به گزارش خبرنگار خبرگزاری دانشجو از مشهد، مصطفی باقرزاده دیروز در مناظره «رابطه ایران و آمریکا» که توسط بسیج دانشجویی دانشگاه خیام مشهد برگزار شد، در خصوص رابطه با آمریکا، گفت: کشورها در دنیا برای خود استراتژیک تعریف میکنند و بر مبنای آن با سایر کشورهای دیگر تعامل ایجاد میکنند.
وی با تاکید بر این مطلب که هرکشوری برای ایجاد تعامل با سایر کشورها گفتمانی را در راستای مدل مورد نظر خود تعریف میکند، افزود: مثلا مدل گفتمانی آمریکا بر اساس اومانیسم و چین بر محور اقتصاد است.
این کارشناس مسائل سیاسی تصریح کرد: همچنین کشورها برای تعامل برخی از ابعاد قدرت خود را به دنیا نشان میدهند.
ارتباط ما با کشورها صرفا بر اساس مولفه اسلامی نیست؛ بلکه به واسطه انسان بودن است
باقرزاده با یادآوری این مطلب که ایران نیز بر اساس انقلاب اسلامی گفتمان خودش را تعریف کرده است، گفت: ایران که حکومت خود را بر محور اسلام قرار داده در عرصههای مختلف و برای اداره جامعه، آن را ملاک قرار داده است.
این کارشناس مسائل سیاسی با بیان این مطلب که ایران در سیاست خارجی خود قاعده نفیسبیل را بیان کرده، گفت: این قاعده در گفتمان امروز در سه عرصه عزت، حکمت و مصلحت تعریف میشود و برقراری تعامل با سایر کشورها باید در این چارچوب باشد.
وی با انتقاد از افرادی که میگویند ما با کشورهای فقیر و بیچاره دوست هستیم، تصریح کرد: اگر چنین نگرشی در ما باشد پس باید بر دعوت پیامبر (ص)که برای دعوت خویش از افراد مستضعف شروع میکردند، نقد داشته باشیم.
این کارشناس مسائل سیاسی افزود: کشورهای فقیری که با ما ارتباط دوستی دارند، برخلاف تصور برخی ضعیف نیستند؛ بلکه قاعده جنگل بر اینها حاکم شده است.
باقرزاده ادامه داد: در این کشورها مولفها و امکانات طبیعی زیادی وجود دارد، که متاسفانه به دلیل تسلط برخی از کشورهای دیگر بر این منابع آنها ضعیف و ناتوان شدهاند.
وی تصریح کرد: باید توجه داشت که ارتباط ما با کشورها صرفا بر اساس مولفه اسلامی نیست، بلکه به واسطه انسان بودن است.
این کارشناس مسائل سیاسی با اشاره به برخی از کشورهای که مرعوب غرب میباشند؛ اما با ما دوست هستند، گفت: این گونه کشورها زیاد ضعیف نیستند و گفتمان ما را میپذیرند مانند برزیل.
وی با بیان اینکه برخی از کشورها مانند انگلیس و آلمان با ما خصومت دارند، بیان داشت: کشورهایی مانند آمریکا با جمهوری اسلامی ایران معاند هستند و دشمنی خود را با ما آشکارا بیان میکنند.
این مدرس دانشگاه با بیان این مطلب که گفتمان آمریکا مشخص است، بیان داشت: نظام سلطه گفتمانی است که از مفاهیم آن تسلط کشورهای غرب بر دیگر کشورها است.
باقرزاده با اشاره به این نکته که اداره دنیا بر اساس پروتکل صهیونیستی است، تصریح کرد: در نتیجه این پروتکل زمانی با کسی ارتباط برقرار میشود که او در خدمت یک قشر خاص و تفکر یهودی صهیونیسم باشد.
این کارشناس مسائل سیاسی در ادامه با بیان اینکه ارزشهای آمریکا، اقتصاد و سیاست مدیریت جهان متصل به اومانیسم است، خاطرنشان کرد: سیطره این تفکر بر دنیا باعث تغییر قاعده جنگ شده که امروز ما شاهد ایجاد جنگهای پیش دستانه مانند عراق میباشیم.
وی تاکید کرد: ما در طول ۳۶ سال مقاومت با محوریت قرار دادن توحید موفق به پیشرفت در چهار علم مهم دنیا یعنی نانو، هستهای، ژنتیک و هوا و فضا شدهایم. اگر در چارچوب قاعده گفتمانی انقلاب اسلامی حرکت نکنیم، دشمن بر حساسترین نقطه یعنی انژری هسته دست میگذارد که نتیجه آن برجام میشود.
این کارشناس مسائل سیاسی بیان داشت: برخی در داخل گفتهاند که مذاکره بر اساس اصول نیست؛ بلکه بر منافع میباشد در صورتی که آمریکا در این رابطه اصول مشخصی دارد.
وی با تاکید بر این مطلب که ارتباط با آمریکا عقلانی، منطقی، انسانی و اسلامی نیست، گفت: ارتباط اقتصادی با آنها درست نیست به این دلیل که قرائت ما از اقتصاد با آمریکا یکی نیست.
این کارشناس مسائل سیاسی با بیان این مطلب که امروز جنگ بین دو واژه پیشرفت و توسعهیافتگی است، خاطرنشان کرد: این دو واژه با یکدیگر متفاوت میباشند، توسعه یافتگی یک الگوی غربی و پیشرفت بر اساس الگوی ایرانی اسلامی است.
