به گزارش خبرنگار "خبرگزاری دانشجو" از شیراز، جعفر مهراد، رئيس مركز منطقهاي اطلاع رساني علوم و فناوري صبح امروز در دومین کنفرانس بینالمللی سردبیران نشریات علمی کشورهای اسلامی با اشاره به اینکه پایگاههای استنادی علوم جهان اسلام (ISC) مولود انقلاب اسلامی هستند، گفت: این سازمان به دنبال مصوبه چهارمین نشست وزرای آموزش عالی و تحقیقات کشورهای اسلامی در سال 1387 در باکو جمهوری آذربایجان شکل گرفته و مشغول به فعالیت است.
وی افزود: تنها آژانس آیسکو و سازمان کنفرانس اسلامی در جمهوری اسلامی با موقعیت جغرافیایی شیراز است.
سرپرست پايگاه استنادي علوم جهان اسلام (ISC) تصریح کرد: وظیفهای که ISC برعهده دارد، ارزیابی عملکرد پژوهشی کشور های اسلامی است.
مهراد با اشاره به اینکه عمده دادهها و اطلاعات از نشریات و سایر شکلهای اطلاعاتی استخراج میشوند، تصریح کرد: در این کنفرانس دو روزه سردبیران نشریات علمی کشورهای اسلامی در مورد ارتقای سطح و کیفیت نشریات، داوری علمی مجلات، جلوگیری از سرقت ادبی به بحث و تبادل نظر می پردازند.
وی ادامه داد: متاسفانه بحث سرقت ادبی تنها در ایران مطرح نیست و مشکل تمام کشورهای اسلامی و جهان است.
رئيس مركز منطقه اي اطلاع رساني علوم و فناوري بیان داشت: برای آشنا کردن هر چه بهتر کشورها با سرقت ادبی و شناساندن نرمافزارهایی که این موضوع را شناسایی میکنند، بحث در مورد تاسیس بنگاه نشر مشترک بین ISC، ایران و سایر کشورهای اسلامی و تاسیس شعبه های ISC از اهداف برگزاری این کنفرانس است.
مهراد با اشاره به حمایت های آیسکو دولت ایران از ISC گفت: ISC راه های ترقی را طی میکند و راه را برای حضور کشورهای اسلامی در ISC باز میکند.
وی با اشاره به حضور 15 کشور از جمله پاکستان، مالزی، ترکیه در این کنفرانس گفت: این کنفرانس طی دو روز برگزار و 17 مقاله در آن ارائه میشود.
رئيس مركز منطقه اي اطلاع رساني علوم و فناوري در مورد روش انتخاب نشریات شرکت کننده در این کنفرانس گفت: مجلاتی که کشورهای اسلامی در ISC ثبت و نمایش میدهند براساس تاثیری که دارند، بالاترین ضریب ها از ISC استخراج و از سردبیران این مجلات جهت شرکت در کنفرانس دعوت میشود.
مهراد تصریح کرد: در نشست جاری در ارتباط با میزبان دوره بعدی این کنفرانس در سایر کشورهای اسلامی تصمیمگیری میشود.
لازم به ذکر است، علاوه بر حضور 15 کشور در این کنفرانس، تعدادی از سردبیران نشریات علمی کشور وابسته به وزارت علوم، تحقیقات و فناوری، وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی و دانشگاه آزاد اسلامی در این کنفرانس بینالمللی دو روزه حضور دارند.