به گزارش خبرنگار «خبرگزاری دانشجو» از اصفهان، دکتر محمد فرهادی، وزیر علوم، تحقیقات و فناوری با حضور در دانشگاه کاشان، در دیدار با دانشجویان این دانشگاه با تبریک ایام الله دهه فجر گفت: ارتقای هیئت علمی بر اساس مقررات و ضوابط مصوب است و بعد توسط هیئت ممیزه ها رقم میخورد و در آن فرد تصمیم نمیگیرد چرا که آیین نامه سنگینی دارد.
وی افزود: در این آیین نامه مسائل عمومی و اخلاقی وجود دارد و در جاهایی هم امتیاز آوردن حق وتو دارد و اگر امتیاز نیاورند، ارتقا پیدا نمیکنند. در بخشهایی مثل تحقیقات، انتشارات، مسائل عمومی و اخلاقی حق وتو دارد. بنابراین فرد تصمیم نمیگیرد که بگوییم فرد نقش آفرینی میکند.
وزیر علوم، تحقیقات و فناوری اظهارداشت: در مورد جذب هیئت علمی ما خودمان نیز حرف داریم، این امر خیلی در اختیار ما نیست و آیین نامه مصوب شورای عالی انقلاب فرهنگی دارد. مجری این آئین نامه دبیرخانه شورای عالی انقلاب فرهنگی است و آنها نظارت دارند و یک سیکل اجرایی طولانی وجود دارد و اگر این روند طول میکشد به دلیل این است که پروسه طولانی دارد که البته این مسئله نیاز به یک باز بینی دارد.
فرهادی گفت: کسی باید هیئت علمی شود که حداقل این ویژگیها را داشته باشد. صلاحیتهای علمی و تخصصی که در این آیین نامه هست و کسی هم نمیتواند از آن تخلف کند. ما هم معتقدیم دانشگاه یک شانی دارد، یک جایگاهی دارد و باید مستقل باشد، اما باید چارچوبهای آن نیز مشخص باشد.
وی افزود: این چارچوبها دو بعد دارد، بحث تولید علم و تربیت نیروی انسانی متخصص یعنی همان بحث آموزشهای عالی و یک بعد دیگر، بعد فرهنگی است. دانشجویان باید آشنا با مسائل فرهنگی دینی و ملی کشور ما باشند.
وزیر علوم، تحقیقات و فناوری تصریح کرد: در پایان دو بعد، نهادهایی شکل گرفته که این بحث ها را دنبال کند. در بخش آموزش و آموزش های اصلی، شورای عالی برنامه ریزی را داریم که از دل شورای عالی انقلاب فرهنگی بیرون آمده و در هر دو وزارت خانه وجود دارد. در بحث فرهنگی هم زیرساختهایی را مشخص کردند، که درهمین راستا ما فعالیتها را قانونمند دنبال میکنیم.
فرهادی ادامه داد: باید در جذب نیروی انسانی، کارشناس، کارمند و هیئت علمی قانونمند عمل کنیم. قراراست کلا در ساختارهای دانشگاهی و مجموعه آموزش عالی این مشکلات برطرف شود. چرا که ما با قانونمندی و قانون مداری موافقیم، حق و حقوق کسی هم نباید ضایع شود و کسی اگر واجد شرایط هیئت علمی هست، درخواست بدهد و اگر مشکلی داشت برطرف میشود. رعایت حق و حقوق و قانون مداری، این بحثها خوب است و در واقع نوعی آزاداندیشی است.
وی تاکید کرد: کرسیهای آزاد اندیشی در عمل مصوب شده اما پیاده نشده، برخی خیلی هم مشوق هستند که اینها را خودمان پیاده کنیم. ما، مدیریت دانشگاه و اساتید و دانشجویان بحث کنیم، دانشجویان نظر بدهند، نقد کنند و مشکلات را برطرف کنیم. این دغدغه مقام معظم رهبری است.
وزیر علوم، تحقیقات و فناوری در ادامه بیان داشت: تعدادی از دانشگاه های ما هنوز با سرپرست اداره میشوند، که بنده آنها را نیز به شورای عالی انقلاب فرهنگی معرفی کردهام، اما جلسات شورای عالی انقلاب فرهنگی پیش رفت نداشته و یکی دو جلسه نیز تشکیل نشده است و یک بار نیز به دلیل کمبود وقت، به آن پرداخته نشد. تایید و انتخاب رئیس دانشگاه و دانشکده در چهار چوب یک قانون است که شورای عالی انقلاب فرهنگی دارد. بنابر این ما با پذیرش قانون و همکاری و مدیریت باید کارها را به انجام برسانیم.
فرهادی اضافه کرد: اگر حرفی زده شد و قولی را دادهاند و عمل نشده، ممکن است شرایط و امکانات فراهم نبوده و ما باید در راستای اینکه محیط آرامی داشته باشیم، برای اینکه خوب تربیت شویم و آموزش ببینیم به این موارد توجه داشته باشیم.
وزیر علوم، تحقیقات و فناوری گفت: فارغالتحصیلهای ما نباید معطل این باشند که در جایی در خواست استخدام بدهند، باید قبل از خروج از دانشگاه با مهارتهای لازم هسته کارشان را شکل داده باشند. این چیزی است که کشور ما به آن احتیاج دارد و جوانان ما بر اساس ارزشهای ملی و دینی خوب تربیت شوند و خودشان کار را تولید کنند و منتظر دولت نباشند.
وی در پایان اظهارداشت: اساتید مطلع و خوب، برنامههای آموزشی که برود به سمت اینکه خودشان کار را ایجاد کنند البته حمایتهایی که میشود، لازمه این کار است. البته دانشگاه کاشان یکی از دانشگاههای آرام و خوب است که زمینه برای رشد و درس خواندن و همکاری تعلیم و تربیت مهیا است.