به گزارش خبرنگار دانشگاه «خبرگزاری دانشجو»، ریاست دانشگاه علوم اقتصادی پس از ادغام به سرپرست دانشگاه خوارزمی سپرده شد که خود بیش از یک سال در انتظار تائید شورایعالی انقلاب فرهنگی است.
با توجه به جابه جاییهای متعدد مدیریتی در سطح عالی وزارت علوم دولت یازدهم و به تبع آن بیثباتی در سطح ریاست دانشگاهها، پس از رای اعتماد مجلس به فرهادی، جامعه دانشگاهی انتظار داشتند ثبات بر آموزش عالی حاکم شود و دیگر شاهد ایجاد حاشیه در دانشگاهها نباشیم ولی علاوه بر اینکه همچنان مساله بدون رئیس بودن و بلاتکلیفی تعداد زیادی از دانشگاهها ادامه دارد، حاشیه جدیدی نیز در سال ۹۴ آموزش عالی را درگیر کرد.
ماجرا پس از تعطیلات نوروز رسانهای شد، زمانیکه دانشجویان دانشگاه علوم اقتصادی برای ادامه کلاسها به دانشگاه آمدند با نام دیگری برای دانشگاهشان مواجه شدند.
سردر دانشگاه علوم اقتصادی به دانشگاه خوارزمی تغییر کرده بود و دانشجویان دانشگاه علوم اقتصادی که پیش از این بارها در زمان شایعات ادغام دانشگاه علوم اقتصادی با دانشگاههای دیگر مخالفت خود را اعلام کرده بودند تعجب و اعتراض کردند.
آنها اعلام کردند که دانشگاه علوم اقتصادی دانشگاه تخصصی کشور در حوزه اقتصاد است که در مقطع حساس اقتصادی کشور، وظیفه خطیر اسلامی سازی و بحث اقتصاد مقاومتی را بر دوش دارد و نباید اینگونه با ادغام به حاشیه سپرده شود ولی کو گوش شنوا!!
دانشگاه علوم اقتصادی کشور در سالهای گذشته تحت نظر دانشکده وزارت اقتصاد و دارایی بود و از حدود ۱۰ سال پیش زیرنظر وزارت علوم مدیریت میشود.
از حدود دو سال پیش که وزارت علوم شرایط بیسامانی را تجربه میکند این دانشگاه تحت فشارهای سیاسی مدیریتی قرار گرفته است به طوریکه پس از تغییر ریاست این دانشگاه از سوی توفیقی اولین سرپرست وزارت علوم دولت یازدهم چندین بار بحث ادغام دانشگاه علوم اقتصادی با دانشگاههای دیگر مطرح شد.
سرپرست این دانشگاه چندین بار بدون ذکر علت به ریاست دانشگاههای مختلف درخواست ادغام داد که البته برخی کارشناسان علت آن را سود اقتصادی بیان میکنند مهرماه سال ۹۳ خبر ادغام این دانشگاه با دانشگاه علامه طباطبایی موجی از اعتراض را به دنبال داشت که پس از تجمع دانشجویان در مقابل دانشگاه، مسئولان قول دادند بحث ادغام منتفی شود، حتی سلیمی رئیس دانشگاه علامه نیز اعلام کرد که ادغام دانشگاه علوم اقتصادی و دانشگاه علامه مطرح نبوده است ولی تقاضایی شده بود که در مورد رشته مدیریت قرار شد، بررسی شود.
در آن زمان اعتراض دانشجویان دانشگاه علوم اقتصادی به شایعه ادغام این دانشگاه با دانشگاه علامه سبب شد تا مسئولان دانشگاه علوم اقتصادی به دانشجویان قول دهند که دانشگاهشان ادغام نشود ولی عملکرد آنها نشان داد که به طور چراغ خاموش این موضوع را پیگیری کردند و صدای این اقدام پس از تعطیلات نوروز شنیده شد.
