رئیس اداره سلامت قلب و عروق وزارت بهداشت گفت: فشار خون بالا عامل 60 درصد سکتههای مغزی و 42 درصد سکتههای قلبی است.
به گزارش خبرنگار «خبرگزاری دانشجو» از ساری، طاهره سماوات امروز در همایش سراسری راهکارهای ارتقای سلامت و چالش ها که با محوریت فشار خون بالا در دانشگاه علوم پزشکی مازندران برگزار شد، بیان داشت: با توجه به شیوع فشار خون در دنیا سازمان جهانی بهداشت امسال را به نام «فشار خون بالا را جدی بگیرید» نامگذاری کرده است و این به دلیل آن است که تا سال 2025 تعداد افراد مبتلا به فشار خون بیش از یک میلیارد و نیم خواهد رسید.
وی افزود: مصرف دخانیات، بی تحرکی، تغذیه نامناسب و چاقی در جامعه امروزی دست به دست هم داده اند که منجر به شیوع فشار خون در جامعه شده اند، بطوریکه امروز در کشور ما حدود 5/17 درصد افراد در رنج سنی 15 تا 65 سال مبتلا به فشار خون هستند که از سن 60 سال میزان ابتلا به آن به طور چشمگیری افزایش پیدا می کند.
رئیس اداره سلامت قلب و عروق وزارت بهداشت گفت: 60 درصد سکته مغزی ناشی از فشار خون بالا و 42 درصد سکته قلبی با فشار خون بالا حادث می شود، که فرد یا از ابتلا به آن به دلیل بی علامتی آگاه نبوده و یا درست فشار خونش را کنترل نکرده است.
سماوات با بیان اینکه فشار خون بالا سبب بیماری های کلیوی می شود، تصریح کرد: این بیماری خطرناک و شایع است، بطوریکه از هر چهار نفر یک نفر به این بیماری مبتلا می شود.
وی در بخش دیگری از سخنانش در خصوص فشار خون مناسب گفت: مناسبترین فشار خون ماکسیمم 11.5 و مینیمم 7.5 سانتیمتر جیوه است و افرادی که فشار خون ماکسیمم آنها بین 12 تا 13.9 و مینیمم آنها 8 تا 8.9 است زمینه فشار خون بالا را دارند و غالبا در آینده بیش از 50 درصد دچار فشار خون میشوند.
رئیس اداره سلامت قلب و عروق وزارت بهداشت خوردن سبزی تازه و میوه را از مواردی عنوان کرد که جلوی پرفشاری خون را گرفته و میتواند در کاهش آن کمک کند.
سماوات گفت: به دلیل طبخ غذاهای سنتی و مصرف فستفودها سرانه مصرف نمک بین مردم ما 9 گرم است که دو برابر سرانه جهانی است و باید سعی کنیم این مقدار را به زیر پنج گرم در روز یعنی معادل یک قاشق چایخوری برسانیم.
وی خاطرنشان کرد: وزارت بهداشت برنامه کنترل و پیشگیری از فشار خون بالا را از سال 71 تدوین کرد و متون علمی آن به در سال های بعد به روز شد و در تمام روستاهای کشور این برنامه اجرایی شد.