به گزارش «خبرگزاری دانشجو»، دکتر پور محمدی در نشست کارشناسان فرهنگی دانشگاههای کشور در دانشگاه تبریز ضمن تبریک موفقیت تیم مذاکرهکننده هستهای کشورمان گفت: این توافق هسته ای را باید جشن گرفت چرا که این موفقیت صرفا تنها پیروزی دیپلماتیک ایران در عرصه سیاسی و بینالمللی نبوده بلکه این یک موفقیت بزرگ فرهنگی است که فرهنگ و منطق گفت و گو بر شیوه جنگ و تحریم فائق آمد و این امر به پشتوانه فرهنگ غنی، استقامت و پایداری ملت ایران در مقابل استکبار جهانی بدست آمده که بخش عمده حصول این پیروزی به خاطر تلاش دانشگاهیان بوده است.
دکتر محمدرضا پورمحمدی با اشاره به اینکه دانشمندان هسته ای برخاسته از دانشگاه ها هستند و فرهنگ مقاومت آنان به همین دانشگاهی بودنشان بازمی گردد، افزود: در این مذاکرات ملت ایران به جهانیان و به ویژه زورگویان نشان داد که با منطق و عقلانیت می توان در مقابل تهدید و فشار به پیروزی دست یافت.
وی با تاکید بر اینکه معیار توسعه یافتگی کشورها و ملت ها به خاطر داشتن تاریخ و تمدن، منابع و مواهب طبیعی و رنگ و نژاد تعیین نمی شود، یادآور شد: امروزه رشد و پیشرفت همه جانبه کشورها بدلیل داشتن فرهنگ غنی و تولید علم بوده که عنصر تعیین کننده در میان دانشگاهیان و مراکز آموزش عالی هستند.
دکتر پورمحمدی، توسعه فرهنگی، را زمینه ساز تحولات و پیشرفت های اقتصادی، صنعتی و تکنولوزیکی بیان کرد و اضافه کرد: رسالت اصلی دانشگاه ها در کنار تولید علم و فناوری، توسعه و رشد مسایل فرهنگی در جامعه است و بدینسان هم دست اندرکاران این حوزه مسئولیت عظیمی در جامعه بر عهده دارند.
وی با بیان اینکه این نشست فرصت خوبی برای هم فکری و هماهنگی سیاست های پیش رو خواهد بود، اظهار امیدواری کرد: این جلسات با ارایه راهکارهای جامع و عملی و تحلیل وضعیت موجود فرهنگی دانشگاه ها به توانمند سازی کارشناسان و تدوین سیاست ها کمک شایانی بنماید و با باز آموزی و تبادل تجربیات گام های موثری در زمینه تعالی فرهنگی در دانشگاه ها بردارد.
رییس دانشگاه تبریز در ادامه بزرگترین فضیلت انسان را صاحب درد بودن بیان کرد و یادآور شد: با احساس درد و دغدغه به سراغ درمان می روند و دانشگاهاها نیز باید به مثابه میزان الحراره جامعه، دردها و دغدغه های جوامع را احساس نموده و نسبت به درمان و رفع کاستی ها راهکار ارایه نمایند، زیرا اعتقاد داریم که دانشگاه ها و مراکز آموزش عالی مبدا همه تحولات هستند.
دکتر مهدی افخمی نیا، دبیر یازدهمین نشست سراسری کارشناسان فرهنگی و اجتماعی دانشگاه ها و مراکز آموزش عالی نیز در این آیین با اعلام اینکه این نشست با حضور بیش از ۴۰۰ نفر از کارشناسان انجمن های علمی، کانون های فرهنگی هنری، تشکل های اسلامی، نشریات دانشجویی و خوابگاهی برگزار می شود، گفت: بررسی و تحلیل مسایل، عملکرد و مشکلات و ارائه راهکار و نیز توانمند سازی کارشناسان با برگزاری کارگاه های آموزشی و جلسات مشترک همفکری و برنامه ریزی از اهم برنامه های این نشست خواهد بود.
وی، پرداختن به مسایل مبتلا به حوزه فرهنگی دانشگاه ها و تبادل نظر در باب برنامه های مرتبط با فرهنگ ملی و آشنا نمودن کارشناسان با تحرکات فرهنگی آسیب زا و مرتبط با فرهنگ بیگانه، تهاجم فرهنگی و آسیب شناسی برخی فعالیت های قومیتی و نیز پی ریزی فرهنگ مولد و پیشرو را از دیگر اهداف این نشست بیان کرد.
برگزاری چندین کارگاه آموزشی تخصصی و نشست عمومی از جمله حجاب و عفاف، شبکه های اجتماعی فرصت ها و تهدیدها، نظام سازی قرآنی در دانشگاه ها، مستند سازی و ... از دیگر برنامه های جنبی این نشست است.
گفتنی است یازدهمین نشست کارشناسان فرهنگی و اجتماعی دانشگاههای کشور با حضور کارشناسان دانشگاه ها به مدت سه روز در دانشگاه تبریز برگزار شد .