در حالیکه هیچ یک از مسئولان سخنی در این مورد بیان نکرده و دانشجویان پاسخی از سوی مسئولان نشنیدند وزارت علوم بر روی سایت رسمی خود اعلام کرد که با توجه به توافق میان دانشکده علوم اقتصادی و دانشگاه خوارزمی، شورای گسترش آموزش عالی در جلسه ۲۴ اسفندماه سال ۹۳ با الحاق دانشکده علوم اقتصادی در دانشگاه خوارزمی موافقت کرده و مقرر شد ساختار و تشکیلات جدید این دانشکده به تصویب هیئت امنای دانشگاه خوارزمی برسد.
با این اقدام وزارت علوم، اعتراضات بینتیجه ماند و ادغام به طور رسمی اعلام شد ولی آنچه در کنار ادغام دانشگاه علوم اقتصادی صدای اعتراض دانشجویان را به همراه داشته و سبب نگرانی جامعه دانشگاهی شده است بحث ریاست این دانشگاه است که باید به دست فردی سپرده شود که پس از گذشت بیش از یک سال نتوانسته است از شورای عالی انقلاب فرهنگی رای اعتماد بگیرد.
دانشگاه علوم اقتصادی که حالا دیگر باید آن را دانشگاه خوارزمی نام ببریم از همان ابتدا در تیررس وزارت علوم دولت یازدهم بود چرا که نگاهی به گذشته نشان میدهد این دانشگاه از نخستین دانشگاههایی بود که ریاست آن از سوی وزارت علوم در دولت یازدهم تغییر کرد.
جعفر توفیقی نخستین سرپرست وزارت علوم دولت یازدهم در همان روزهای ابتدایی کار در وزارتخانه، مهدی صادقی شاهدانی رئیس دانشگاه علوم اقتصادی را برکنار کرد و محمدرضا منجذب عضو هیات علمی این دانشگاه که در گذشته معاونت آموزشی این دانشگاه را نیز عهدهدار بود به سمت سرپرست دانشگاه علوم اقتصادی منصوب کرد.
منجذب از ۲۳ مهرماه سال ۹۲ تاکنون نتوانست رای اعتماد اعضای شورایعالی انقلاب فرهنگی را کسب کند و این دانشگاه به مدت بیش از یک سال با سرپرستی اداره شد که مورد تائید شورایعالی انقلاب فرهنگی نبوده است.
وزیر علوم در سال گذشته بارها قول داد که تکلیف ریاست دانشگاههای بدون رئیس روشن شود ولی دانشگاه علوم اقتصادی همچنان با سرپرست اداره شد و حالا پس از ادغام هم تکلیف ریاست این دانشگاه به فردی سپرده شده که خود حاشیهای برای آموزش عالی به شمار میرود.
به گفته عبدالحسین فریدون مدیرکل دفتر وزارتی وزارت علوم ریاست دانشگاه علوم اقتصادی حالا و پس از ادغام با دانشگاه خوارزمی به عهده رئیس دانشگاه خوارزمی قرار میگیرد.
ولی دانشگاه خوارزمی هم بیش از یک سال است که بدون رئیس اداره میشود، محمد سبحاناللهی از ۲۹ دیماه سال ۹۲ بر مسند سرپرستی دانشگاه خوارزمی قرار دارد و همچنان نتوانسته رای اعتماد شورایعالی انقلاب فرهنگی را بگیرد و این موضوع نیز بارها در رسانهها مطرح شده است ولی وزیرعلوم همچنان در رابطه با وضعیت روسای دانشگاهها سکوت میکند.
بنابراین میتوان گفت اعتراض و نگرانی دانشجویان دانشگاه علوم اقتصادی علاوه بر ادغام باید حول ریاست دانشگاه هم باشد زیرا ادامه فعالیت با سرپرست دانشگاه دیگر که پس از گذشت بیش از یک سال هنوز مورد تائید شورایعالی انقلاب فرهنگی نیست واقعا جای نگرانی دارد.
آفرین برخبرگزاری دانشجو
ممنون که داریدمطالبات مارابیان می کنید
خیلی ممنون
واقعااشاره خوبی کردین
اگرهمینطورپیش بریدجایگاه این خبرگزاری بین دانشجوهابیشترمیشه