به گزارش خبرگزاری دانشجو، محمدعلی کول؛ برای وزن کشی نتایج کمپ دیوید و مسائل طرح شده در آن باید بی آنکه دچار افراط و تفریط شد رفت به سراغ واقعیات سیاسی و اقتصادی جهان امروز و بی پرده به نظاره نشست آنچه را که در حال وقوع است. وزن سیاسی افراد حاضر در کمپ دیوید به دلیل عدم حضور سران چهار کشور عربی از جمله عربستان در نگاه اول ضعیف تر از گذشته می نمود که در پشت پرده حکایت از نابسامان بودن اوضاع داخلی این چهارکشور داشت و در محافل سیاسی نقل است که پادشاه عربستان از بیم کودتا ترک خانه و کاشانه نکرده است!
اما از این لایه اول که عبور کنیم باید بی پرده اذعان داشت این گردهمایی چند نفره در کمپ دیوید در اوضاع فعلی نمی توانست صرفا تجدید دیدار دوستان باشد بلکه این دوستان قدیمی را مسائلی دور یک میز جمع کرده بود که اگر با کمی دقت بیشتر به لبهای تا بنا گوش باز شده دقت می کردید، نگرانی عمیقی در چهره هاشان قابل مشاهده بود.
اما نگرانی از چه؟ تهاجم وحشیانه و افسارگسیخته آل یهود به یمن باعث قطب بندی هایی رادیکال در عالم اسلام شد که امروز این قطب بندی ها حول محور یمن و جنگ نابرابرش قابل مشاهده است و کار به جایی رسید که حتی حامیان فکری و ایدئولوژیک عربستان در منطقه جنوب غربی آسیا حاضر به حمایت از این رژیم نبودند و خط ومسیر خود را از سعودی ها جدا کرده و راهی دیگر را در پیش گرفتند. حضور شخص اباما در این نشست و مذاکرات وی با جانشین ولیعهد عربستان و سایر مقامات رده دوم در کمپ دیوید برای پر کردن این خلاء و شکاف ناشی از قطب بندی فوق الذکر است،
اوباما امروز بهتر از هرکسی می داند که سقوط عربستان چه معنایی در ژئوپولوتیک منطقه خواهد داشت و دامنه این زلزله تا ایالات متحده آمریکا خواهد رفت. ناظران سیاسی معتقدند در این میان آنچه که عربستان از دست داده، بسیار بیشتر است از آنچه که به دست آورده و هیچ توازنی میان داده و ستانده وجود ندارد. از طرفی با طرح بین المللی کردن سیاسی ماجرای جنگ یمن که به عقیده کارشناسان برای مشمول زمان کردن خاتمه جنگ است اباما و ایالات متحده آمریکا رسما برای عملیاتی کردن این پروژه وارد کارزار شده اند.
از طرفی دیگر اباما برای مدیریت اختلافات میان دوستانش باید خود شخصا به میانه می آمد تا کار از دست خارج نگردد و جنگ برادرکشی آغاز نشود و نگاهی گذرا به سیر سعودی اختلافات میان کشورهای عربی خود گویای این مهم است. به گزارش خبرگزاری های فرانسوی در کمپ دیوید کشورهای عربی ابراز نگرانی عمیق کرده اند از باب اینکه توافق هسته ای موجب تقویت جایگاه منطقه ای و اقتصادی ایران گردد و اباما هم تصریح کرده است که اجازه نخواهد داد منابع مالی آزاد شده توسط آمریکا برای به هم زدن توازن منطقه ای از جانب ایران مصرف شود!
اما آنسوی ماجرا خبر از توافق نانوشته بود که رئیس جمهور آمریکا به اعراب تعهد داده بود تا در ماجرای مذاکرات هسته ای اعراب را از دایره دوستی حذف نکند و به قول ژورنالیستهای منطقه عربستان را بر سر میز مذاکرات معامله نکند و همچنین در سخنرانی خود پس از پایان نشست و در جمع خبرنگاران عنوان کرد : " من درباره مذاکرات برای رسیدن به توافق جامع برای جلوگیری از دستیابی ایران به سلاح هسته ای به شرکای خلیج فارس آخرین اطلاعات را ارائه کردم.
من خرسندم که ما در کمپ دیوید موافقت کردیم که راه حل جامع و قابل راستی آزمایی که به صورت کامل نگرانی های منطقه ای و بین المللی درباره برنامه هسته ای ایران را رفع کند، به نفع امنیت جامعه بین المللی، از جمله شرکای شورای همکاری خلیج فارس است".