کامران باقری لنکرانی در گفتوگو با خبرنگار «خبرگزاری دانشجو» در شیراز، گفت: ایجاد بازار رقابت برای ارائه خدمات بیمه درمانی، توسعه کمی و کیفی بیمههای سلامت از برنامه های رئیس جمهور منتخب باشد.
وی افزود: همچنین کاهش سهم مردم از هزینههای سلامت به 30 درصد تا پایان برنامه پنجم از دیگر اقدامات دولت یازدهم باشد.
وزیر اسبق بهداشت گفت: تامین بیمه فراگیر، کارآمد و گسترش کمی و کیفی نظام تامین اجتماعی و خدمات بیمه درمانی، افزایش سلامت روحی و جسمی دانشآموزان، اصلاح الگوی تغذیه جامعه با بهبود ترکیب و سلامت مواد غذایی مورد توجه برنامه های دولت روحانی قرار گیرد.
باقری لنکرانی گفت: دولت آینده باید به موضوع سلامت به عنوان یک اولویت ملی بپردازد، بسیاری از معضلات این بخش مربوط به فقدان هماهنگی بین بخشی در دولت است.
وی تصریح کرد: اگر خدمات سلامت در دولت یازدهم صرفا به عرصههای درمان محدود شود و بخشهای مهمی از جمله پیشگیری و یا توانبخشی مغفول شوند، نظام سلامت با کفایت نخواهد بود.
عضو پیوسته فرهنگستان علوم پزشکی با بیان اینکه ما به منابع بیشتری در نظام سلامت احتیاج داریم و می توان از همین منابع نیز استفاده بهتری کرد، افزود: در سال 87 با تخصیص کمتر از 80 میلیاردتومان دولت با همکاری مجلس توانست هزینه های پرداختی از جیب مردم را در بخشهای سرطان، سوختگی و مراقبتهای ویژه کاهش دهد و چنین طرحهای هدفمندی باز هم قابل اجراست.
باقری لنکرانی گفت: هر چند بخش مهمی از اختلال در تامین دارو به دلیل تحریمهاست؛ اما تحریمها قابل پیشبینی بودند و اکنون نیز بیش از دو سال از تشدید آنها میگذرد.
وی بیان داشت: اگر به جای انحصار واردات و توزیع دارو در چهارسال گذشته همان سیاست رفع انحصار و افزایش حضور بخش های غیر دولتی که طی سالهای 85 تا 88 دنبال میشد ادامه یافته بود ما با تنوع منابع برای تامین مواد اولیه و داروهای وارداتی میتوانستیم بهتر تحریمها را مدیریت کنیم.
عضو پیوسته فرهنگستان علوم پزشکی افزود: خدمات سلامت باید با نگاهی همه جانبه به سلامت مد نظر قرار گیرند، سلامت صرفا فقدان بیماری جسمی و یا حتی روحی نیست، بی توجهی به مقولاتی چون سلامت اجتماعی و معنوی ضررهای فراوانی را برای جامعه به بارآورده و خواهد آورد.
باقری لنکرانی گفت: بر اساس برخی برآوردها در سال گذشته بیش از 45 میلیارد تومان در سلامت هزینه شده، که از این مبلغ 15 میلیارد تومان از بخش عمومی و مابقی از جیب مردم بوده است که مدیریت چندباره این منابع امکان استفاده هدفمند از آنها را منتفی کرده است.
وی در بخش دیگری از سخنان خود با بیان اینکه داستان تلخ 2000میلیارد تومانی که در پایان سال 90 به سلامت اختصاص یافت ولی ارتقایی را به همراه نیاورد، از اذهان پرسشگر پاک نمیشود، تصریح کرد: هر چند بخش سلامت هنوز از کمبود منابع رنج میبرد؛ اما باید از منابع موجود نیز بهترین استفادهها را کرد مشکل بودجه هنوز جدی است و اما باید در برابر بودجه پاسخگویی و سیاستهای روشن اجرایی وجود داشته باشد.
وزیر بهداشت دولت نهم گفت: بخش دولتی به جای اینکه منابع خود را در اموری سرمایهگذاری کند که دیگران به هیچ وجه آنها را انجام نمیدهند بعضا باید به رقابت با بخش خصوصی بپردازد و منابع را در امور غیر اولویت هزینه کند.