قربان خسروی در گفتگو با خبرنگار «خبرگزاری دانشجو» در گرگان، در خصوص اظهارات اخیر اوباما و فضای حاکم بر کنگره آمریکا پس از جمع بندی وین، گفت: حقیقت این است که آمریکاییها بخصوص اوباما بشدت برای بدست آوردن پرستیژ و بیرون آمدن از بحرانهای داخلی نیاز شدیدی به یک معجزه در طی سالهای آخر عمر حکومتشان داشتند و این یک پیروزی و برون رفت برای آنها محسوب میشود.
معاون اجرایی دانشگاه پیامنور گنبد کاووس تصریح کرد: در آن کشور هم نظام سیاسی دو قطبی است و طبیعیست که جمهوری خواهان مخالفند؛ البته ظاهرا لابیهای صهبونیستی نیز مخالفت شدید دارند خود اسرائیل و اعراب حوزه خلیج فارس هم ضلع سوم مخالفین هستند.
وی افزود: اتحادیه اروپایی در طی سالهای امتحان در حوزه یورو با چالشهای عدیدهای روبرو شده است. در حوزه سیاست خارجی اولین پروندهای بود که اگر پیروزمندانه بیرون نیایند، بشدت دچار مشکل مشروعیت برون سازمانی میشوند.
رئیس سابق دانشگاه پیامنور گالیکش خاطرنشان کرد: تحریمها هم اگر چه تا حدودی توانسته بود آنها را راضی کند؛ اما کار آمدی قطعی نداشت؛ جنگ به عنوان آخرین راهکار در حوزه رشنالیسم سیاسی بشدت رد شده است آن هم با کشوری مثل ایران.
خسروی تاکید کرد: حتی اگر برای دوران پسا اوبامایی هم اگر دموکراتها سنگ اندازی کنند پیروز میدان ایران است نه غرب و آمریکا چرا که اروپا، چین و روسیه به نظام تحربمها به لحاظ لجاجت آمریکا نخواهندپیوست و یا کم اثر خواهد بود.
معاون اجرایی دانشگاه پیامنور گنبد کاووس در پایان تصریح کرد: ایران به نظر میرسد در هر دو صورت نیازی به نگرانی بیش از حد ندارد؛ چرا که در حال حاضر اصولا ما راه برون رفت از تحریمها را فقط با دیپلماسی طی کردهایم و در نهایت مقام معظم رهبری که ناظر بر امور نهایی هستند کنترل نهایی را خواهند داشت و نظام ما از این نگاه با نظام داخلی آمریکا متفاوت است.
نکته مثبت این مذاکرات این بود که ایران به دنیا ثابت کرد که به تعهدات خودش عمل کرده و اگر روزی غربی ها پشت به همه چیز کنند که بعید هم نیست، انگشت های اشاره به سمت غربی هاست نه ایران.
اما نکته های منفی بسیاری هم هست که متاسفانه فعلا نمی توانیم بازگو کنیم و باید مثل رهبرمان فقط از تیم مذاکره کننده حمایت کنیم (نه خود متن توافقنامه)