باقرزاده ادامه داد: کشورهای که توسعه یافتگی را الگوی خود قرار میدهند، در برخی از جهات استقلال خود را فراموش میکنند.
وی در خصوص منزوی نبودن ایران در دنیا، خاطرنشان کرد: ۱۴۷ کشور دنیا به صورت رسمی فرآیند انرژی هستهای ما را در چارچوب NPT به رسمیت شناختهاند که نشان دهند ارتباط گیری ایران با دنیا است.
این کارشناس مسائل سیاسی با تاکید بر این مطلب که انقلاب اسلامی تمام شدنی نیست، گفت: ایران ممکن است تمام شود؛ اما انقلاب اسلامی تمام شدنی نیست.
باقرزاده با بیان این مطلب که رویکرد انقلاب اسلامی انزوا نیست، خاطرنشان کرد: مبحث ما با سایر کشورها براساس مولفه انسانی است، به همین دلیل با دیگر کشورها ارتباط داشتهایم.
این کارشناس مسائل سیاسی بیان داشت: رویکر ایران باعث انزوای برخی کشورها از جمله انگلیس، صهیونیسم و آمریکا در دنیا گشته است.
وی با بیان انتقاد از برخی افراد که حل مشکلات ما با آمریکا را در به رسمیت شناختن صهیونیسم میدانند، گفت: متاسفانه برخی در داخل کشور مشکل اصلی ما را مسئله هستهای با آمریکا نمیدانند؛ بلکه در به رسمیت نشناختن رژیم غاصب صهیونیسمی میدانید، در صورتی که به رسمیت شناختن آنها مانند رسمیت دادن به دزد است.
این مدرس دانشگاه با بیان اینکه ممکن تغییر رویکرد در دولتها در خصوص حل مسائل صورت بگیرد، گفت: دولت کنونی رویکرد خود را در مسئله هستهای و مذاکرات بر منفعت مشخص کرده، حتی منافع ملی نیز در نظر گرفته نشده، در غیر این صورت نتیجه مذاکرات برجام نمیشد.
باقرزاده در انتقاد به این سخن که صدور انقلاب به سایر کشورها از طریق جنگ یا تجارت صورت میگیرد مانند آنچه در صدر اسلام اتفاق افتاد، بیان داشت: گسترش اسلام در صدر اسلام از طریق جنگ نبود و این موضوع اشتاباهی است، باید بپذیریم که در اسلام انحراف شکل گرفت.
آمریکا قدرت مبارزه با ما را ندارد
این کارشناس سیاسی افزود: اگر حرکت ما بر اساس چارچوب انقلاب باشد دیگر برای برداشتن تحریم و پیشرفت اقتصادی نیازی به ارتباط با آمریکا نداریم.
وی در پاسخ به این امر که ما توان جنگ با آمریکا را نداریم، گفت: قدرت نظامی ما با آمریکا پایاپای است و آمریکا قدرت مبارزه با ما را ندارد، در غیر این صورت تا کنون به بهانههای مختلف این اقدام نظامی را علیه ما انجام می داد.
این مدرس دانشگاه در ادامه وجود برخی از مشاوران دولتی که وابستگی جهانی را برای ایجاد رشد اقتصادی اصل میدانند و یا انتخاب توسعه بر استقلال را ترجیح میدهند را مایه نگرانی دانست و گفت: متاسفانه این نظریات در کشور در حال وقوع است.
این کارشناس مسائل سیاسی با بیان اینکه در پیشرفت باید در برخی از جاها مقاومت داشت، تصریح کرد: در هرجابی که ما عقب نشینی کردیم طرف مقابل به سمت جلو حرکت کرد و این روند را ما از دو سال پیش میبینیم.
باقرزاده در ادامه در پاسخ به این سخن که ما برای تقویت خود نیاز به مذاکره داشته ایم؟ گفت: در دولت سازندگی اقتصاد بر مبنای سرمایهداری بنا کردند که فقط حمایت از قشر سرمایهدار را در دستور برنامه خود داشت.
وی افزود: در این الگوی اقتصادی کشور به جهت توسعه یافتگی وضعیت مالی مردم اهمیت چندانی نداشت.
این کارشناس مسائل سیاسی با اشاره به اقتصاد مقاومتی گفت: مقام معظم انقلاب از همان سال ۶۵ که اقتصاد مبتنی بر نفت را اشتباه دانستند در واقع بر اقتصاد مقاومتی تاکید کردند.
حل مشکلات کشور فقط در داخل قابل حل است
باقرزاده تاکید کرد: حل مشکلات کشور فقط در داخل قابل حل است و ارتباط اقتصادی با آمریکا فایده ندارد به این لیل که ما بدنبال اقتصاد اسلامی هستیم در صورتی که محور اقتصادی آنان اومانیسم است.
این مدرس دانشگاه با بیان این مطلب که برجام اقتصاد ایران را نابود خواهد کرد، خاطرنشان کرد: در ۱۵ سال آینده برداشتن هر تحریم مشروط به انجام اقدامات متقابل است، اکنون که حرکت ما برای اجرای برجام شروع شده؛ هنوز تحریمها برداشته نشده است.
وی افزود: در متن برجام برخی از تحریمها یا تعلیق، ضعیف و یا تخفیف است و لغو تحریم وجود ندارد.
این کارشناس مسائل سیاسی با بیان این مطلب که طبق بند ۳۵ برجام آمریکا تعهد کرده که در جوزه نفتی برای ما بازاریابی انجام دهد، گفت: قبل از این ما با هر کشوری از جمله کشورهای اروپایی ارتباط داشتهایم.