به گزارش خبرنگار خبرگزاری دانشجو از خرم آباد، محمد شریف قیصری شب گذشته در مناظره دانشجویی که با موضوع رابطه با آمریکا و با حضور بامداد لاجوردی، دبیر انجمن اسلامی دانشجویان دانشکده علوم اجتماعی تهران و با دعوت سبیج دانشجویی دانشگاه علوم پزشکی لرستان برگزار شد، با بیان اینکه یک جریان غیر معقول در کشور داعیه دار ارتباط با آمریکا است، گفت: جنس آمریکا از جنس تحقیر است و اگر از طربق زور نتواند به اهداف خود برسد، به مذاکره روی می آورد و با این حال اگر می توانیم به صورت پایاپای با این کشور مذاکره کنیم، مذاکره کردن با آنها اشکال ندارد.
وی افزود: جریان داعیه دار ارتباط با آمریکا دارای ویژگی هایی است؛ اول اینکه در کنار پرستیژ علمی و کارشناسی که به خود می گیرند، افراد کاملا ضعیف المنطق هستند، دوم اینکه جریان رسانه ای کشور را تحت تاثیر خود دارند، سوم اینکه باوجود شعارهایی که می دهند فوق العاده مستبدانه و دیکتاتورانه برچسب می زنند، چهارم اینکه مثل آب خوردن دروغ می گویند، پنجم اینکه استفاده ابزاری از شخصیت های کشور اعم از رهبری می کنند، ششم اینکه عدم درک صحیحی از وضعیت جهان و ایران دارند و در برخی موارد نیز به همین دلیل دچار توهم می شوند، هفتم اینکه نسبت به آمریکا مرعوب شده اند و در آخر اینکه غرب زده هستند و اعتماد آنها به بیرون از کشور است.
عضو سابق شورای بسیج دانشجویی دانشگاه امیرکبیر گفت: برای برقرار رابطه با آمریکا باید به سه سوال پاسخ داد؛ اول اینکه چه کسانی هستند که امروز داعیه دار ارتباط با آمریکا هستند، نتیجه دو تعاملی که در سال های ۸۲ و ۹۲ با آمریکا داشته ایم، چه بوده است و دست آخر اینکه از رابطه با آمریکا قرار است چه چیزی نصیب ما شود.
قیصری با اشاره به اینکه مشکل تحریم های کشور در حالی که انرژی هسته ای را هم داده ایم با برجام حل نمی شود، تصریح کرد: حتی اگر رهبر معظم انقلاب هم بگویند که این توافق، توافق خوبی است اگر چه از حرف ایشان پیروی می کنیم اما نمی توانم عقلم را در خصوص مفاد برجام قانع کنم.
وی با بیان اینکه رسانه ها هیچ گاه نگفته اند که دلواپسان با کسانی که دلواپس نیستند چه تفاوت هایی دارند، ادامه داد: از نظر ما دلواپسان اگر برجام می تواند مشکل بیکاری را حل می کند ما حاضریم که دو صنعت دیگر را هم مانند برجام از دست بدهیم تا این مشکل حل شود؛ اما بحث اینجاست که برجام نمی تواند مشکلات کشور را رفع کند.
نویسنده کتاب برجام دروازه نفوذ گفت: در برجام ساختار حقوقی تحریم ها از بین رفته است؛ اما چون لغو آنها، لغو مشروط است پس با یک اشاره قانونگذار قابل برگشت هستند؛ حال مطمئن باشید که سرمایه گذاران در شرایط تعلیق هیچ گاه اقدام به سرمایه گذاری نمی کنند.
قیصری با اشاره به اینکه تناظر اقدامات یک بحث است و اینکه تحریم لغو شود، یک بحث دیگر تصریح کرد: ساختار تحریم ها سرجایش است چون هنوز پول های بلوکه شده نفت و گاز را نداده اند و به همین خاطر است که من می گویم دروغ می گویند.
وی با بیان اینکه با وجود حضور هیات های تجاری از کشورهای آلمان و فرانسه در کشورمان آلمان ها اعلام کرده اند که وقتی که تحریم ها برداشته شود، در ایران سرمایه گذاری می کنند، تصریح کرد: به عنوان دانشجو بروید و رصد کنید که این هیات ها بر روی چه چیزی سرمایه گذاری کره اند.
عضو سابق شورای بسیج دانشجویی دانشگاه امیر کبیر با تاکید بر اینکه الگوی برجام نمی تواند تحریم ها را بردارد، گفت: مهمترین تحریمی که آمریکا کرده است تحریم بانکی و مالی است که ستون تحریم ها محسوب می شود. در تحریم های مالی و بانکی یکی از چیزهایی که خیلی به ما ضربه زد، تحریم چرخه دلار بود یعنی آمریکا جلوی مبادلات ایران را به خاطر استفاده از دلار گرفت.
قیصری طرح پیمان پولی دو جانبه را طرحی کارساز برای مقابله با تحریم های مالی و بانکی کشورمان دانست و بیان کرد: در حال حاضر کشورهای روسیه، ترکیه، پاکستان و هند آمادگی خود را برای انجام مبادلات بر اساس طرح پیمان پولی دو جانبه با کشورمان اعلام کرده اند و با این حال بر اساس محاسباتی که انجام شده است اگر ایران با همین چهار کشور رابطه پیمان پولی دو جانبه برقرار کند ۵۵ درصد از ضررهایی که به واسطه عدم تبادلات مالی دیده ایم جبران می شود.
