم با تصاویر آشنا هستند و خود فرق بین تصویر خوب و بد را میدانند گفت: رسانهها آنقدر گسترده شدهاند و فیلمها و انیمیشنهای متفاوت در برابر مردم قرار گرفته است که همه فرق بین انیمیشن خوب و بد را میدانند اما من خودم این همه زیبایی و ظرافت را یکجا ندیده بودم و از این بابت به همه تبریک میگویم.
وی پاسداشت این حرکت بزرگ از سوی مسئولین را الزامی دانست و گفت: ما انتظار داریم که این ارزشها را مسئولین ما پاس بدارند واز آنها حراست و حمایت نمایند و باور کنند که ما میتوانیم سینمای غیر از سینمای که دنیا دارد را داشته باشیم.
سلحشور با استفاده از این مثال وارد جریان فیلم و سینما در ایران شد و گفت: ما باید مثل همین کار را در سینما و فیلمهایمان بکنیم یعنی در کنار جریان فیلم و سریالسازی هنر اسلامی را بنیانگذاری کنیم و اختیار و مسئولیت آن را هم به نیروهای جوان، معتقد و متعهد بدهیم و ایمان داشته باشیم که آنها از پس این مسئولیت برمیآیند.
وی به توانایی بالایی انیمیشنسازان جوان ایرانی اشاره داشت و افزود: نمونه توانایی جوان ایرانی را میتوانیم همین انیمیشن پیام راشلکوری بدانیم که چند جوان معتقد و متعهد دور هم جمع شدند و بدون حمایت دولتی با تجربههای شخصی یک اثر خوب را برای عرضه تولید کردند.
وی گفت: هنرمندان مسلمان هستند که میتوانند این مملکت را از نظر فرهنگی و اخلاقی اصلاح کنند یعنی جوانهای هنرمند و معتقد و متعبد ما باید پای کار بیایند.
سلحشور دوباره به انتقاد از مسئولین در عرصه سینما و فیلمسازی پرداخت و گفت: فیلمسازی که 50 سال پیش فیلم ساخته است هنوز همان سوژههای فسیل شده خود را روی دوشش گرفته و به دنبال این است که با مبانی فیلمسازی غربی و ناسیونالیستی برای جامعه مسلمان ما فیلم بسازد در حالی که ما باید مبانی خود را از قرآن و اهل بیت استخراج کنیم.
وی در ادامه به پتانسیل بالای دین اسلام برای پاسخگویی به تمام مشکلات جوامع اسلامی و غیراسلامی اشاره کرد و گفت: اسلام برای تمام معضلات ایجاد شده در زندگی ما راه حل پیش پای ما میگذارد پس چطور ما فکر میکنیم اسلام برای مشکلاتی که ما در سینما، در دانشگاه و بانکها با آن دست و پنجه نرم میکنیم راهحلی ندارد.
وی در پایان دوباره مسئولین را مورد خطاب خود قرار داد و گفت: ما انتظار داریم این حرکتها از سوی مسئولین مورد توجه قرار بگیرد و همانقدر که به مسئولین به اغیار بها میدهند به خودیها هم بها بدهند.