به گزارش خبرنگار «خبرگزاری دانشجو» از یزد، مناظره اقتصادی با موضوع «دولت های زیر ذره بین» با حضور قنبری، سخنگوی اصلاح طلبان در مجلس و داوری، معاون وزیر دولت نهم در سالن منتظر قائم دانشگاه یزد به همت انجمن اسلامی برگزار شد.
قنبری در ابتدای صحبت های خود با اشاره به نامگذاری امسال با نام حماسه سیاسی اقتصادی گفت: هرچند سال های پیش با محوریت اقتصاد نامگذاری شد؛ اما معتقدیم که امسال رهبر انقلاب بر اساس نگاهی انتقادی به دولت احمدی نژاد این نام را برای سال انتخاب کردند.
نماینده مردم ایلام در مجلس دوره هفتم بیان کرد: ما در دوران دولت احمدی نژاد نتوانستیم به افق چشم انداز برسیم و فرصت های مناسب را یکی پس از دیگری به دلیل مدیریت های اشتباه از دست دادیم تا جایی که رشد اقتصادی ما بر خلاف کشورهای هم سطح به میزان یک تا دو درصد شد که این شاخصی بسیار نامناسب بود.
وی تصریح کرد: کل درآمدهای نفتی که از ابتدای فروش نفت در ابتدای قرن بیست تا اواخر سال 2012 داشتیم، 1150 میلیارد دلار بوده که از این میزان 130 میلیارد دلار مربوط به دولت های قبل از انقلاب و مابقی نیز مربوط به دولت های بعد از انقلاب می باشد که از این مبلغ 600 میلیارد دلار در زمان احمدی نژاد بود و این هزینه بی نظیری بود؛ زیرا که قیمت نفت به شکل تعجب انگیزی افزایش پیدا کرد.
در دوران احمدی نژاد عملا از اهداف خود دور شدیم
قنبری خاطرنشان کرد: عربستان و امارات و کویت کشورهایی بودند که از این درآمدها برای استحکام زیر ساخت های خود استفاده کردند و ذخائر خود را توسعه دادند؛ اما متاسفانه در کشور ما از این درآمدها در جهت ذخایر ارزی و توسعه استفاده نشد و عملا از اهداف خود دور شدیم.
نماینده مردم ایلام در مجلس دوره هفتم افزود: دولت احمدی نژاد آینده نگر و نظم پذیر نبود و با سفرهای استانی و کوتاه کردن دست استانداران و فرمانداران، اقتصاد کشور را به اقتصاد هیئتی تبدیل کرد که این اقتصاد نیز با بی تدبیری و بی برنامگی منابع را درجای خود استفاده نکرد.
وی ادامه داد: هدفمندی یارانه ها یکی از مشکلاتی بود که در آن به جای حذف یارانه ها، درآمدها بدون برنامه به مردم پرداخت شد که همزمانی اجرای آن با تحریم ها، افزایش تورم و کاهش 400 درصدی ارزش پول ملی را به همراه داشت و در این دوره های ریاست احمدی نژاد ما 4 برابر نسبت به گذشته فقیر تر شدیم.
قنبری گفت: به طور کلی بی تدبیری ها در استفاده از منابع مالی، سیاست غلط یارانه و تحریم های اقتصادی نه تنها بهبود وضعیت کشور را به همراه نداشت بلکه به قهقرای کشور موجب شد.
داوری، معاون وزیر کشور در دولت نهم نیز در ابتدای صحبت های خود با اشاره به حضور خود در مناظرات و حمایت از دولت احمدی نژاد گفت: این مناظره در دانشگاه یزد یکی از خاطرات خوب من می باشد؛ زیرا که برای اولین بار پس از دولت احمدی نژاد از وی حمایت می کنم و از وی دفاع می کنم.
نباید برای رشد اقتصادی طبقات پایین را زیر پا گذاشت
داوری بیان کرد: احمدی نژاد نماد رویکردی است که اعتقاد دارد اگر ما شتاب زده در صدد افزایش آمارها باشیم، اشتباه است و در این راستا نیز نباید در مسیر رشد اقتصادی طبقات پایین را له کرد و عدالت اجتماعی را کار گذاشت.
معاون وزیر کشور دولت نهم تصریح کرد: دولت احمدی نژاد به کار خود پایان داد و با خوبی ها و بدی ها به تاریخ پیوست؛ اما امروز ما باید در فراغت کامل به بررسی عملکرد این دولت بپردازیم که یکی از بهترین این مکان ها محیط دانشگاهی است.
