به گزارش خبرنگار علمی «خبرگزاری دانشجو»، محمد ابویی در اولین نشست بررسی طرحهای کلان ملی شورای عالی عتف در جمع خبرنگاران با بیان اینکه کار مقدماتی و فراخوان موضوعی طرحهای کلان سال 89 در کمیسیون عالی عتف مطرح شد، افزود: از سال 89 تاکنون که موضوع فراخوان طرحهای کلان ملی مطرح شد و تاکنون تعداد 47 طرح به ثبت رسیده است و ماحصل این اقدامات باعث همکاری دستگاههای اجرایی شده است.
رئیس مرکز تحقیقات سیاست علمی کشور با اشاره به وظایف دبیرخانه شورای عالی عتف، اظهار داشت: دبیرخانه شورای عالی عتف روش و متدولوژی نقشه جامع توسعه فناوری را ارائه داد که این نقشه راه موجبات تقسیم کار ملی و درگیر شدن صنایع و شرکتهای دانش بنیان را فراهم میکند.
وی با بیان اینکه تاکنون از میان 47 طرح کلان ملی حدود 50 درصد نقشه راه طرحها تهیه شده است، ادامه داد: نقشه راه تعدادی از طرحهای کلان ملی به دلیل مشکلات اجرایی هنوز تدوین نشده است که به زودی این نقشهها نیز آماده خواهد شد.
ابویی با بیان اینکه تهیه نقشه راه فناوریهای سخت از لحاظ روش و متد آسانتر است، خاطرنشان کرد: پیش از این نقشه راه فناوریهای سخت تدوین شده بود اما جای خالی نقشه راه در حوزه فناوریهای نرم، علوم انسانی، همواره حس میشد و این به دلیل متفاوت بودن ماهیت این حوزه بود که قرار است در همنشست بررسی طرحهای کلان ملی این موضوع مورد بحث و بررسی قرار گیرد
وی اضافه کرد: هم اکنون در حال بهبود ساختار و روش نقشه راه طرحها هستیم که براین اساس کارگروه 7 نفره متشکل از 4 نفر در حوزه حقوقی و 3 نفر در حوزه تخصصی طرحهای کلان ملی را بررسی خواهند کرد و 15 روز فرصت دارند تا نظر خود را به دبیرخانه شورا اعلام کنند.
قائم مقام دبیرکل شورای عتف مرحله از بازشدن ردیف بودجهای برای طرحهای کلان ملی خبر داد و یادآور شد: پیش از این مجلس 42 میلیارد تومان برای اجرایی طرحهای کلان ملی در نظر گرفته بود در صورتی که عدد بودجه مورد نیاز سالانه 800 میلیارد است.
وی افزود: عدد 800 میلیارد تومانی در صورت اختصاص یافتن در واقع سهم 50 درصدی دولت محسوب میشود و امیدواریم این ردیف بودجه تا سال آینده با کامل شدن ارزیابیها و بودجه سالیانه، به آن اختصاص پیدا خواهد کرد.