به گزارش خبرنگار خبرگزاری دانشجو از مشهد، پایان دوران تحصیل، ذهن را به ادامه راه میبرد و ایننکته که در آینده بنا است چه افقی برای این دانشجو ترسیم شود؟ دانشجویان داروسازی دانشگاه علوم پزشکی مشهد که ورودی سال 1388 هستند، طی مراسمی پایان دوران تحصیلی خود در این دانشگاه را به جشن مینشینند و «خبرگزاری دانشجو» به پوشش خبری این مهم میپردازد.
ساعت 5:40 دقیقه عصر روز ۲۶ شهریور ماه سال 1394_ دانشکده علوم دانشگاه فردوسی_ سالن همایش.
وارد محوطه دانشکده که میشوی میزهای چیده شده با رومیزیهای سفید چین دار توجه را به خود جلب میکند.
بر روی هر میز نام دکتری نوشته شده است که نشان میدهد این میز متعلق به میهمانان دانشجوی دکتر داروساز دانشکده داروسازی دانشگاه علوم پزشکی مشهد است که امشب بنا دارد در جشن فارغ التحصیلی خود خاطرهای به یاد ماندنی را در کنار خانواده به ثبت برساند.
وارد تالار میشوم و به دنبال جایگاه خبرنگاران به اطراف نگاه میکنم، سالن تقریبا از مدعوین مملو شده و بر روی هر صندلی نام دانشجوی فارغ التحصیل شده به تعداد اعضای دعوت شده نوشته شده است.
بالاخره مکانی برای نشستن پیدا کرده و به عنوان تنها خبرنگار حاضر در جمع در انتظار ثبت بار خبری این جشن هستم.
در ابتدا پس از اجرای خواننده ایمان شهابی مراسم تقدیر از دانشجویان برگزیده در قسمتهای پژوهشی، فرهنگی، آموزشی، ورزشی و فوق برنامه و صنفی آغاز میشود.
ملیحه ادبی زاده به عنوان دانشجوی برگزیده آموزشی با معدل 18.14 به جایگاه فراخوانده میشود و از وی تقدیر به عمل میآید.
ادبی زاده در گفتگو با خبرگزاری دانشجو خود را دانشجوی داروسازی دانشکده داروسازی دانشگاه علوم پزشکی مشهد معرفی و این انتخاب را به دلیل تلاش شبانه روزی خود در گذراندن واحدهای درسی میداند که به آنها علاقه داشته است.
وی با بیان این که برای ما دانشجویان داروسازی دغدغههای پسا فارغ التحصیلی وجود دارد، تصریح کرد: متاسفانه حقوق دانشجویان دارو به نسبت پزشکان و دندان پزشکان بسیار کم است.
از وی توضیح بیشتری میخواهم که ادامه میدهد: یک پزشک عمومی ماهانه درآمدی بالغ بر هفت میلیون دارد و این در حالی است دانشجویان داروسازی در آینده خود در قسمتهای مختلف بیشترین درآمدی که خواهند داشت دو میلیون تومان است.
برگزیده بخش آموزش دانشکده داروسازی دانشگاه علوم پزشکی مشهد با بیان این نکته که دانشجویان داروسازی پس از پایان تحصیل خود در صورت کار در داروخانه حق دخالت در خصوص نسخه ارجاعی دکتر را ندارد، بیان داشت: متاسفانه یک متصدی داروخانه حق ندارد تداخلی در نسخه پزشک عمومی داشته باشد.
ادبی زاده متذکر شد: در صورتی که در نسخه پزشک عمومی دارویی برای بیمار تجویز شده باشد که نیاز واقعی بیمار نباشد و دارویی با دوز پایین تر بتواند بیماری بیمار را رفع کند، حق دخالت و یا ارجاع نسخه از سوی دکتر داروساز به پزشک عمومی وجود ندارد.
