به گزارش خبرنگار "خبرگزاری دانشجو" از ایلام، آیین نکوداشت استاد آرام، شاعر و استاد پیشکسوت ایلامی شب گذشته با حضور مسئولان استان، اساتید، شعرا و دانشجویان در پیامنور ایلام برپا شد.
محمد طاهری مقدم، رئیس دانشگاه جامع پیامنور ایلام گفت: در این شب عزیز به دور یکدیگر گرد آمدهایم که یاد حافظه تاریخی این استان را که از دلاوریها، ایثار و غیرت این مرز و بوم میسرود را گرامی بداریم. به گواه اهل فن، شعر آرام تلفیقی از ملمح بود، به وضوح میتوان در شعر "ویژدرون" او بسیاری از خرده فرهنگهای اصیل ایلام را تصور کرد.
وی با بیان اینکه اشعار این هنرمند فقید، حلقه اتصال نقطه آداب و رسوم این سرزمین با زندگی مدرن است، افزود: مثنوی "تخت خان" استاد آرام نشان از اشراف وی به علاقه مردم این دیار به طبیعت دارد، شعر آرام آهنگ گذار از دیروز به امروز و فردا است.
در ادامه سهراب نژاد، رئیس دانشگاه پیامنور شهرستان ایلام با اشاره به کلام مقام رهبر معظم انقلاب مبنی بر اینکه زبان و ادبیات کردی بخشی از زبان و ادبیات ایران زمین و سرمایه ملی است، تصریح کرد: استاد آرام شاعری توانمند و چیره دست در گویش کردی جنوب بود. صاحب نظران، ایشان را حافظه تصویری غم و شادیهای مردم لقب دادهاند؛ اما بنده وی را پیر طبیعت سرای ایلام میدانم.
وی با تاکید بر اینکه با وجود آن که هنوز دیوان اشعار این استاد جمع آوری و منتشر نشده است؛ اما تقاضای مردم برای دریافت صوت و کتاب اشعار ایشان رو به فزونی است، بیان داشت: انتقال حس نوستالژیک، غنی بودن از وزنهای باستانی و هجایی، آرمانی بودن افکار و توصیفات رئال از ویژگیهای اشعار آرام است، آثار این استاد روایت مصور و توصیفی ایدهآل از ناملایمات دورن اوست که از صافی زبانش گذشته و بر دلها مینشیند.
در این آِیین، اساتید و شاعران پیشکسوت و جوان ایلام به بیان اشعاری در مدح و یادبود آرام پرداختند.
مرحوم علی اصغر عباسی آرام در سال 1306 در ایلام دیده به جهان گشود وی پس از گذراندن دورههای تحصیلی متوسطه و عالی، در وزارت نیرو مشغول به خدمت شد، وی از 14 سالگی به شعرسرایی روی آورد و به مدت 70 سال در مدح پرودگار، ثنای نبی مکرم اسلام (ص)، رثای اهل بیت و طبیعت شعر سرودند.
لازم به ذکر است، این مراسم به همت دانشجویان انجمن اعتدال دانشگاه پیام نور ایلام برگزار شد.