به گزارش خبرنگار «خبرگزاری دانشجو» از ایلام، مهدی عباسی امروز در نشست « هپاتیت و ایدز» که با حضور دانشجویان دانشگاه علوم و تحقیقات ایلام در سالن اجتماعات دانشگاه آزاد استان تشکیل شد، گفت: در قرون گذشته طاعون به عنوان مرضی مهلک جان انسان ها را تهدید می کرد.
وی ادامه داد: ذهن مردم دنیا به این سوء متبادر شده است که با پیشرفت بهداشت، بیماری ها نیز کاهش می یابند؛ اما امروزه هپاتیت، ایدز، ابولا، هلیکوباکتر، وبا و سرطان مردم را به کام مرگ می کشاند.
استاد دانشگاه های ایلام با اشاره به عملکرد کبد بیان داشت: این عضو مهم بدن خون را تصفیه و هورمون هایی را نیز تنظیم می کند که در لخته شدن خون موثر است، صفرا را کنترل می کند و پروتئین های حیاتی در کبد سنتز می شوند، اگر کبد بیمار شود صاحب آن دیر یا زود از بین خواهد رفت.
عباسی با بیان اینکه هپاتیت به معنای التهاب کبد به واسطه وجود ویروس است، افزود: الکل، دارو، مواد مخدر و رژیم غذایی نامطلوب سبب التهاب کبد می شود این بیماری دارای انواع A، B، C، D و E است.
وی افزود: 1.5میلیون نفر از مردم ایران هپاتیت نوع A دارند، این بیماری در میان معتادان تزریقی شیوع بیشتری دارد؛ اما در کشورهای پیشرفته ای که سرنگ رایگان به معتادان داده می شود این بیماری در میان کودکانی که اسهال شدید دارند نمود پیدا می کند.
این استاد میکروبیولوژی با اشاره به هپاتیت نوع B گفت: 7 درصد از مردم دنیا به هپاتیت نوع B دچار هستند سالانه 7 تا 10 هزار نفر در ایران به این بیماری مبتلا می شوند.
عباسی تاکید کرد: هپاتیت نوع A و B واکسن دارند. زندگی با مبتلایان به این دو نوع، امکان پذیر است؛ اما باید جوانب بهداشت فردی را رعایت کرد.
وی هپاتیت نوع C را بسیار خطرناک تر از ایدز دانست و ادامه داد: 150 میلیون نفر در جهان مبتلا به هپاتیت C هستند، دو میلیارد نفر در جهان در معرض انواع هپاتیت هستند و 400 میلیون نفر در جهان رسما به شکل های مختلف هپاتیت مبتلا می باشند.
همکار انستیتو پاستور ایران مهمترین علائم هپاتیت را زردی و یرقان دانست و تصریح کرد: کسی که هپاتیت دارد مجرم نیست، بلکه بیمار است و به توجه نیاز دارد.
عباسی به قیاس خطرات هپاتیت در مقایسه با ایدز پرداخت و گفت: ایدز صرفا از طریق خون آلوده، رابطه جنسی و مادر به جنین منتقل می شود؛ ولی راههای انتقال هپاتیت علاوه بر موارد ذکر شده از طریق بزاق، اشک، شیر، مایعات دستگاه تناسلی، ترشحات معده و زایمان می باشد.
وی خاطرنشان کرد: طول عمر زندگی ویروس ایدز در محیط معمولی یک دقیقه است؛ اما هپاتیت تا ده روز دوام می یابد.
استاد دانشگاه های ایلام، HIV را نام ویروس بیماری ایدز خواند و افزود: ایدز سیستم ایمنی فرد بیمار را فلج می کند.
عباسی با اعلام آمار مبتلایان به این بیماری تاکید کرد: بر اساس ارقام اعلام شده از سوی سازمان بهداشت جهانی، 27 هزار نفر در ایران و 37 میلیون نفر در جهان مبتلا به ایدز هستند.
وی به احتمالات بروز این بیماری اشاره کرد و گفت: برخی افراد خوردن گوشت نوعی شامپانزه توسط انسان را دال بر ظهور ایدز می دانند؛ اما این نظریه مبنی بر وجود رابطه جنسی میان بیماران هموفیلی در آمریکا در سال 1948 نیز وجود دارد.
دانش آموخته میکروبیولوژی بیان کرد: در هر فصل از سال، 500 تا 1000 نفر در ایران به ایدز مبتلا می شوند، متاسفانه این بیماران بدنشان تحمل مقاومت در برابر ساده ترین ویروس ها حتی تبخال را ندارد.
عباسی خاطرنشان کرد: ایدز در ایران از سال 1364 و با ورود خون های آلوده از فرانسه مشاهده شد.