این فعال دانشجویی متذکر شد: متاسفانه اغلب پزشکان عمومی در نسخههای خود داروی «سفتریاکسون» را که نوعی آنتی بیوتیک است تجویز میکنند که در نیمی از موارد نیاز به ارائه این دارو به بیمار وجود ندارد و با داروهایی ساده تر امکان درمان بیمار میرود.
وی نداشتن شان اجتماعی را از دیگر مشکلات دانشجویان داروسازی دانست و گفت: متاسفانه دکترای داروسازی با سختی کار بسیار زیادی که دارد؛ اما دارای شان و جایگاه اجتماعی نیست و به دکتر داروساز در داروخانه بهایی داده نمیشود.
ادبی زاده در پایان آینده دکترای داروسازی در شرایط فعلی را درخشان ندانست و بیان داشت: متاسفانه در حال حاضر برای دکتر داروساز امکان باز کردن داروخانه وجود ندارد و باید برای زدن داروخانه امتیاز بسیاری کسب کنیم که این کار سختی است.
سحر کوهستانیان به عنوان برگزیده برتر آموزشی، پژوهشی و صنفی دانشکده داروسازی دانشگاه علوم پزشکی مشهد انتخاب شده و مورد تقدیر قرار میگیرد.
وی در گفتگو با خبرنگار خبرگزاری دانشجو به عنوان یک دانشجوی فعال در برنامههای فوق برنامه دانشکده داروسازی دانشگاه علوم پزشکی مشهد فعالیت جانبی دانشجویان در کنار تحصیل را امری ممکن دانست و متذکر شد: دانشجویان شاخههای مختلف پزشکی میتوانند در صورت داشتن برنامه ریزی مناسب فعالیتهای فوق برنامه دانشگاهی خود را نیز داشته باشند.
کوهستانیان معدل کل خود در هنگام فارغ التحصیلی را 17.7 دانست و افزود: در طول دوران دانشجویی تلاش من در کنار گذراندن دروس تحصیلی ارائه مقالات پژوهشی و تحقیقاتی و پروپوزالهای پژوهشی بود که همین امر در انتخاب من به عنوان برگزیده پژوهشی در دانشکده داروسازی نقش داشت.
وی حضور در همایشهای دانشگاهی و ارائه سخنرانی در این همایشها را از دیگر عوامل برگزیده شدن در قسمت دانشجوی برگزیده پژوهشی دانست و تصریح کرد: علاوه بر ارائه سخنرانی در دو همایش مطرح «چالشها و راهکارهای حضور دانشجو در فعالیتهای تشکلی» و همایش «دانشجویان علوم پزشکی شرق کشور» در دو کمیته مشورتی و تحقیقات دانشکده نیز فعالیت داشتم.
این فعال دانشجویی با اشاره به تلاشهای خود در کمیته دانشجویی به فعالیتهای صنفی این کمیته اشاره داشت و تاکید کرد: دانشگاه علوم پزشکی مشهد به مدت دو سال شورای صنفی در اختیار نداشت و این شورا به تازگی کار خود را آغاز کرده است.
کوهستانیان گفت: در طول این مدت مشکلات صنفی دانشجویان داروسازی را از طریق کمیته دانشجویی و شورای صنفی انجمن داروسازان خراسان رضوی پیگیری میکردیم.
برگزیده دانشجویان در بخش پژوهشی، صنفی و آموزشی دانشکده داروسازی دانشگاه علوم پزشکی مشهد خاطرنشان کرد: تلاش اصلی ما به عنوان مسئولان شورای صنفی انجمن داروسازان خراسان رضوی ارتقای جایگاه اجتماعی دانشجویان داروسازی در میان مردم است.
وی متذکر شد: تمام تلاش ما دانشجویان داروسازی به نتیجه رساندن جایگاه واقعی این دانشجویان است و این اصلی ترین تلاش ما است.
کوهستانیان ارتقای سلامت جامعه را در گروی ارتقای سلامت مردم دانست و متذکر شد: این مهم به دست نخواهد آمد مگر جایگاه واقعی تمامی تلاش گران در عرصه سلامت و بهداشت آنگونه که باید دیده شود.
