گروه دانشگاه «خبرگزاری دانشجو»-یادداشت دانشجویی؛ دولت اعتدال که پس از سال ۹۲ با اختلاف ناچيزي (۵۰/۷۱ درصد) قوه مجريه را صاحب شده بود در ابتدا اين تصور را داشت که اقبال عمومي مردم در مذاکرات با امريکا مثبت است و مورد حمايت صددرصدي قرار مي گيرد و رويکرد خود را هم بر همين مبنا و بستن با کدخدا پي ريزي کرد و وزير کشور اعلام کرده بود که استانداري ها در اعطاي مجوز در تجمع هاي مردمي درباره بحث هسته اي سختگيري نداشته باشند تا مردم راحت تر بتوانند نظرات موافق! خود را ابراز کنند و از مردم خواست که در حمايت از دولت و مذاکرات تحرک بيشتري داشته باشند اما در عمل اتفاقي صورت نگرفت و مانند صحبت روحاني که گفته بود انديشمندان و با سوادها بيايند در دانشگاه ها از توافق ژنو دفاع کنند و کسي از نخبگان را همراه خود نديد پس لاجرم صداي منتقدان را صداي عده اي ترسو دانستند که بايد بروند به جهنم.
پس از سخنراني امام خامنه اي در دانشگاه امام حسين(ع) پيرامون مسائل هسته اي و بازگو کردن مجدد خطوط قرمز مذاکرات موجب شد که مردم نيز در حمايت از سخنان ولي خود نگراني خود در بحث هسته اي را بيش از پيش اعلام کنند که نتيجه آن تجمع چند ده هزار نفري در مشهد و قم و شيراز و ديگر شهرها و تحصن دانشجويان در دانشگاه شيراز بود. در پي اين خيزش عمومي که به نوعي نشان اعتراض مردم نسبت به ناديده گرفتن خطوط قرمز و منافع کشور از جمله پذيرش داوطلبانه پروتکل الحاقي و بحث بازجويي از دانشمندان هسته اي و بازرسي از مراکز نظامي و غير هسته اي بود؛ دولت به اين نتيجه رسيد که درمورد مردم اشتباه کرده و مردم توافق به هر قيمتي را برنمي تابند.
۹/۳/۹۴ وزير کشور با بيان اين که موضوع انرژي هسته اي در چارچوب منافع ملي پيش مي رود، گفت: بنده به عنوان وزير کشور اعلام مي کنم که هيچ مجوزي را له يا عليه اين موضوع که مورد اجماع عمومي و رهبر معظم انقلاب است نخواهيم داد. اين تصميم دولت منطقي بود چرا که ديد کسي نسيت بر له دولت و مذاکرات تجمع کند پس تجمع هاي عليه هم بايد برگزار نگردد. متاسفانه ديد دولت به نظر مردم در مورد هسته اي منفي شده است و فريادهاي دلسوزانه مردم را نشنيده مي گيرند و تجمع ها و مطالبات مردم را که مي تواند به عنوان يک ابزار در مذاکرات داشته باشد و به غربي ها بگويد خواست مردم اين است و امتيازات بهتري بگيرد اما اين حضور مردم را مانع رسيدن به توافق خوب! مي داند و معتقد است که تمرکز مذاکره کننده گان اين سرداران جبهه سياسي کشور را به هم مي ريزد. البته اين لغو مجوزها و عدم صدور مجوزها هيچ همخواني با آئين نامه ۱۵ ماده اي و ۶ تبصره اي صدور مجوز جهت برگزاري تجمعاتي که خود وزارت کشور چندي پيش به استانداري ها ابلاغ کرده بود ندارد.
اما حالا مي بينيم که در مراسم تشييع شهدا دولتي ها و رسانه هاي حامي آن برخلاف شعار سال اعتقادي به همزباني و همدلي ندارند و حرکت هاي مردمي را نمي آورند و سعي در مخدوش کردن آن دارند .
حمزه مرادی تمدن-فعال دانشجویی
انتشار یادداشتهای دانشجویی به معنای تایید تمامی محتوای آن توسط «خبرگزاری دانشجو» نیست و صرفاً منعکس کننده نظرات گروهها و فعالین دانشجویی است.