گروه دانشگاه خبرگزاری دانشجو - حسن براتی؛ بر اساس آماری که سال گذشته منتشر شد قریب به 20 میلیون شیعه پای پیاده مسیر نجف تا کربلا را طی کردند و خود را به دریای بی کران الطاف اباعبدالله(ع) رساندند.
حالا این همه زائر کجا اسکان می یافتند و می خوابیدند، چه می خوردند، چه کسانی از اینها پذیرایی می کردند، حکایت عجیبی دارد.
اینکه چطور 20 میلیون نفر در شهر کوچک و محرومی چون کربلا با نهایت احترام و سلامت کنار هم جمع شدند و عزاداری کردند و صحیح و سالم به اوطان خود بازگشتند، پیامها دارد.
یکی از همسفران از اربعین سال گذشته می گفت یکی از اهالی کربلا برای اینکه بتواند از زائران ارباب پذیرایی کند موتور سه چرخی که با آن در طول سال ارتزاق می کرد را فروخته بود و خرج خوراک و خدمت رسانی به ما کرد.
این احترام کردن، خدمت رسانی و پذیرایی کردن با دستان خالی و کمترین امکانات و تجهیزات و فقط به عشق آقا امام حسین(ع) و تلاش طاقت فرسا و بی دریغ برای حفظ احترام و سلامتی و رفاه زوار کجا و مدیریت آل سعود کجا.
آل سعودی که مدعی مجهز بودن به انواع تجهیزات و تکنولوژی های خدماتی و رفاهی است و دبدبه و کبکبه اش دنیا را پر کرده است، آنگاه نمی تواند از کمتر از سه میلیون زائر خوب نگه داری کند.
در حج امسال متوجه شدیم از همان روزهای اول حضور حجاج حوادث و اتفاقات نیز آغاز شده است، از سقوط جرثقیل غول پیکر در مسجد الحرام و کشته شدن زوار در حین طواف کعبه تا آتش گرفتن هتل و در نهایت بزرگترین فاجعه که در منا رخ داد.
تمام این اتفاقات که ریشه در گذشته نیز داشته و تقریبا همه ساله تعداد زیادی از زائران بیت الله الحرام را به کام مرگ کشانده است، نشان از مدیریت ضعیف و بهتر بگوییم مدیریت با دیدگاه مادی بوده است.
این وقایع روز به روز نگاه وهابیت و آل سعود ملعون را بیشتر نمایان می کند که گویا غیر از خودشان بقیه را کافر و شایسته مرگ می دانند؛ چرا که به روایت شاهدان عینی تا ساعت ها تلاش جدی برای مهار این فاجعه و نجات افراد در حال جانباختن انجام نشده است و عده زیادی به خاطر وحشت و تشنگی جان باخته اند.
همچنین دلایلی هم که برای این حادثه ذکر شده است از جمله بستن راه بازگشت از محل رمی جمرات برای عبور شاهزاده سعودی و علل مشابه آن که حاکی از آن است که هیچ ارزش معنوی برای حجاج و زائران الهی قائل نیستند.
همچنین پاسخگو نبودن دولت بی کفایت آل سعود در برابر این حادثه نیز از دیگر دلایل اثبات نگاه مادی آنها به زائران است و این دیدگاه برای جان حاجیان خطر آفرین است و بهترین تدبیر خارج کردن مدیریت حج از دست آنهاست.
به نظر می رسد کشورهای مسلمان از طریق کمیسیون های مشترک از جمله سازمان همکاری اسلامی می بایست موضوع را به طور جدی پیگیری کنند و از هم اکنون برای حج سال آینده و در اختیار گرفتن مدیریت آن و نظارت بیشتر بر آن فکری بیندیشند.
در جمع بندی باید گفت تفاوت نگاه معنوی میان خادمان زائران امام حسین(ع) در ایام اربعین که 20 میلیون نفر را عاشقانه پذیرایی و خدمت رسانی می کنند با نگاه مادی و پست آل سعود ملعون به 3 میلیون زائر خانه خدا جای تامل دارد.
امید آنکه الگو برداری از این نگاه برای مدیریت آینده حج توسط کشورهای اسلامی حتما مد نظر قرار گیرد و به صورت کاملا شفاف و جدی نقش عوامل سعودی در فاجعه رخ داده در منا از طریق مجامع حقوقی بین الملل مشخص شود و مجرمان به سزای اعمالشان برسند.