به گزارش خبرنگار «خبرگزاری دانشجو» از مشهد، احمد قدیری ابیانه دقایقی پیش در دوره خط امام (مسائل زن و خانواده) در جمع دانشجویان در خصوص دلیل مخالفت ماهواره و شبکه های اجتماعی گفت: یکی از دلایل مخالفت با ماهواره محتوای غیراخلاقی و ضددینی آن است نه بخش سخت افزاری آن.
وی افزود: در دهه 60 تا اواسط دهه 70 که با ویدئو مخالفت می شد، به دلیل همین محتوای فیلم های غیراخلاقی بود که پخش می شد.
این پژوهشگر مسائل فرهنگی و اجتماعی با اعلام اینکه آمار ضریب نفوذ ماهواره در ایران 70 و در تهران 80 درصد است، تصریح کرد: حدود 20 هزار شبکه ماهواره ای در دنیا وجود دارد که از این تعداد 3000 شبکه کدنشده قابل دریافت می باشند.
قدیری ابیانه ادامه داد: از میان این 20 هزار شبکه ماهواره ای 100 شبکه پورنوگرافی وجود دارد.
وی در پاسخ به سوال کسانی که می گویند محتواهای پورنوگرافی که در ماهواره وجود دارد در اینترنت هم است، گفت: درست است که این محتواها در اینترنت هم وجود دارد؛ اما دسترسی به آنها بسیار محدود و مشکل است، در صورتی که در ماهواره می توان با سهولت به آسانی و بدون هزینه به این محتواها دسترسی پیدا کرد.
این پژوهشگر مسائل فرهنگی و اجتماعی در خصوص 100 شبکه فارسی زبانی که وجود دارد، افزود: فارسی وان شبکه فارسی زبان ماهواره ای که بسیار پربیننده بود و بیشتر فیلم ها و سریال های در حوزه خیانت را نمایش می داد.
قدیری ابیانه ادامه داد: هدف این شبکه از نمایش این فیلم ها شکستن هنجار و تغییر سازه های ذهنی ما در خصوص این عمل ناپسند بود.
این پژوهشگر خاطرنشان کرد: خوشبختانه روشن گری هایی که در جامعه صورت گرفت باعث شد که مخاطبین این شبکه کم شوند.
وی در انتقاد از این موضوع که برخی شبکه ها می گویند تنها افراد زیر 18 اجازه دیدن برنامه های آنان را دارند، گفت: هدف شبکه های ماهواره ای فروپاشی خانواده است و این خود نشان می دهد که برنامه های آنها در همه افراد و سنین تاثیرگذار است و این سخن آنان فریب دهنده است.
احمد قدیری ابیانه در ادامه عوامل استفاده از ماهواره را برشمرد و تصریح کرد: تفریح و سرگرمی یکی از عواملی است که به دیدن فیلم های ماهواره ای می پردازند. اینکه افراد به خود تلقین کنند که تنها تفریح دیدن فیلم است بسیار اشتباه می باشد.
وی ادامه داد: برخی به بهانه دیدن مستندات و یاد گرفتن زبان فیلم می بینند که این بسیار خطرناک است چون قشر فرهنگی و علمی کشور را گول می زند.
این پژوهشگر اعتیاد جنسی، عقب نیفتادن از سبک زندگی غربی را از دیگر عوامل دیدن فیلم دانست و افزود: غرب زدگی شکل هیولایی و کاریکاتوری از فرهنگ غربی است.
وی ادامه داد: برای شناخت فرهنگ یک جامعه باید رمان خواند و راه دیگر این است که فیلم های سینمایی آن کشور را ببینیم.
احمد قدیری ابیانه افزود: زمانی که شما فیلم و سریال از کشورهای مختلف را دیدید آن را معکوس کنید تا به فرهنگ آن کشور پی ببرید به این دلیل که هنر هفتم می تواند خیالات را به راحتی به تصویر بکشد.
این پژوهشگر نتیجه غرب زدگی را تقلید کورکورانه و انجام اعمالی دانست که باعث رساندن آسیب به افراد می شود و در ادامه تصریح کرد: جهان سومی ها برای فرار کردن از اینکه جهان سومی هستند دست به کاری می زنند که نقش آن کار عین جهان سومی است.
وی ادامه داد: قدرت رسانه ای آن قدر زیاد است که تو را قانع می کند پول بدهی و لباس پاره بخری.
قدیری ابیانه در خصوص ابعاد غرب زدگی گفت: یک بعد غرب زدگی مربوط به اقتصادی است که اسراف، مصرف گرایی و مصرف کالاهای خارجی را تبلیغ می کند.
این پژوهشگر ادامه داد: بعد دیگر غرب زدگی سیاسی است که براندازی نظام را هدف دارد.
وی سه عامل طلاق در کشور را اعتیاد، نارضایتی جنسی و تجمل گرایی برشمرد و گفت: تجمل گرایی یعنی اینکه افراد از یک دیگر انتظارات مالی دارند که برآورده نمی شود و در نتیجه به دعوا و طلاق ختم می شود.
قدیری ابیانه با بیان اینکه 36 درصد طلاق ها مربوط به ماهواره ها است، تصریح کرد: اگر خانواده در جامعه از بین برود پیکره آن بسیار آسیب پذیر می شود.
این پژوهشگر در ادامه به آسیب های شبکه های اجتماعی پرداخت و بیان داشت: یکی از آسیب های شبکه های اجتماعی در خصوص بحث فرهنگی و اجتماعی است، این شبکه ها به دلیل جذابیتی که دارند باعث می شوند افراد به طور مستمر در آنها حضور پیدا کنند و این خود باعث اتلاف وقت می شود و همچنین بستری برای ایجاد اشتباهات.
وی ادامه داد: این شبکه باعث تزلزل حیا و حریم خانواده و دسترسی دیگران در موضوعات خصوصی شما می شود که این خودش خطرناک است.
قدیری ابیانه در خصوص آسیب های بخش سیاسی گفت: به دست آوردن نبض سیاسی افکار جامعه هدف آنان است تا از طریق آگاهی از واکنش های افراد بتوانند برای کشور برنامه ریزی کنند.
این پژوهشگر ادامه داد: این شبکه ها از طریق نرم افزارها جاسوسی محتوایی انجام می دهند.
قدیری ابیانه در پایان گفت: تا جایی که امکان دارد سعی کنید با دوربین موبایل عکس نگیرید و اطلاعات تان را از دسترس اینترنت خارج کنید.