یک استاد دانشگاه تغییر سبک زندگی را مهمترین هدف شبکههای ماهوارهای دانست و گفت: هدف مشترک شبکههای ماهوارهای زشتی زدایی از روابط غیراخلاقی و مقبول جلوه دادن فرزند نامشروع در بین خانوادههاست.
به گزارش خبرنگار «خبرگزاری دانشجو» در ساری، مجید ابهری روز گذشته در جمع دانشجویان در دانشگاه آزاد چالوس بیان داشت: ماهواره، اینترنت و هجوم های رسانهای غرب، چندین سال است که با ساخت برنامههای غیراخلاقی و بیمحتوا بنیان خانوادهها را هدف قرار دادهاند.
برنامه های ماهواره ای به دنبال تقدس زدایی از مفاهیم خانواده و تعهد هستند
وی افزود: برنامههای ماهوارهای سعی دارند تا از مفاهیمی چون خانواده و تعهد، تقدسزدایی کنند و گناه را امری عادی جلوه دهند؛ اما هوشیاری خانوادهها، آموزش مدارس و عملکرد قوی سازمانهایی مانند صدا و سیما میتواند در مقابله با این تهاجم فرهنگی بسیار مؤثر باشد.
این استاد دانشگاه تصریح کرد: ماهواره جدیدترین ابزار هجوم فرهنگی دشمن میباشد و حدود 3000 کانال در فضای ایران موجود است که حدود 1700 کانال آن قفل یا کارتی میباشد؛ اما 1300 کانال در کشور ما دریافت میشود که از این تعداد 190 شبکه، فارسی زبان است.
ابهری با بیان اینکه کانالهای ماهوارهای در سه محور فعالیت میکنند، گفت: اولین محور فعالیت این کانالها تبلیغ ادیان و باورهای دروغین از جمله بهایت است؛ همچنین شبکههای کلیساهای خانگی در این عرصه به تبلیغ دین مسیحیت مشغول هستند. تعدادی دیگر از این شبکهها از سوی وهابیون و سلفیها اداره میشوند و هدف آنها ایجاد شبهه در بین جوانان است.
وی ادامه داد: گروه دوم نیز شامل کانالهایی هستند که فیلم و موسیقیهای مبتذل کشورهای مختلف را پخش میکنند و با تبلیغات گسترده سعی دارند جوانان ایرانی را به سوی خود جلب کنند. همچنین در گروه دوم شبکههای سیاسی دشمن مانند «بیبیسی»، صدای آمریکا و کانال سلطنت طلبها با هدف مشترک تضعیف ارکان انقلاب اسلامی اقدام به دروغ پراکنی میکنند.
این آسیبشناس اجتماعی افزود: گروه سوم نیز با فیلمها و سریالهای غیر اخلاقی به باور و فرهنگ ایرانی هجوم آوردهاند و در این گروه میتوان به کانالهایی نظیر «جم تی وی»، «فارسی 1»، «زمزمه» و شبکه «من و تو» که با سرمایه بهاییها و حمایت دولت انگلیس اداره میشود، اشاره کرد.
مقبول جلوه دادن فرزند نامشروع و روابط فرا زناشویی هدف اصلی شبکههای فارسی زبان
ابهری با اشاره به اهداف اصلی این شبکه ها از تولید چنین برنامه هایی تاکید کرد: هدف مشترک این شبکهها ایجاد تزلزل در اخلاق اجتماعی، زشتی زدایی از روابط غیر اخلاقی، مقبول جلوه دادن فرزند نامشروع در بین خانوادهها و روابط فرا زناشویی است.
وی در بخش دیگری از سخنانش با اشاره به آسیب های اجتماعی ماهواره، بروز اختلافات زناشویی، رواج روابط فرازناشویی و روابط غیر مجاز را تنها بخشی از آسیب های شبکه های ماهواره ای و سایت های اینترنتی دانست و خاطرنشان کرد: سردی بین زوج ها، انزواطلبی، کاهش روابط عاطفی و روابط خانوادگی از دیگر آسیب هایی است که شبکه های ماهواره ای بر خانواده های ما تحمیل کرده است.
تاثیر شبکه های ماهواره ای بر زنان سه برابر مردان است
این آسیبشناس اجتماعی با تاکید بر اینکه بروز آسیب های اجتماعی ناشی از تماشای شبکه های ماهواره ای بین زنان سه برابر مردان بوده است، تصریح کرد: متاسفانه زنان سه برابر بیشتر از مردان تحت تاثیر فیلم ها و سریال های ماهواره ای و آسیب های ناشی از آن قرار دارند.
ابهری در ادامه به تاثیر منفی برخی تبلیغات رسانه های داخلی بر تغییر سبک زندگی شهروندان تاکید کرد و گفت: افزایش خریدهای کاذب و بی برنامه در زندگی، فاصله گرفتن با ساده زیستی و تمایل به زندگی اشرافی در همه اقشار جامعه از جمله آسیب هایی است که تبلیغات رسانه ای برای جامعه به همراه دارد.
وی در تبیین راهکارهای مناسب برای مقابله با تبلیغات رسانههای بیگانه و تلاش این رسانه ها برای تغییر سبک زندگی ایرانیان گفت: بر اساس تحقیقات انجام شده 95 درصد از مخاطبان شبکه های ماهواره ای تنها به منظور سرگرمی و مشاهده فیلم، سریال و موسیقی از این شبکه ها استفاده میکنند و تنها پنج درصد از مخاطبان شبکه های ماهواره ای در پی برنامه های مبتذل به سراغ این شبکه ها می روند.
نقش مهم صدا و سیما در مقابله با ماهواره / مهم ترین اقدام، تقویت شبکه های تلویزیونی داخلی
این استاد دانشگاه ادامه داد: برهمین اساس اصلی ترین راه مقابله با فرهنگ القایی غرب که سعی دارد آن را از طریق فیلم ها، سریال ها و موسیقی غربی خود به خورد جوانان و خانواده های ایرانی دهد، تقویت شبکه های تلویزیونی و حتی ایجاد شبکه های کابلی ایرانی و اسلامی در داخل کشور است.
ابهری با تاکید بر اینکه بهترین راه نفوذ تبلیغات و تغییر رفتاری از راه فیلم و سریال است، تصریح کرد: تنوع بخشیدن به فیلم ها و سریال ها در شبکه های داخلی و ایجاد شبکه های کابلی و خصوصی ایرانی می تواند تا حد زیادی از مشکلات موجود بکاهد.
وی در پایان تاکید کرد: فرهنگ سازی برای حل این مشکل باید از خانواده شروع شود و همچنین در ادامه آثار و عواقب زیانبار ماهواره در مدارس به کودکان آموزش داده شود؛ در یک جمله باید بسترسازی فرهنگی در جامعه انجام گیرد تا جوانان سراغ برنامههای ماهوارهای نروند.