به گزارش خبرنگار «خبرگزاری دانشجو» از مشهد، حجت الاسلام پناهیان امروز در جمع دانشجویان بسیجی شرکت کننده در دوره خط امام در مسجد امام رضای دانشگاه فردوسی مشهد، گفت: مبارزه با هوای نفس، مبارزه ای پایان ناپذیر و دائمی تا زمان مرگ است.
وی ادامه داد: مبارزه با هوای نفس کار آسانی نیست؛ اما از آن جا که هوای نفس خود را ضعیف نشان میدهد تا دیده نشود انسان در زمان مبارزه با آن طاقت لازم را نمی آورد و از این مبارزه شانه خالی میکند.
این کارشناس مسائل مذهبی افزود: نفوذ هوای نفس در تمام ابعاد زندگانی انسان بسیار ظریفانه است و اگر انسان مراقبت لازم را نداشته باشد در دام هوای نفس گرفتار خواهد شد.
حجت الاسلام پناهیان یکی از عجیب ترین و مهمترین سخنان حضرت امام خمینی(ره) را سخنان ایشان در مبارزه با هوای نفس دانست و ضمن بیان این نکته که مبارزه با هوای نفس محور رشد اخلاقی در انسان است، تصریح کرد: محور رشد اخلاقی مبارزه جدی با هوای نفس است، در صورتی که در این مسیر موفق شده و بتوانیم اسلام را در تمام ابعاد شخصیتی خود همانگونه که تعریف شده پیاده سازیم مانند نوری در میان مردم خواهیم بود.
وی متذکر شد: برای موفق شدن در مبارزه با هوای نفس نیاز به تمرین مداوم و ممارست در این مسیر است و نمیتوان مبارزه با هوای نفس را با راحت طلبی و آسودگی یکی دانست.
این کارشناس مسائل مذهبی با بیان این نکته که برای تبدیل شدن به یک نیروی تاثیرگذار ارزشی باید در مبارزه با هوای نفس جدی بود، خاطرنشان کرد: مولا علی (ع) یاران بسیار بزرگی داشتند که هر کدام از آنان دارای صفات خاص به خود بودند که در برخی این صفات نسبت به دیگری برتری داشت.
حجت الاسلام پناهیان ادامه داد: تواضع در میان نیروهای ارزشی و انقلابی دارای جایگاه بسیار بالایی است و هر اندازه نخبگان ارزشی و دانشگاهی بتوانند در مسیر مبارزه با هوای نفس موفق تر باشند در خضوع و خشوع بیشتری فرو خواهند رفت.
وی به داشتن ادبیات واقع بینانه در میان نیروهای ارزش اشاره داشت و تصریح کرد: نخبگان و دانشجویان انقلابی میتوانند با ادبیات واقع بینانه از انقلاب در برابر افرادی که اعتقاد دارند باید برای منافع ملی از ارزش ها نیز گذشت، دفاع کنند.
این کارشناس مسائل اخلاقی با اشاره بر اهمیت ایستادگی در برابر خواسته های نفسانی، گفت: باید برای اسلام و انقلاب از آسایش و آرامش خود گذشت و این را به خوبی می توان در زندگی بزرگان دین اسلام و مبارزان انقلابی معاصر دید.