به گزارش خبرنگار «خبرگزاری دانشجو» از ایلام، محمد رضا عبدی در همایش پژوهش، مالیات و توسعه که روز گذشته توسط دانشگاه علوم و تحقیقات ایلام و با حضور روسای ادارات استان، اساتید و دانشجویان در هتل زاگرس برگزار شد گفت: امروزه فعالیتهای تحقیقاتی و توسعه، بستر اولیه و اساسی برای انتقال از اقتصاد منابع محور به سمت اقتصاد دانشمحور است. شکاف علمیکشورهای توسعهیافته و در حال توسعه نیز براساس سهم تحقیق و توسعه در فعالیتهای مختلف اقتصادی، اجتماعی و سیاسی آنها سنجیده میشود.
وی ادامه داد: نگرش علمیبه مسایل مختلف اقتصادی، سیاسی و اجتماعی منشأ توسعه و راهگشای بسیاری از مشکلات در این زمینهها خواهد بود. بررسی آمارهای موجود حاکی از این است که سهم بودجه های تحقیقاتی در تولید ناخالص داخلی کشورهای توسعه یافته بین 3 تا 4 درصد می باشد در حالی که این مقدار برای کشورهای در حال توسعه کمتر از یک درصد است.
معاون پژوهش برنامه ریزی و امور بین الملل سازمان امور مالیاتی کشور بیان کرد: در ایران توجه به سهم تحقیقات در تولید داخلی از جهت گیریهای اساسی کشور در برنامه های توسعه می باشد. بر اساس اهداف کشور سهم تحقیقات در تولید ناخالص داخلی 5/2 تا 3 درصد پیش بینی شده است، اما هم اکنون این مقدار کمتر از یک درصد می باشد. بدون تردید برای تحقق اهداف چشم انداز 1404 لازم است سهم تحقیقات در تولید ناخالص ملی به بیش از 5/2 تا 3 درصد برسد.
عبدی با بیان این که در سازمانهای مالیاتی کشورهای مختلف، تحقیق و توسعه از ضروری ترین برنامه های آنها تلقی می شود تصریح کرد: نوسازی سازمان مالیاتی، همگامی آنها با تکنولوژی جدید و مطرح کردن پروژه های نوین نیاز به انجام تحقیقات دارد، از سوی دیگر ضرورت ارتباط سازمانهای مالیاتی مختلف در مبحث پایه های مالیاتی جدید، سرمایه گذاری مجدد و جلوگیری از فرار مالیاتی، بخشی اساسی از تحقیق و توسعه را می طلبد.
وی اذعان داشت: در ایران، جامعه و ارکان نظام مدیریتی در بسیاری از بخشها و سازمانها، تحقیق و پژوهش را کاری غیرضروری می دانند به طوری که با به حاشیه راندن این بخش از طریق طراحی و اجرای سیاستهای غیرعلمی، بدون سنجش تبعات آن، هزینه های زیادی را بر کشور تحمیل می کنند.
معاون پژوهش برنامه ریزی و امور بین الملل سازمان امور مالیاتی کشور افزود: در سالهای اخیر با تکلیف قانونی مبنی بر تخصیص 1 تا 3 درصد بودجه دستگاههای اجرای به امر پژوهش راه برای توسعه هر چه بیشتر نظام مالیاتی، کاهش هزینه ها و افزایش کارایی آن از طریق انجام مطالعات در سطح ملی، استانی و مطالعات تطبیقی فراهم شده است.
عبدی گفت: از سال 1384 سازمان امور مالیاتی کشور اقدامات عملی مانند توسعه و گسترش پژوهش های کاربردی در زمینه امور مالیاتی، ایجاد زمینه های مناسب برای ارتقای فعالیت های پژوهشی، حمایت از پژوهشگران مالیاتی اعم از درون سازمانی و برون سازمانی،همکاری پژوهشی با دانشگاه ها، موسسات آموزشی و پژوهشی کشور، برگزاری جشنواره سالانه پژوهش، انتشار فصلنامه علمی– پژوهشی، ایجاد بانک اطلاعات پژوهشهای مالیاتی، مطالعات و مقالات همایشهای مختلف به عنوان اسناد پشتیبان سه تحول عمده نظام مالیاتی نمونه های از فعالیت های سازمان مذکور در امر توسعه پژوهش است.