برگزیده دانشجویان در بخش پژوهشی، صنفی و آموزشی دانشکده داروسازی دانشگاه علوم پزشکی مشهد ارتقای جایگاه شغلی داروسازان در کشور را دارای اهمیت دانست و بیان داشت: دکتر داروساز باید در صنعت و عرصه داروسازی در کشور دارای جایگاه خاص خود باشد و دغدغه آینده شغلی و کاری خود را نداشته باشد.
وی در پایان یادآور شد: دانشجوی فارغ التحصیل دانشکده داروسازی باید بتواند نیاز کشور به دارو را تامین کند؛ اما باید دید نگاه مسئولان به این دانشجویان به چه شکل است.
وقت استراحت میان برنامه به پایان میرسد و من همراه با دکترهایی که همه جوان و در سن و سالهای 25 و 26 سال هستند وارد سالن همایش شده تا ادامه برنامه را دنبال کنیم.
گروه موسیقی بیدل پور عطائیان با اجرای علی پور عطائیان فرزند مرحوم بیدل پور عطائیان به اجرای موسیقی میپردازد و آهنگهای درخواستی مجری و قطعهای از موسیقی خراسانی را به اجرا در میآورد.
کلیپهای هنرمندانهای توسط دانشجو چوپان زاده در فواصل جشن پخش میشود و دلتنگی دانشجویانی که شش سال در کنار یکدیگر به تحصیل و انجام فوق برنامه مشغول بودهاند را نشان میدهد.
در ادامه از برگزیدگان ورزشی و حجاب و عفاف دانشکده داروسازی تقدیر به عمل میآید که سمیرا حسینی به عنوان برگزیده ورزشی دانشکده داروسازی دانشگاه علوم پزشکی مشهد به دلیل کسب رتبه اول مسابقات شطرنج دانشجویی کشور انتخاب میشود.
در میان اسامی برگزیدگان، سینا امیر ملایری توجه همه را به خود جلب میکند، زیرا سه مرتبه به عنوان دانشجوی نمونه کشوری، برگزیده جشنواره فرهنگی و برگزیده پژوهشی مورد تقدیر دانشکده داروسازی و تشویق حضار قرار میگیرد.
امید ملایری در گفتگو با خبرگزاری دانشجو با ابراز خرسندی از پایان رساندن دوره تحصیلی پر شوری که داشته است، بیان داشت: من دانشجوی داروسازی ورودی سال 88 دانشکده داروسازی دانشگاه علوم پزشکی مشهد هستم که توانستم به عنوان دانشجوی نمونه کشوری حائز امتیاز در بخشهای پژوهشی، آموزشی، اخلاقی و فرهنگی شوم.
وی در پاسخ به این سئوال که سقف امتیاز جهت انتخاب به عنوان دانشجوی نمونه کشوری چیست؟ گفت: یک دانشجو جهت کسب این مقام باید در تمامی زمینهها این توان را داشته باشد تا حداقل و حداکثر امتیازها را به دست آورد و صرف فعال بودن دانشجو در یک زمینه این مهم امکان پذیر نخواهد بود.
این دانشجوی برگزیده کشوری حداقل امتیاز دریافتی در هر بخش را 60 دانست و متذکر شد: در انتخابات وزارت بهداشت جهت گزینش دانشجوی نمونه کشوری، از کل دانشگاههای علوم پزشکی کشور 13 نفر حضور داشتند که این افتخار نصیب دانشگاه علوم پزشکی مشهد و شخص من شد.
امید ملایری چگونگی فعالیت جانبی خود در کنار درس را امری شدنی و امکان پذیر دانست و خاطرنشان کرد: من در ابتدا هنگام قبولی در کنکور با رتبه 950 امکان قبولی در رشتههای پزشکی و دندان پزشکی را داشتم؛ اما به دلیل علاقه به رشته داروسازی این رشته را برگزیدم.
وی ادامه داد: در ابتدای حضور در دانشگاه به شدت تنها بودم و تلاش کردم با داشتن فعالیتهای فوق برنامه و جانبی این تنهایی را پر کنم که همین امر موجبات فعال شدن من در دیگر بخشها شد.