نامگذاری امسال به دلیل انتقاد از احمدی نژاد بی انصافی است
وی خاطرنشان کرد: نامگذاری امسال به دلیل انتقاد از احمدی نژاد بی انصافی می باشد؛ زیرا که نامگذاری این سال به نام جهادی اقتصادی توسط مقام معظم رهبری مبنی بر موضع گیری دشمنان در مقابل انقلاب اسلامی بوده است و سال های پیش نیز در حول محور اقتصاد بوده است و مقام معظم رهبری نیز بارها از دولت احمدی نژاد به عنوان پرکارترین دولت ها نام برده اند.
معاون وزیر کشور دولت نهم تصریح کرد : ما انتقاد از دولت راستگویان تدبیر امید داریم؛ زیرا که باید در گزارش صد روزه خود تمام آنچه وجود دارد را به مردم عرضه کنند و تنها به بخشی از آن اکتفا نکنند و در کنار عدم دسترسی به بستر جلوگیری از واردات به صادرات غیر نفتی نیز باید پرداخت که این گزارش ها ارائه نشد.
داوری خاطرنشان کرد: اطلاعات ارائه شده در خصوص مسکن مهر بازی با آمارهایی است که مردم را متوجه به آن می کنند ولی ما معتقدیم باید با استناد عقلی و علمی در مورد آن صحبت کرد.
احمدی نژاد با تاسیس دانشگاه کاری حزبی می کند
قنبری نیز در ادامه صحبت های خود گفت: ما نقد دولت احمدی نژاد می کنیم و معتقدیم که وی با تاسیس دانشگاه کاری حزبی می کند و سعی دارد دوباره به عرصه قدرت برگردد و اگر شخصیت دانشگاهی بود هرگز برای ریاست جمهوری نمی آمد.
سخنگوی اصلاح طلبان مجلس تصریح کرد: عدالت محوری و رشد محوری دو الگوی توسعه اقتصادی است که در این راستا تجربه های علمی به ما ثابت کرده اند کشورهای کمونیستی که قائل به عدالت محوری بوده اند دچار فروپاشی شده اند و برخلاف آن کشورهای رشد محور در این الگو موفق تر عمل کرده و پس از آن به عدالت خواهیم رسید.
وی خاطرنشان کرد: عدالت با صحبت کردن محقق نمی شود و در زمان احمدی نژاد نیز درکی درست از آن وجود نداشت و بر خلاف عقیده ها عده ای نو کیسه آمده و دست به بیت المال بردند و یک شب میلیاردها پول را برداشتند.
قنبری افزود: اقتصاد ما گروگان سیاست خارجی است که بوسیله احمدی نژاد بسیاری از مسائل سیاسی نیز در راستای آن برای ما بوجود آمد و با مطرح کردن صحبت هایی سخیفانه از جیب مردم خرج کرد و الان نیز به جایی رسیده ایم که برای دستیابی بحق خود مانند اموال و دارو گدایی کنیم.
سخنگوی اصلاح طلبان مجلس ادامه داد: اولین بار است که لایحه بودجه در زمان مناسب ارائه شد؛ اما در دولت احمدی نژاد بسیار طول کشید که این ضربه ای بزرگ به کشور بود که این نیز نشان از عدم پایبندی به سند چشم انداز کشور می باشد.
داوری نیز در ادامه گفت: رشد اقتصادی با به زحمت انداختن افراد در تامین مخارج زندگی خود، اسلامی عمل نمی کنند.
معاون وزیر کشور دولت نهم در ادامه صحبت های خود گفت: ما باید به توفیق رشد محوری که مورد تاکید برخی از افراد همچون هاشمی بود، بنگریم زیرا که مقام معظم رهبری بارها تاکید کردند که اگر رشد اقتصادی ما ده ها برابر شود ولی در این میان افرادی برای تامین مخارج خود به زحمت بیفتند این الگویی اسلامی نیست.
وی بیان کرد: علمی نبودن احمدی نژاد اتهامی همچون اتهام های گذشته است که به او می زدنند و باید پرسید که آیا شما نیز مانند ناطق معتقدید که رئیس جمهور فقط باید از روحانیت باشد و آیا این حق دیگران نیست؟!
ایجاد تورم توسط یارانه ها حرفی نادرست است
داوری تصریح کرد: ایجاد تورم توسط یارانه ها حرفی نادرست است؛ زیراکه تحریم ها در سال 90 تورم زا بود و شاخص های ارز نیز جهشی ناگهانی داشتند که این هدفمندی به نوعی از این تورم نیز جلوگیری کرد هرچند که در آمدهای نفتی دولت در آن سال ها در مجموع کمتر از 50 درصد محقق شد و دولت نتوانست درآمدهای خود را محقق سازد.
