علیرضا گرایی، دبیر سیاسی جامعه اسلامی دانشجویان دانشگاه زنجان در گفتوگو با خبرنگار زنجان، ضمن ضرورت دانستن شناخت صحیح دشمن برای مقابله با آن تصریح کرد: شدیدترین دشمنی ها، دشمنی به خاطر اعتقاد و عقیده و در واقع تضاد عقاید است که در این قبیل دشمنی ها هدف بالاتر از حذف چند نفر انسان معمولی، بلکه نابودی کامل یک اندیشه ولو به بهای نابودی ساختار و اصول یک ملت از طریق رخنه های مختلف فرهنگی، اقتصادی و غیره در صورت عدم تحقق لشگرکشی فیزیکی برای نابودی تمام صاحبان تفکر برای نابودی تفکر است.
این فعال دانشجویی دشمنی ایران و آمریکا را ریشه ای دانست و ضمن تبیین چهره واقعی دشمنان خاطرنشان کرد: غرب به محوریت ایالات متحده از ابتدای تشکیل حکومت اسلامی در ایران رویه خود را مقابله با این تفکر قرار داده است و کینه ای که بین دو طرف وجود دارد نه از سر مسائل ظاهری یکی دو روزه که بر سر مباحث بنیادین است.
گرایی افزود: وقتی تفکرات کمونیستی رو به اضمحلال نهاد و لیبرالیسم مغرورانه داعیه نیل به آرمانی ترین نظام حکومتی و زندگی بشری را آواز کرد آنچه این تفکر را به چالش کشید، تشکیل و اوج گیری حکومت بر مبنای اسلام، با اصل قرار دادن خدا در عین توجه به نیاز های واقعی بشر بود.
وی ادامه داد: از همین رو تا این دو تفکر در این دو سو هست رابطه دشمنی بین ایران اسلامی و آمریکا وجود دارد. وقتی به علت این عداوت و بغض می نگریم، آن چه که عیان می شود بی اعتمادی و نگاه های مشکوکی است که در این روابط وجود دارد.
دبیر سیاسی جامعه اسلامی دانشجویان دانشگاه زنجان با اشاره به چرایی شکل گیری برجام تصریح کرد: پس از گذشت سال ها از این دشمنی ها و کینه ورزیها امضا برجام در حالی شکل گرفت که علی رغم تاکیدات مقام معظم رهبری بر لزوم توجه به اقتصاد درون گرا، عده ای از آقایان که صاحب قدرت مدیریتی در کشور شدند(هر چند به مدد چند صدم درصد رای بیشتر)، علاج درد های اقتصادی و معیشتی جامعه را بیرون از کشور جست و جو کردند.
گرایی افزود: این تجویز نه چندان موثر به زعم غالب صاحب نظران، فراهم آورنده شرایطی گشت که در صورت عدم توجه درست می تواند در تمامی ابعاد در سطوح مختلف کشور جای پا فراهم کردن برای دشمن باشد.
وی ادامه داد: برجام و قرار داد با آمریکا مقوله ای بسیار بالاتر از یک قرارداد صرف در زمینه هسته ای و تحریم ها و اینگونه مسائل است.
عضو شورای مرکزی جامعه اسلامی دانشجویان دانشگاه زنجان با واکاوی چگونگی مقابله دو تفکر غیر همسو تصریح کرد: وقتی دو تفکر متضاد مقابل هم قرار می گیرند حتی اگر یک قرارداد را هم امضا کنند و قول یک سری تعهدات به هم بدهند، به دلیل ریشه ای بودن آن تضاد، باز هم نگاهی که آن میان وجود دارد تلاش برای ضربه زدن و ایجاد شرایط مساعد برای ادامه به زوال کشیدن تفکر مقابل است.
گرایی خاطرنشان کرد: ایران به دلیل آنچه که بر گرفته از روح اخلاقی حاکم بر تفکر اسلامیش هست و البته نمودهای آن در پایبندی به معاهدات و قول های همکاری گذشته، خود را از مظان این تلاش برای عهد شکنی خارج کرده است؛ اما در نقطه مقابل طرف دیگر به سبب نگاه گذری به تاریخ روابط و قرارهایش بخصوص در مورد ایران کاملا به عنوان کشوری عهدشکن شناخته می شود.