به گزارش خبرنگار «خبرگزاری دانشجو» از اصفهان، دکتر سید محمد امیری، رئیس دانشگاه و رئیس کارگروه شورای کار آفرینی ضمن خوش آمدگويي به حاضران در جلسه، با ابراز اميدواري از ارتباط دانشگاه با صنعت و نياز صنعت به علم و فناوری های نوين گفت: صنعت کشور نيازمند به روز آمد کردن فناوری های نوين است و در اين زمينه دانشگاه ها، مراکز پژوهشی و پارک های علم و فناوری می توانند تاثير به سزايی در رشد صنعت کشور داشته باشند.
وی در ادامه با اشاره به طرح ها و ايده ها در زمينه فناوری و تجاری سازی در مراکز آموزش عالی افزود: طرح ها و ايده های زيادی جهت تجاری سازی مطرح می شود، ولی طرح ها می بايد هم توجيه تجاری سازی داشته باشند و بر اساس مطالعات نياز سنجی که از طرف صنعت صورت می گيريد انجام شود.
رئیس کارگروه شورای کار آفرینی در ادامه اظهار داشت: دانشگاه ها در طول حیات خود دوره ها و نسلهاي مختلفي را پشت سر گذاشتند و الان در نسل دانشگاه های كارآفرين مي باشیم. نسل اول نسل دانشگاه آموزش محور بود، نسل دوم دانشگاههاي پژوهش محور و نسل سوم دانشگاه های كارآفرين می باشد. دانشگاههاي مهم دنيا از دو نسل قبل گذشته اند و در حال حاضر به دانشگاههاي كارآفرين تبديل شده اند . درآمد دانشگاههاي مطرح دنيا از شركت هاي كار آفرين است. دانشگاه MIT آمريكا در آمد سالیانه این دانشگاه از شركت هاي كار آفرين است و برابر بودجه كشوری مثل ایران است.
رئیس واحد نجف آباد گفت: با استعداد هايي كه در بين دانشجويان و جوانان ما وجود دارد الان دانشگاه ها باید به سمت و سوی دانشگاه هاي كار آفرين بروند و با اين پتانسيل عظيمی كه در اختيار دارند می توانند در راستاي حل مشكلات جامعه و صنعت قدم بردارند.
امیری با بیان اینکه دانشگاه آزاد اسلامي با تغيير مديريت جدید و حضور دكتر ميرزاده و ديدگاه وی نسبت به دانشگاههای کارآفرین، اظهار داشت: مسولین دانشگاه با برنامه ريزي که به عمل آوردند، آئين نامه و بخشنامههاي مختلف در این خصوص به دانشگاههای آزاد ابلاغ نمودهاند.
وی با اظهار اینکه الان با توجه به تحريمهايي كه بر كشور تحميل شده ايجاب مي كند كه از نيرو و توان داخلي خودمان بیش از گذشته استفاده كرده و در راستاي حل مشكلات بوجود آمده اقدامي انجام دهيم گفت: هر چند تحريمها ظالمانه ای که بر کشور تحمیل شده براي مردم مشكلات عديده اي به وجود آورده ولي براي مراكز علمي يك فرصت داشت و باید از این فرصت در راستای شكوفايي استعدادهاي دانشگاهي استفاده کنیم وآنچه را که ما نیاز داریم و دیگران منع می کنند با همت و برنامه ریزی صنعت با دانشگاه بتوانیم آن را تامین کنیم.
رئیس کارگروه شورای کارآفرینی گفت: يكي از دانشگاههاي مهم كه در زمينه كارآفريني مطرح است واحد نجف آباد ميباشد كه قرارشد كميته اي تشكيل گردد متشكل از دانشگاهيان و مراكز صنعتي و اين جلسه آغازي است براي كارهايي كه مي توان انجام داد و اميدواريم حداقل ۲ ماه يكبار اين جلسات را با مراكز صنعتي داشته باشيم و با توجه به اینکه دردانشگاه نجف آباد پتانسيل بالايي وجود دارد مثل دانشجويان، اساتيد، كارگاهها و آزمايشگاههاي پيشرفته و با قابليت زيادي كه در مراكز صنعتي شهرستان وجود دارد اولويت اول ما ارتباط با اين شركتهای صنعتی مي باشد.
دکتر رضا ابراهیمی، معاون پژوهش و فناوری این دانشگاه در این جلسه ضمن خير مقدم به ميهمانان حاضر در جلسه و با تاکيد بر ارتباط صنعت و دانشگاه گفت: توسعه در کشور ما در صد سال اخير به صورت توسعه جزيره ای بوده و ما همواره در اين زمينه هم در صنعت و هم مراکز آموزش عالی مان زيان ديده است و پيرو همین بحث بخشنامه اي به واحد ها ابلاغ شد كه بحث آن براي كارآفريني مي باشد، اين آئين نامه به منظور تقويت، ترويج و توسعه فرهنگ كارآفريني، خود اشتغالي و آمادگي شغلي و كارآمدي دانشجويان و استادان و فراهم نمودن زمينه هاي مناسب براي فعاليت هاي گروهي كارآفريني با بهره گيري از توانمندي ، خلاقيت و نوآوري ايشان در اجراي برنامه هاي راهبردي دانشگاه آزاد اسلامي براي توسعه علمي و فناوري كشور تدوين و براي اجرا ابلاغ شده است.
وی ضمن اشاره به استفاده از نيروهای متخصص دانشگاهی در بخش صنعت اظهار داشت: همواره يکی از مشکلات دانشجويان مان مشاغل بعد از فارغ التحصيلی بوده و هست، اگر دو دانشگاه ها و صنعت بتوانند همکاری کنند قطعا در اين ارتباطات، جامعه و صنعت منتفع خواهند شد.
معاون پژوهش و فناوری این دانشگاه هدف از اين آئين نامه ها را تقويت و باور كردن دانش كارآفريني از طريق آموزش – ايجاد و توسعه كسب و كار و كارهاي جديد مبتني بر خلاقيت و نوآوري، ترويج و گسترش روحيه فرهنگ كارآفريني و افزايش شناخت جامعه دانشگاهي به ويژه دانشجويان نسبت به كارآفريني، كارآفرينان و نقش آنها در رونق اقتصادي ، ايجاد اشتغال و رفاه اجتماعي دانست.
ابراهیمی افزود: به اين منظور سياست گذاري، سامان دهي و انسجام بخشي، برنامه ريزي و تقسيم كار موثر به امر كارآفريني، شوراي مركزي کار آفرینی در معاونت پژوهش و فناوري دانشگاه تشكيل شد و وظايف و اختيارات کارگروه كارآفريني تصويب برنامه هاي كارآفريني، حمايت، هدايت و نظارت بر فعاليتهاي كارآفرينانه در دانشگاه، كمك به ساماندهي مركز كارآفريني، تدوين برنامه سالانه كارآفريني در دانشگاه، همکاری و برنامه ریزی برای تربیت مربیان و استادان، برگزاری کارگاه های آموزشی کار آفرینی و... می باشد.