به گزارش خبرنگار «خبرگزاری دانشجو» از یزد، حجت الاسلام سید محمدعلی مدرسی عصر پنج شنبه در افتتاحیه طرح ضیافت اندیشه اساتید دانشگاه علوم پزشکی یزد بیان داشت: یکی از افتخارات بزرگ اهل بیت(ع) وجود ذخیره عظیم دعایی در آنها است که اگر این ادعیه ها را با کامل ترین دعاهای تمامی فرقه ها مقایسه کنیم، به وضوح این تفاوت را می توان مشاهده کرد که این ادعیه ها در بالاترین اوج خود قرار دارد.
وی با اشاره به ماه رمضان افزود: ما باید از حداقل دستاورد این ماه یعنی انسان سالم معنوی بهره برداری کنیم و خود را در این راه قرار دهیم و و با قرار گرفتن در برابر امواج این ماه از ذرات برکات آن نیز استفاده کنیم.
این استاد حوزه و دانشگاه تصریح کرد: اولین مسائل مطرح شده در خصوص انسان سالم در علوم بیشتر بحث فیزیولوژی انسان بود که این در نوع خود اولین قدم و ظاهرترین راه در خصوص تعریف انسان سالم بود و قرن 20 نیز به این بررسی اختصاص داده شد.
مدرسی بیان داشت: در مرحله دوم از تعریف انسان سالم نیز مسائل روانشناختی وارد و بیان شد «انسان سالم کسی است که از نظر روانی دارای بیماری نباشد» و همان تعریف نیز دارای ابهاماتی بود که یک قرن نیز بدان اختصاص داده و در پایان این قرن نیز به این کاستی پی برده شد و در راستای تکمیل آن تلاش کردند.
وی ادامه داد: انسان واقعیتی پیچیده است و آنچه که واقعیت داشته باشد به انسان تحمیل می شود و بعد از مدتی نیز این بیانگر کامل نبودن تعریف انسان در بعد روانشناختی بود که منجر به بررسی تعریف های بیشتر در راستای تعریف انسان شدند.
این استاد حوزه و دانشگاه تصریح کرد: پس از گذشت از مراحل اول و دوم در این مرحله علوم مختلف به بررسی ابعاد دیگر انسان پرداختند که در این مرحله به بعد معنوی انسان رسیدند که در این بعد، انسان سالم به فردی اطلاق شد که از نظر بدنی، روانی و همچنین معنوی در حد مطلوب باشد.
مدرسی خاطرنشان کرد: امروز جوامع غربی نیز خود به اهمیت بعد معنوی انسان ها تاکید دارند و سعی دارند این را در جوامع خود بررسی و برای آن نیز برنامه ریزی کنند؛ اما این بررسی های آنها همچنان ذره ای در مقابل معنویت در اسلام می باشد.
وی گفت: غرب علی رغم همه پیشرفت ها هنوز در بحث معنویت حائز پختگی نیست و قدم های بزرگی برداشته نشده است و در مقابل نیز ما در این بعد مشکلی نداریم؛ اما خودمان به این توان توجه نداریم و در این راستا نیز می خواهیم که غرب نیز به این ناتوانی تاکید کند که این عادت بدی است و باید توجه داشته باشیم که غرب در فقر معنوی به سر می برد.
این استاد حوزه و دانشگاه افزود: بهترین تعریف هایی که در غرب از معنویت شده اگر با تعریف معنویت در اسلام مقایسه شود باز یک کودکی کوچک است که این نیز نشان از کمبود آنها در این بعد می باشد.
مدرسی گفت: اما امروز باید از ما پرسید که چرا بعدی که برای ما تقریبا روشن است، باز باید دو قرن بگذرد تا تازه و جدید به این بعد معنویت برسیم و چرا بعضی مواقع باید اینقدر خام عمل کنیم.
وی تصریح کرد: آنچه که باعث شده بشر در این سه دهه خسارت های فراوانی در راستای انسان سالم ببیند، بدین دلیل است که دیدگاه سکولار خود را در جامعه ترویج داده است.
این استاد حوزه و دانشگاه بیان داشت: اهمیت سلامت معنوی تا جایی است که حضرت علی(ع) می فرماید: از بلایا نداری و فقر بوجود می آید و بدتر از نداری، بیماری بدن و در این راستا نیز بدتر از بیماری بدن، بیماری قلب که همان بیماری معنوی است، پدید می آید.
مدرسی در پایان خاطرنشان کرد: ماه رمضان ماهی است که ایمنی معنوی در بالاترین سطح است و عوامل بیماری زای معنوی در حداقل خود قرار می گیرد و زمین و زمان در راستای رشد معنوی قرار می گیرد که ما نیز باید با استفاده از آنها پشت پایی بر تعابیر غرب زده و خود را به تکامل برسانیم.