به گزارش خبرنگار «خبرگزاری دانشجو» از یزد، عفتی، مدیرکل بهزیستی یزد روز گذشته در نشست کارزار رسانهای بررسی خطرات مواد مخدر شیشه در تخریب جامعه گفت: یکی از مهمترین سازمانهای در بررسی این خطر حمایت دانشگاهها بخصوص دانشگاه علوم پزشکی است که میتوان از این طریق بسیاری از خطرات این مواد مخدر صنعتی را در جامعه کاهش داد.
وی افزود: مواد مخدر و اعتیاد به عنوان یکی از آسیبهای اجتماعی مهم در استان و کشور است و از آن میتوان به عنوان نخستین آسیب در حوزه آسیبهای اجتماعی یاد کرد به صورتی که در عوامل سایر آسیبهای اجتماعی هم بحث اعتیاد مطرح است.
مدیرکل بهزیستی یزد خاطرنشان کرد: براساس برآوردهایی که در کشور وجود دارد، نزدیک به دو تا ۲ و نیم درصد جمعیت ما با اعتیاد درگیر هستند و این افراد نزدیک به ۴۰ هزار پرونده در مراکز مختلف درمانی استان دارند و در این راستا نیز نزدیک به ۲۰۰ هزار نفر در استان یزد به انواع مختلف با آسیبهای مواد مخدر مرتبط هستند و میتوان خانواده اعتیاد استان یزد را نزدیک به یک پنجم جمعیت استان یزد دانست.
عفتی خاطر نشان کرد: باورهای غلطی در جامعه وجود دارد که اصلاح این باورها، نیاز به فعالیت مناسب و زیاد دارد و بدون برنامهریزی و فعالیت مناسب، نمیتوان انتظار تاثیرپذیری مناسب در جامعه داشته باشیم.
صادقیپور، معاون پیشگیری اداره کل بهزیستی استان یزد نیز در این نشست با اشاره به خطرات موجود در مواد مخدر بویژه مواد مخدر صنعتی شیشه گفت: درمان شیشه بسیار سخت ولی امکان پذیر است و در این راستا نیز شخصی که شیشه مصرف میکند، شبکهای از حمایتهای درمانی میخواهد که وی را از جنبههای مختلف کمک کند و مشکل و بیماری وی را رفع نماید و همین موضوع نشان دهنده میزان سختی درمان شیشه است.
وی ادامه داد: شیشه امروز به مرکز آمال و آرزوهای جامعه جوان ما نفوذ کرده و امروز برخی افرادی که میخواهند در درس خواندن موفق باشند یا میخواهند روابط عمومی بالایی در جامعه داشته باشند، به مصرف شیشه تحریک میشوند.
معاون پیشگیری اداره کل بهزیستی استان یزد گفت: در مواد مخدر سنتی، زنان 1.5 تا سه درصد معتادان به مواد مخدر سنتی را تشکیل میدهند؛ اما متاسفانه در زمینه استفاده از شیشه، زنان آمار بیشتری نسبت به مردان دارند و اغلب آنها بدون آنکه از مخدر بودن شیشه مطلع باشند یا حتی بدانند که آنچه به آن معتاد شدهاند، شیشه است، درگیر اعتیاد به این ماده مخدر خانمان سوز شدهاند.
صادقیپور تصریح کرد: ۱۵سال پیش، مراجعان به مراکز ترک اعتیاد و مطبهای پزشکان ترک اعتیاد، از خانوادههای معلومالحال بودند؛ اما متاسفانه اکنون دیگر اینگونه نیست و حتی خانوادههای با تحصیلات بالا، مذهبی، دارای تمکن مالی خوب نیز درگیر مصرف شیشه شدهاند.
وی گفت: این یعنی اینکه هیچ تضمینی برای اینکه خانواده و فرزندان ما نیز مبتلا به مصرف شیشه شوند، وجود ندارد و دیگر این ما نیستیم که فرزندان خود را هدایت میکنیم؛ بلکه در فضاهای مختلف از جمله فضای مجازی، آداب، عادات، علایق و دیدگاههای فرزندان ما هدایت میشود.