به گزارش خبرنگار «خبرگزاری دانشجو» از مشهد، علم الهدایی امروز در دوازدهمین همایش ملی شیمی دانشگاه پیام نور کشور در هتل طرقبه با بیان اینکه شیمی علمی است که جهت تکمیل موسسات دانش بنیان و خلق ثروت در جامعه اثر بخشی خوبی دارد، گفت: با توجه به فرصتی که موسسات فنی و دانش بنیان میتوانند در اختیار علوم مختلف از جمله شیمی قرار دهند میتوان امیدوار بود با تحول در علوم پایه توسعه ملی کشور رشد پیدا کند.
وی با طرح این سئوال که نقش علوم پایه در توسعه کشور اکنون در چه جایگاهی است، افزود: متاسفانه تولید علم در کشور ما منجر به خلق ثروت نشده است و رفاه اجتماعی را به دنبال ندارد.
رئیس پارک علم و فناوری خراسان رضوی خاطرنشان کرد: زمانی در ایران برای لیسانسها کار وجود نداشت؛ اما امروز باید بگوییم برای مقطع دکترای ما نیز شغل وجود ندارد و برای عبور از این واقعه تلخ باید جامعه نخبگانی وارد عمل شوند.
علم الهدایی با بیان اینکه 80 درصد مقالات ما در کشور کاربردی نیستند، گفت: دانشگاههای مامتاسفانه نسل اولی و دومی هستند و جهت تبدیل نرخ تولید دانش به فناوری در جایگاه پایینی قرار دارند.
وی کارآفرین نبودن دانشگاههای کشور را از دیگر مشکلات جامعه دانشگاهی ایران دانست و بیان داشت: متاسفانه رابطه جامعه، دانشگاه و صنعت هم افزایی لازم را ندارد و تنها 25درصد از تولیدات علمی کشور در صنعت مونتاژ استفاده میشود!!
رئیس پارک علم و فناوری خراسان رضوی با بیان اینکه ما ناگزیر بر تغییر، اصلاح و جهش پرشتاب در تولید علم و فناوری در کشور هستیم، گفت: ما نیازمند به کارگیری اقتصاد یادگیری، برون گرا و درون زا هستیم و در صورتی که به فرمایشات رهبری و تاکیدات ایشان عمل نکنیم از بسیاری از کشورهای منطقه عقب خواهیم ماند.
وی تولید محصول در کنار خلق ثروت را موجب رفاه عمومی دانست و متذکر شد: باید مدلی به نام فرآیند توسعه درون زا و برون گرا را درحوزه تولیدات به کارببریم وبا ایده پردازی و نوآوری بتوانیم اوضاع علمی کشور را ارتقاء بخشیم.
علم الهدایی با انتقاد از نبود کار تیمی بین ایرانیان، گفت: متاسفانه ایرانیان علاقهای به کار تیمی ندارند و این امر باعث شده پروژههای زیادی در کشور با مشکل مواجه شود.
رئیس پارک علم و فناوری خراسان رضوی با بیان اینکه فرهنگ سازی در حوزه علم و فناوری باید در کشور صورت بگیرد، گفت: اکنون فضای خوبی جهت توسعه علم و فناوری و ثروت دانش بنیان در کشور وجود دارد و مسئولان نظام به دلیل توجه خاص مقام معظم رهبری علاقه دارند بیش از حرف زدن کار کنند؛ اما این تلاش باید با برنامه ریزی صورت گیرد.
وی در پاسخ به سئوال یکی از اساتید دانشگاه در خصوص حمایت دولت از شرکتهای دانش بنیان گفت: این شرکت ها بصورت مردمی و با حمایت جوانان هدایت شود.