دانشجوی نمونه کشوری دانشگاه علوم پزشکی مشهد از ارائه شش طرح پژوهشی در دوران تحصیل خود خبر داد و بیان داشت: در دوران تحصیل خود شش طرح ارائه داده و یک مقاله ISI در زمینه شیمی دارو و سنتز مواد ضد سرطانی نوشتم.
امید ملایری این تلاشها را نتیجه انتخاب وی به عنوان برگزیده پژوهشی دانست و تصریح کرد: در جشنواره فرهنگی توانستم رتبه اول و دوم کشوری را کسب و در چهار دوره مقام اول خوشنویسی کشور را به دست آورم.
وی ادامه داد: به مدت 13 ماه به عنوان دبیر کمیته تحقیقات دانشجویی مشغول به فعالیت بودم و مسئولیت کمیته تحقیقات دانشجویی را نیز بر عهده داشته که 16 کارگاه در این مدت در این کمیته دایر شده است.
این فعال دانشجویی خود را صاحب امتیاز گاه نامه کمیته تحقیقات دانشجویی دانشکده داروسازی دانشگاه علوم پزشکی مشهد دانست و افزود: گاه نامه «عناصر واسطه» را در کمیته تحقیقات دانشجویی فعال کردهایم که در ارتباط با رشته داروسازی مطالب خود را در اختیار دانشجویان قرار میدهد.
دانشجوی نمونه کشوری دانشگاه علوم پزشکی مشهد با اشاره به برداشته شدن فضای تحریم متذکر شد: با برداشته شدن تحریمها فضای رقابتی در کشور رشد پیدا کرده است، این مهم میتواند ما را در مسیر رشد کشور یاری رساند.
ملایری با انتقاد از فضای موجود جهت ورود دانشجویان داروسازی به بازار کار خاطرنشان کرد: متاسفانه فضای کار آن گونه که باید جهت حضور دانشجویان داروسازی در کشور وجود ندارد و جهت ورود در صنعت نیز باید در انتظار فضای کار بود.
وی متذکر شد: متاسفانه ظرفیت باز کردن داروخانه نیز وجود ندارد، زیرا داروخانه به اندازه کافی در کشور وجود دارد و برخی با 50 سال سابقه کار هنوز در حال کار در داروخانه هستند که فکر می کنم میدان دادن به جوانان باید در حیطه توجه مسئولان قرار بگیرد.
دانشجوی نمونه کشوری دانشگاه علوم پزشکی مشهد در پایان با بیان این نکته که امیدوارم روزی به جایی برسیم که فارماکوپه اصیل ایرانی در زمینه تولید دارو داشته باشیم و آمریکا را پشت سر بگذاریم، گفت: این امید در دل ما وجود دارد که روزی صنعت داروسازی ایران را در جهان تبدیل به برند نمونه کنیم.
در ادامه جشن فارغ التحصیلان دانشجویی دانشکده داروسازی دانشگاه علوم پزشکی مشهد وارد بخش انتهایی خود میشود و با حضور مصطفی مهرابی بهار؛ رئیس دانشگاه علوم پزشکی مشهد از 60 دانشجوی فارغ التحصیل دعوت میشود، جهت دریافت تقدیرنامه فارغ التحصیلی بر روی سن بروند.
دانشجویان پس از دریافت لوح خود بر روی سن به صورت منظم ایستاده و سوگند نامه فارغ التحصیلی خود را قرائت میکنند.
استاد آزمایشگاه دانشجویان داروسازی دانشکده داروسازی دانشگاه علوم پزشکی مشهد در پشت بلندگو در حالی که اشک میریزد دانشجویان ورودی سال 88 در رشته داروسازی را خاص میداند و میگوید: این دانشجویان خاص بودند و بسیار متفاوت از دانشجویانی که من در این عرصه دیدهام میباشند.
