گروه «خبرگزاری دانشجو»-یادداشت دانشجویی*؛ ای بچه حزب اللهی ها، ای منتظران هیچ گاه با خود تامل و اندیشه کرده اید که چرا امام زمان (عج) هنوز ظهور نکرده اند؟ مگر ماها ادعای یاری حضرت را نداریم، آیا هیچ گاه خود را مقصر در این امر دیده ایم، اگر دیده ایم، آیا راهکاری هم برای جبران قصور خود و تسریع امر فرج اندیشیدید؟
در این مقاله بر آن هستیم تا ابزارهایی را برای منتظران ظهور و به خصوص بچه حزب اللهی هایی که در کارهای تشکیلاتی فعالیت می کنند را یادآوری کنیم تا بلکه با به کارگیری هرچه بیشتر آنها و عنایت و لطف بی کران و لایزال خداوندگار متعال و همچنین حضرت بقیه الله عظم، در امر فرج آن حضرت تسریع بخشیده شود.
ایجاد ساختار و سازماندهی منسجم، چه از لحاظ عملیاتی و چه از لحاظ محتوایی از لوازم جدایی ناپذیر فعالیت های تشکیلاتی می باشد و در صورت عدم وجود این ساختارها ،فعالیت ها هرچند خیلی عالی باشند اما انسان ها و مجموعه ها را به کمال غایی خود نخواهند رساند و اهداف اصلی در انزوا قرار خواهد گرفت.
از دیگر لوازم باید به داشتن اخلاق ناب محمدی اشاره کرد و گفت که این مولفه باید زیر بنای همه فعالیتهای ما قرار گیرد و طوری نباشد در مباحث مان به خصوص مباحث سیاسی، دچار بی اخلاقی شویم و به نظر می آید برای عدم بروز چنین مشکلی باید بیشتر از زبان استدلالی و اقناع گرایانه به جای زبان مصداقی و شخص گرایانه بهره جوییم؛ چرا که تاثیر و عمق نفوذ و پذیرش کلام استدلالی و اقناعی به مراتب خیلی بیشتر می باشد و همچنین این روش باعث می شود انسان تقوا ، به خصوص تقوای سیاسی خود را بیش از پیش حفظ کند.
از دیگر لوازم فعالیت های تشکیلاتی نصب العین قرار دادن کلام ولایت به عبارتی دیگر ولایت پذیری و ولایت مداری هم در باطن و هم در ظاهر است و این عنصر به حق عنصری است که داشتن آن باعث عاقبت به خیری و عدم آن چیزی جز خسران دنیا و آخرت را در پی نخواهد داشت و لزوم این شاخصه در نهج البلاغه به فرموده امیرالمومنین(ع) این طور بیان می شود که« تنها حکومت الهی حافظ شئون زندگی شما است، پس با میل و رغبت از آن فرمان برید نه از روی ترس ملامت دیگران و نه از روی ناخرسندی و به خدا سوگند باید که چنین کنید وگرنه خداوند دولت اسلام را از میان شما خواهد برد و دیگر هرگز آن را به شما بازنمی گرداند تا آنکه امور به دست دیگری افتد».
از دیگر ابزارها باید به داشتن بصیرتی عمارگونه و استقامتی مالک اشتروار اشاره کرد و درخور توجه است که در این میدان نبرد نرم تمام عیار دشمن گرگ صفت امروز تنها کسانی می توانند این راه را با موفقیت به پشت سر بگذارند که اهل بصیرت و استقامت که همان مصداق صبر است، باشند.
از دیگر لوازم کار تشکیلاتی استفاده از مدیریت جهادی در امور است که در این برهه از زمان برای تسریع بخشیدن به پیشرفت روزافزون و ایجاد تمدن نوین اسلامی نیاز وافری به مدیریتی جهادی که مدیریتی بدون درگیری به بوروکراسی های ادرای است ، احساس می شود که از جمله شاخصه های این نوع مدیریت باید به داشتن اخلاص در درجه اعلای آن و به قول سید شهیدان اهل قلم ،شهید آوینی که می فرماید: «کارتان را برای خدا نکنید، برای خدا کار کنید، تفاوتش فقط همین قدر است که ممکن است حسین در کربلا باشد و من در حال کسب علم برای رضای خدا».
از دیگر شاخصه این نوع مدیریت، تقوا است بدین معنی که آن تجهیز لازم که انسان در مقابل آسیب گناه برتن می پوشد و برای دستگیری گناهکاران وارد منطقه گناه می شود و این را می توان خلاصه معنای تقوا دانست و به تعبیری دیگر حضرت علی (ع ) در نهج البلاغه می فرمایند: «بندگان خدا! بدانید که تقوا دژی استوار و نفوذناپذیر است، و گناه قلعه ای پست است که ساکنان خود را از خطرها نگاه نمی دارد و کسی را که به آن پناه آورد از آسیب حفظ نمی کند.آگاه باشید که تقوا نیش زهرآگین گناه را از انسان دور می کند ،و یقین آدمی را به مقصود نهایی می رساند».
در دیگر لوازم باید به ارتباط مستمر با روحانیت مبارز و انقلابی به عنوان راهنما و مشاوری مطمئن اشاره کرد و همچنین در همین جا باید متذکر این نکته شد که همانطور که مطرح شده این بعد روحانیت در ابعاد مشاوره ای و راهنمایی است و نباید ابعاد تعقل و معنویت که به مثابه دو بال پرواز هر انسان مومن و انقلابی است به وادی فراموشی سپرده شود و یا اصلا از این بعد روحانیت در راستای رفاه طلبی و تن پروری بهره جست.
از دیگر ابزار این فعالیت ها داشتن روحیه انقلابی گری و آرمان گرایانه می باشد که به موجب ایجاد این روحیه در هر انسانی هم سبب ایجاد انگیزه و اعتماد به نفس و هم عدم تنگ نظری و کوته بینی می شود که در نتیجه به این خواهد انجامید که اولا اهداف انسان در بالا ترین سطح و شأن خود به وجود می آیند و ثانیا انسان از اهداف حقه خود هیچ گاه کوتاه نخواهد آمد و تا تحقق تامه آنها به پیش خواهد رفت.
و در آخر این مقاله نیز روی سخنم با همه بچه حزب اللهی های تشکیلاتی و به خصوص کسانی است که ادعای زمینه سازی ظهور و تحقق تمدن نوین اسلامی را دارند، می باشد.
* علیرضا زارع شهرآبادی، دبیرجامعه اسلامی دانشجویان دانشگاه یزد
انتشار یادداشتهای دانشجویی به معنای تایید تمامی محتوای آن توسط «خبرگزاری دانشجو» نیست و صرفاً منعکس کننده نظرات گروهها و فعالین دانشجویی است.