به گزارش خبرنگار دانشگاه «خبرگزاری دانشجو»، محمدفرهادی، وزیر علوم تحقیقات و فناوری در مراسم گرامیداشت هفته پژوهش و تقدیر از پژوهشگران نمونه دانشگاه صنعتی شریف که در دانشکده شیمی این دانشگاه صبح امروز برگزار شد، ضمن تبریک هفته وحدت و ولادت پیامبراکرم (ص) اظهار داشت: دانشگاه شریف از سال ۴۴ آغاز به کار کرد و سال ۴۷ دانشجویی بدون کنکور و با شرط معدل ۱۸ میگرفت.
وی با اشاره به اینکه امروز علم پزشکی نیز صنعتی شده است، افزود: در سال ۱۹۹۰ یونسکو مجموعهای منتشر کرد که بیمارستانها، به عنوان مراکزی برای تعویض اعضاء و جاگذاری اندامها تبدیل میشوند که تاکنون نیز این امر صورت گرفته است و با عنوان مهندسی پزشکی و بایوفتونیک مطرح میشود.
وزیر علوم تحقیقات و فناوری تصریح کرد: دانشگاههای ما گسترده شدهاند و امروز مجموعههای عالی با گذشت ۲۸ سال از زمانی که فعالیت میکردند فرق کرده و گستردگی بیش از حد انتظار است.
فرهادی با بیان اینکه بیش از ۶۰ دانشگاه داریم و بسیاری از استانها دارای دانشگاههای صنعتی هستند، گفتند: جهت دهی دانشگاهها حائز اهمیت است و زمان برای تحصیل برای بسیاری از رشتهها گذشته است که باید رشتههای جدید و هم پوشان در دانشگاهها جای بیافتند.
وی ادامه داد: امروزه حد و مرزی بین رشتههای علوم نیست که البته نیازمند تعریف بوده تا رشتههای جدید به وجود بیایند.
وی با تاکید بر اینکه باید رشتههای دانشگاهها بازبینی شود، ابراز داشت: باید رشتههای دانشگاهی سامان دهی شده و تجمیع واحدهای آموزشی با جدیت دنبال شود و کیفیت بحث اصلی ماست که اساتید باید در این زمینه کمک کنند.
وزیر علوم تحقیقات و فناوری تصریح کرد: دانشگاههای نسل سوم، دانشگاههای پژوهشی و کارآفرین هستند که به فناوری و مهارت آموزی و تولید ثروت میرسند که کشور به این گونه دانشگاهها نیاز دارد و دانشگاههای شریف نیز در این زمینه پیشتاز بود.
فرهادی اظهار داشت: باید کارکرد دانشگاهها را براساس تولید ثروت جهت داد و همچنین دانشگاهها باید ماموریت گرا شوند.
وی افزود: دانشگاهها باید در عرصههای از صفر تا صد قطب داشته باشند و دسته بندی شوند.
وی ادامه داد: سقف و اعتباراتی برای تعداد مشخصی از دانشگاهها داشتیم امروز با وجود تعداد زیادی از دانشگاهها امکانات اضافه نشده است که توزیع امکانات مشکل شده است که در این زمینه بحث رنکینگ دانشگاهها بسیار مهم است.
وزیر علوم تحقیقات و فناوری اضافه کرد: یک سری از دانشگاهها در سطح کشور به طور عمومی کار خود را انجام میدهند که پیگیر آنها هستیم و همچنین به دانشگاههای تحصیلات تکمیلی نیز اهمیت میدهیم.
فرهادی با بیان اینکه دانشگاه صنعتی شریف جزء ۵۰۰ دانشگاه برتر دنیا است و رتبه اول را در کشور دارند، گفت: تحقیق و فناوری باید در راستای دانش بنیان دنبال شود و ما نیز به ضوابط، قوانین و امکانات کمک خواهیم کرد.
وی تصریح کرد: باید برای بازنگری و بازبینی در نظام آموزشی علمی کشور با توجه به نقشه جامع علمی عمل کنیم تا منابع مناسبی برای بازبینی داشته باشیم.
وی اظهار داشت: باید کمک کنیم تا دانشگاهها، پژوهشگاهها، مراکز رشد و پارکهای علم و فناوری به دانش بنیان برسند و نیازهای کشور را با کمک آنها برطرف کنیم.
فرهادی خاطرنشان کرد: باید ارتباطات بین المللی را در دانشگاهها حفظ کنیم چرا که متقاضیان زیادی در دوردستها از جمله آسیای جنوب شرقی خواهان شرکت در دانشگاههای ایران هستند که دانشگاه صنعتی شریف نیز این قابلیت را دارد.