وی ادامه داد: نمیخواهم بگویم این دانشجویان از دیگر دانشجویان برتر هستند؛ اما این را با تمام وجود میگویم که دانشکده دارو تعداد بسیار زیادی از دانشجویان ممتاز و خاص خود را از دست خواهد داد.
دانشجویان در میان تشویق حضار پس از سخنان استاد آزمایشگاه خود با دسته گل به سمت والدین رفته تا مراتب تشکر از حمایت خانوادههای خود در طول این شش سال را به جا آورند.
خبرگزاری دانشجو در پایان جهت انجام رسالت خود به گفتگو با مهرابی بهار، رئیس دانشگاه علوم پزشکی مشهد مینشیند تا نظر وی را در خصوص دغدغه دانشجویان داروسازی دانشکده دارسازی این دانشگاه جویا شود.
مهرابی بهار در پاسخ به این سئوال که دغدغه دانشجویان داروسازی در خصوص نداشتن امکان راه اندازی داروخانه و نبود ابزار کار مناسب را چگونه رفع میکنید؟ گفت: به هیچ عنوان اینگونه نیست و بنا هم نبوده که دانشجوی داروساز ما حتما داروخانه باز کند.
وی ادامه داد: کار اصلی این دانشجویان ورود در صنعت و بازار تولید دارو است و در کنار این ظرفیت میتوانند در بازگشایی داروخانه نیز فعال باشند.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی مشهد خاطرنشان کرد: در زمان انقلاب و ابتدای کار ما تنها 25 درصد داروها در ایران تولید میشد که امروز بیش از 90 درصد داروهای کشور به دست تولید کنندگان داخلی در دسترس مردم قرار میگیرد.
مهرابی بهار دارو را یک کالای استراتژیک دانست و نصریح کرد: باید دانشجویان ما دارو را به عنوان یک کالای استراتژیک شناسایی کرده و در فکر تولید باشند و فکر و ذهن خود را به کار کوچک اداره داروخانه معطوف نکنند.
وی در پایان در پیامی از دانشجویان ورودی سال 94 دانشکده داروسازی خواست تا تولید داخلی و خودکفا شدن در تولید دارو را مدنظر داشته باشند و بیان داشت: ایران نیاز به دانشجویان عالمی دارد که در فکر رها کردن ایران از وابستگی به دیگر کشورها باشند.
البته این جشن دارای حواشی خاص خود بود که در پایان به برخی حواشی در جشن فارغ التحصیلی دانشجویان داروسازی دانشکده داروسازی دانشگاه علوم پزشکی مشهد اشاره میکنم: علیرضا رحمت خواه، دانشجوی داروسازی دانشکده داروسازی دانشگاه علوم پزشکی مشهد با گروه موسیقی بیدل پور عطائیان همخوانی داشت و مورد تشویق حضار قرار گرفت.
پخش کلیپهای دانشجویی دارای حواشی خاص خود بود، از جمله پخش عکسهایی از خانمها که جنبه استفاده شخصی داشت و در کلیپ عمومی جو مناسبی را ایجاد نمیکرد.
حجاب شرکت کنندگان به عنوان مهمان و همراه دانشجویان فارغ التحصیل و البته برخی دانشجویان چندان مناسب یک محیط علمی نبود.
گروه موسیقی بیدل پور عطائیان موسیقی خراسانی «لیلا در واکن مویوم» را به صورت شاد اجرا و مورد تشویق حضار قرار گرفت.
شام با 45 دقیقه تاخیر بر سر میزها در اختیار مهمانان قرار گرفت که این امر موجبات بی صبری برخی حضار را در بر داشت.
دانشجویان در پایان کلاههای خود را به هوا اندخته و با نور افشانی سکو و پخش آهنگ شاد فضا در فریاد جیغ و شادمانی دانشجویان گم میشود.
از نکات جالب توجه تعداد دانشجویان فارغ التحصیل به تفکیک آقایان و خانمها است که از جمع 60 دانشجوی فارغ التحصیل شده 18 دانشجو آقا و 42 دانشجو خانم میباشند.