به گزارش خبرنگار «خبرگزاری دانشجو» از یاسوج، خوابگاه یکی از شاخصه های هر دانشگاه خوب از نظر امکانات رفاهی و دانشجویی است که بیشتر دانشجویان و والدین آنها هنگام انتخاب دانشگاه مورد نظر به این مقوله توجه جدی دارند.
به همین دلیل مسئولان دانشگاهی سعی در رفع این مشکل به هر نحو ممکن دارند تا رضایت نسبی بیشتری از دانشجویان و احساس امنیت خانوادههایشان را جلب کنند.
در این بین دانشجویان دختر از حساسیت بیشتری برخوردارند.
دانشگاه آزاد یاسوج به عنوان یکی از پرجمعیت ترین دانشگاه ها و مراکز آموزش عالی استان با این مشکل جدی دست و پنجه نرم می کند و از نداشتن خوابگاه های دانشجویی دخترانه و پسرانه رنج می برد.
مدیر امور دانشجویی این دانشگاه که جمعیتی بیش از ۱۰ هزار نفر دارد از اسکان فقط ۴۵۰ دانشجوی دختر در خوابگاه خبر داد و گفت: این خوابگاه هم متعلق به جهاد کشاورزی است و در تملک دانشگاه آزاد نمی باشد.
این یعنی تنها ۴۲۰ تا ۴۵۰ انشجوی ختر این دانشگاه هستند که می توانند از نعمت خوابگاه دانشجویی بهره ببرند و دانشجویان پسر و یگر دانشجویان دختر باید به دنبال خانه های دانشجویی و اجاره ای بگردند که خود این با حاشیه های امنیتی و اخلاقی فراوانی روبرو خواهد بود.
سید ناصر سلیمانی مدیر امور دانشجویی دانشگاه آزاد یاسوج، از ادامه وضعیت تنها خوابگاه این دانشگاه خبر داد و گفت: هرچند خریداری، تخریب و بازسازی خوابگاه دختران در جلسات اوليه شوراي مديرت دانشگاه مطرح شده است امااعتبار لازم وكافي براي اين كار جذب نشده است.
این در حالی است که دانشگاه آزاد یاسوج با وجود داشتن ساختمان های مجلل در منطقه بلهزار یاسوج، اقدام به ساخت ساختمان های مجلل دیگری در منطقه ای مرتفع بر روی تپه های مشرف به «سرآب تاوه» این شهر کرد که هزینه های هنگفتی صرف راه اندازی و تجهیز آنها کرده و دانشجویان بیش از یک ترم از آن استفاده نکردند.
با وجود صرف میلیاردها تومان از بودجه دانشگاه آزاد که بخشی از آن از جیب دانشجویان پرداخت می شود، برای احداث ساختمانی که بیش از یک ترم از آن استفاده نمی شود و الان به امان خدا رها شده است، اعتباری برای ساخت خوابگاه دانشجویی جذب نمی شود.
خوابگاه دانشجویی که یکی از نیاز های اولیه هر دانشجو برای احساس آرامش و امنیت در دوران تحصیل می باشد، قربانی طرح های ناپخته ای می شود که بی استفاده رها شده اند.
اما سئوالی که در اینجا مطرح می شود این است که آیا لزوما بحث خوابگاه های دانشجویی و بخصوص خوابگاه دخترانه جزو اولویت های مسئولان این دانشگاه قرار دارد یا توسعه و تجهیز ساختمان های دانشگاه در اولویت برنامه پیشرفت دانشگاه است؟
سلیمانی به مشکلات اندکی که افراد لاابالی برای دانشجویان دختر خوابگاهی ایجا می کنند اشاره کرد و گفت: در شوراي تامين و كميسيون هاي دانشجويي كه به رياست معاونت سياسي امنيتي استانداري برگزار مي شود، مشكلات اندکی در جهت موارد عنوان شده برای همه دانشگاه مطرح میشود که با هم اندیشی در جهت رفع آنها اقدام می شود.
اما به مشکلات دخترانی که مجبور به استفاده از خانه های استیجاری هستند اشاره ای نکرد که افراد لاابلای چه مشکلاتی ممکن است برای این دختران که خانه هایشان از داشتن نگهبان خوابگاه محروم بوده و مسئولان دانشگاهی اطلاعی از تعداد و جایگاه های پراکنده انها ندارند.
هر چند یاسوج به عنوان شهری تماما شیعه با مردمی غیور و معتقد است؛ اما در هر جامعه ای امکان بروز خطا و اشتباه و جرم وجود دارد و همان گروه اندک لاابالی که ممکن است برای خوبگاه های دانشجویی ایجاد مزاحمت بکنند، ممکن است گریبان خانه های دانشجویی را نیز بگیرد.
هر چند تا کنون مشکل حادی از خانه های دانشجویی دختران گزارش نشده؛ اما این دلیلی بر بی توجهی مسئولان بخصوص مسئولان دانشگاه آزاد یاسوج برای تأمین امینت لازم و تهیه خوابگاه های دانشجویی حتی به صورت خودگران نیست و لازم است بخشی از بودجه های هنگفتی که صرف ساخت و سازهای بی حاصل می شود، برای رضای خدا هم که شده برای ایجاد خوابگاه های دانشجویی هزینه شود.