معاون وزیر کشور دولت نهم خاطرنشان کرد: قبل از اجرای این طرح 45 هزار تومان یارانه را یک روستایی نمی گرفت؛ اما پورشه سوار با بنزین 100 تومانی از یارانه های این روستایی ها چند برابر استفاده می کرد؛ ولی با اجرای این طرح آن روستایی نیز حداقل به این قسمت رسید.
وی افزود: دولت احمدی نژاد علاوه بر تهدیدات خارجی با عوامل مخرب داخلی نیز مواجه بود؛ اما با قدرت در مقابل آنها ایستاد هرچند این اقدامات نیز تورم هایی را به دنبال خود داشت.
بودجه 93 بودجه ای تخیلی است
معاون وزیر کشور دولت نهم با اشاره به تاخیر در ارائه بودجه توسط احمدی نژاد گفت: دلیل تاخیر آن برآورد وضعیت کشور تا زمان نهایی بود که وی می خواست با توجه به تحریم ها برای کشور برنامه ریزی کند و امروز نیز معتقدم اگر چه این لایحه زود ارائه شده اما به دلیل عدم اعمال توجه به تحریم ها، دولت را در سال 93 به بن بست خواهد رساند و دولت قفل خواهد شد و بودجه ای تخیلی است.
قنبری تصریح کرد: ما باید مسبب این تحریم ها را بشناسیم و بررسی کنیم که چرا آقایان جلو تحریم ها را نگرفته و با زبان دیپلماسی از حقوق خود دفاع نکردند و چرا احمدی نژاد تحریم ها و قطع نامه ها را قطعه ای کاغذ پاره نامید.
ذهنیت احمدی نژاد ذهنیت قرون وسطایی بود
وی بیان کرد: ما کاری به شخص و روحانی نداریم بلکه معتقد به عملکرد، عقلانیت و خرد در اداره کشور می باشیم و معتقدیم ذهنیت احمدی نژاد ذهنیتی قرون وسطایی بود.
نماینده اصلاح طلب مجلس هشتم خاطرنشان کرد: ما نظام اسلامی هستیم اما مسلمانی این نیست که مردم از گرسنگی بمیرند و رشد اقتصادی مفهومی استاندارد است.
داوری بیان کرد: هرچند تحریم ها موثر نبود اماباید توجه کنیم که این تحریم ها از دولت احمدی نژاد شروع نشد، بلکه پس از انقلاب نیز این تحریم ها اعمال شد و در بحث ایستادگی در حقوقمان این دوره به خود اتکا کردیم.
معاون وزیر کشور دولت نهم بیان کرد: یکی از راههای کاهش اثرات تحریم ها در کشور توجه به وحدت در فضای سیاسی کشور می باشد اما ما معتقدیم که در فتنه 88 برخی از آقایان با عملکرد خود پیامی منفی برای غرب فرستادند و آنها را امیدوار کردند اما باید توجه داشت که در صورت عدم بروز این اتفاق کشور ما بر بسیاری از تحریم ها فایق می آمد.
داوری تصریح کرد: اگر به مواضع احمدی نژاد نقد داریم اما در این راستا نیز شما باید سهم دوستان خود را در فتنه 88 و برهم زدن استحکام کشور را مشخص و به آن نیز توجه کنید.
رویکرد امروز ما ذلیلانه است
وی خاطرنشان کرد: ما باید در خارج از کشور از اقتدار کشور خود سخن بگوییم و عزت کشور خود را به رخ دیگران بکشیم ولی امروز رویکرد ما ذلیلانه است.
معاون وزیر کشور دولت نهم افزود: احمدی نژاد در شرایطی طرح تحول اقتصادی را اجرا کرد که در تریبون های رسمی به وی شدیدترین اتهامات از جمله انحراف و فساد زده شد و امروز نیز ما نمی گوییم گرسنگی بکشیم؛ اما معتقدیم که نباید اقمار کشور آمریکا باشیم بلکه بر اساس هویت ملی و دینی پایه گذار حکومت دینی عمل کنیم.
داوری خاطرنشان کرد: ما نیز معتقدیم که باید به تمامی پرونده های احمدی نژاد رسیدگی شود؛ اما در این راستا نیز باید به پرونده کرسنت و یزدان پناه نیز رسیدگی شود.