احمدیان امروز در حاشیه بازدید مسئولین دانشگاه علوم پزشکی مشهد از خانه سالمندان این شهر در گفتوگو با خبرنگار«خبرگزاری دانشجو» بیان داشت: به مناسبت هشت مهر و روز جهانی سالمندان، پیرو ابلاغ شعار سازمان جهانی بهداشت هماهنگیهایی که در سطح وزارتخانه و دانشگاهی انجام شده شعار امسال «سالمندان چه میگویند» است.
وی ادامه داد: این شعار برای تمامی شهروندان این سخن را دارد که باید به سخنان سالمندان گوش فرا دهیم و با آنان با احترام و محبت رفتار کنیم همچنین در خصوص رفع معضلات آنان کوشا باشیم.
رئیس اداره جمعیت خانواده و مدارس استان با اشاره به این که رشد جمعیتی به سمت سالمند شدن است خاطرنشان کرد: در 25 سال آینده از هر چهار شهروند یک نفر سالمند بالای 65 سال را خواهیم داشت.
احمدیان با بیان این که در این راستا اقدامات مختلفی انجام شده است تصریح کرد: در راس این اقدامات فعالیتهای هماهنگی با سایر نهادها، ادارات و سازمانها مانند شهرداری، استانداری، فرمانداری، بهزیستی، آموزش و پرورش و رسانهها و ارگانهایی که به نوعی میتوانند در این امر دخیل باشند انجام شده است.
وی افزود: بستههای آموزشی و اجرایی به شهرستانها ابلاغ شده که در طول هفته شاهد فعالیت آنان نیز خواهید بود اما به عنوان فعالیتهای نمادین معاونت درمان و بهداشت اولین روز هفته که مقارن با هفته دفاع مقدس بود از جانبازان سالمندی که در مرکز توانمندی پارک ملت قرار دارد بازدید به عمل آمد.
رئیس اداره جمعیت خانواده و مدارس استان ابراز با اشاره به این که امروز نیز از مرکز نشاط بازدید میکنیم در خصوص ویژگیهای این مرکز ابراز داشت: این مرکز تنها مرکزی در استان است که از آن به عنوان سرای سالمندان یاد نمیشود و مرکز آموزشی و توانبخشی سالمندان نام دارد.
احمدیان با اشاره به این که این مرکز روزانه است بیان کرد: با توجه به نوع آموزشهایی که به آنان داده میشود باعث میشود تا آنان احساس خمودگی و افتادگی نداشته باشند.
وی افزود: از دیگر فعالیتهایی که دنبال خواهیم کرد این است که در آخرین روز از هفته سالمند دیدار خانوادهها از سالمندان را در دستور کار خواهیم داشت.
رئیس اداره جمعیت خانواده و مدارس استان گفت: رویکرد وزارت بهداشت و کلیه ارگانهای مرتبط با سالمندان جلوگیری از گوشهگیری سالمندان و پاسخگویی به نیازهای آنان است.
احمدیان ادامه داد: دانشگاه علوم پزشکی بیشترین حمایت را در قالب آموزش در دست دارد و نتنها با مکان نگهداری سالمندان بلکه با کانونهای سالمندی نیز در ارتباط است و مربیان با حضور در جمع آنان آموزشهای لازم را به آنان ارائه میدهند.
وی با تاکید بر این که از سال 90 بحث مراقبتهای پزشکی نیز وارد سیستم شد و خاطرنشان کرد: و از دو شهرستان به 20 شهرستان در سال جاری وارد این سیستم خواهند شد.
رئیس اداره جمعیت خانواده و مدارس خراسان رضوی افزود: در حال حاضر بر روی 15 درصد سالمندان استان اشراف داریم و زمانی که یک آمار جمعیتی در دست داشته باشیم میتوانیم بگوییم که سالمندان استان از لحاظ سطح بهداشت و سلامت در چه وضعی به سر میبرند.
ارتقاء امید به زندگی به 87 سال در استان
احمدیان با اشاره به این که سرعت رشد جمعیت در کشور کاهش یافته و به یک و چهار دهم رسیده تصریح کرد: این در حالی است که امید به زندگی در سالمندان به 87 سال ارتقا یافته و سرعت رشد جمعیت سالمندان افزایش یافته و به دو درصد و این آمار در سنین 80 سال به بالا بیشتر نمود مییابد رسیده است.
امید به زندگی در بانوان دو سال بیشتر از مردان است
وی در پایان با اشاره به این که امید به زندگی در استان در بانوان 89 و در مردان به 87 سال رسیده است ابراز داشت: سالمندان سرمایههای اجتماعی کشور و کسانی هستند که ابعاد مختلف جامعه را پشت سر گذاشتهاند بنابراین باید از تجربیات آنان بهره برد.