وی با بیان اینکه بر اساس پیمان مالی دو جانبه می توانیم صادرات خود را با پول دو طرف انجام دهیم و هیچ نیازی هم به دلار نداشته باشیم، ادامه داد: باید از این جنس کارها انجام شود؛ چرا که از برجام چیزی درنمی آید.
نویسنده کتاب برجام دروازه نفوذ گفت: بهتر است که به جای دلخوش کردن به برجام و مذاکره با آمریکا به معضلات پرداخت وام ها به دانه درشت ها، جلوگیری از خودکفا شدن کشور در تولید محصولات استراتژیکی همچون گندم و واگذاری بازار گوشت کشور به برزیل را حل کنیم.
قیصری ضمن انتقاد از مواضع رئیس جمهور در قبال دلواپسان خاطرنشان کرد: دیدیم که رئیس جمهور با بیان جملاتی خطاب به دلواپسان همچون بی سوادها، بیشناسنامه ها، برید به جهنم، کاسب تحریم، تازه به دوران رسیده، بیکار و از این دست القاب اجازه نقد را ندادند و با لابی برجام را در مجلس تایید کردند.
دبیر انجمن اسلامی دانشجویان دانشکده علوم اجتماعی دانشگاه تهران نیز در این مناظره دانشجویی گفت: وقتی مراحل برجام تمام شد، مخالفین تمام بخش های تلویزیون را گرفتند که اثبات کنند که برجام منافع ما را تامین نمی کند؛ اما نهایتا دیدیم در مجلسی که در راس امور است برجام مورد تصویب قرار گرفت.
بامداد لاجوردی تصریح کرد: اینکه چه کسانی داعیه دار با آمریکا هستند باید گفت که اینها به بدنه اصلاحات تعلق ندارد و در بدنه آقای احمدی نزاد قرار دارند؛ چرا که کسانی که سفارت آمریکا را تصرف کردند از سلف من بودند و کسانی که با تسخیر سفارت آمریکا مخالف بودند از سلف آقای قیصری (طرف دیگر مناظره) بودند.
وی با بیان اینکه جنس آمریکا اصلا جنس زور و تحقیر نیست و در واقع ما به این دلیل که آمریکا مستکبر است با آن ارتباط برقرار نکرده ایم، ادامه داد: جالب اینجاست که زمانی که دانشجویان سفارت آمریکا را تصرف کردند، آیت الله مصباح در نامه ای خطاب به آقای هاشمی نوشته بود که ما می خواهیم به آمریکا برویم و درس بخوانیم ۱۵۰۰ هزار دلار پول به ما بدهید و این در شرایطی بود که در آن ایام کلی جنگ تبلیغاتی در ایران راه انداخته بودند که آمریکا در ایران جاسوسی می کند بعد درخواست کرده اند که می خواهیم برویم در آمریکا درس بخوانیم و این شگفت انگیز است.
دبیر انجمن اسلامی دانشجویان دانشکده علوم اجتماعی دانشگاه تهران با اشاره به اینکه کسانی می توانند مستبدانه عمل کنند که ابزار در اختیار داشته باشند، گفت: من یک سوال ساده علوم سیاسی می پرسم و آن هم اینکه اصلاح طلبانی که چهل نفر بیشتر در مجلس ندارند و تیراژ سه روزنامه آنها به ۵۰ هزار نسخه نمی رسد رسدچگونه می توانند مستبدانه عمل کنند.
لاجوردی افزود: معتقدم که نمایندگان مجلس ما رفتارهای عجیب و قریب دارند؛ چرا که این مجلس محصول نظارت استصوابی است و در واقع اگر یک مجلس مقتدر بود رای اولی آن به مانند محمد رضا خاتمی در تهران با یک میلیون و ۸۰۰ هزار رای نماینده می شد نه به مانند الان که نفر اول تهران با ۲۰۰ هزار و ۳۰۰ هزار رای وارد مجلس می شود؛ خب معلوم است که بین نمایندگان باید این همه تفاوت باشد.
وی با بیان اینکه اصولگرایان نمی توانند اصلاح طلبان را مقصر کنند که چرا نمایندگان به برجام رای مثبت داده اند؛ چون اکثر نمایندگان اصولگرا هستند، تصریح کرد: اگر اصلاح طلبان توانستند که در حد یک مصوبه در مجلس رای داشته باشند باید حرف اصولگرایان را در خصوص تاثیر نمایندگان اصلاح طلب در تصویب برجام پذیرفت؛ اما وقتی که ترکیب مجلس را خود این جریان چینش می کند و بعد باز هم ناراضی هستند خب تکلیف روشن است.
دبیر انجمن اسلامی دانشجویان دانشکده علوم اجتماعی دانشگاه تهران گفت: اصلا بهتر است که بیاییم و هر تصمیمی که در کشور قرار است گرفته شود، آن را به دوستان جبهه پایداری واگذار کنیم و بعد ما آن را اجرا کنیم.
لاجوردی با تاکید بر اینکه جریان اصلاحات هیچ گاه مرعوب قطعنامه ها نشده است، بیان کرد: این جریان معتقد به عقلانیت در سیاست خارجی است؛ از این رو باید با دنیا گفتگوی عقلانی را در پیش بگیریم.