به گزارش گروه دانشگاه خبرگزاری دانشجو، حجت الاسلام سید اسماعیل حسینی ضمن گرامیداشت روز دانشجو با اشاره به اینکه شهید بهشتی فرمودند که «دانشجو موذن جامعه است، اگر خواب بماند نماز امت قضا می شود»، گفت: این گفته تکلیف سنگین دانشجو را مشخص می کند و باا ین حال دانشجو کسی است که هم مردم از او انتظار دارند و هم نظام جمهوری اسلامی روی این قشر حساب ویژه ای باز کرده است.
وی با بیان اینکه دانشجو می تواند و البته موظف است که درد جامعه را با تمام وجود احساس کند و در درمان آن قدم موثر بردارد، گفت: دانشجو باید با استفاده از موقعیت و جایگاه خود در فضایی مبنی بر گفتمان منطقی و انتقادی چالش های اجتماع را بیان و اولویت های جامعه را شناسایی کند.
مسئول دفتر نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه لرستان تاکید کرد: دانشجو باید به عنوان بخشی مهمی از قشر جامعه در بعد علمی نیز این وظیفه خطیر را مد نظر قرار دهد که به دنبال تحقیق و پژوهش هایی برود که مورد نیاز امروز یا آینده جامعه است و در واقع به دنبال علم نافع باشد.
حسینی افزود: دانشجو هم باید در بعد علمی اولویت و نیازهای دانشگاه و جامعه را مد نظر قرار دهد و هم در بعد فرهنگی احساس تکلیف کند.
دانشجو خطرات جامعه را در تریبون ها بیان کند
وی با تاکید بر اینکه دانشجو باید خطرات جامعه را در تریبون هایی که در اختیار دارد بیان کند، تصریح کرد: البته دانشجو ملزومات گفتمان دانشگاهی که مراعات آداب، اخلاق و انصاف است را در اظهارات خود آن ها را مراعات می کند.
مسئول دفتر نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه لرستان مهمترین رسالت دانشجو را علم آموزی عنوان کرد و گفت: دانشجو باید شرایطی که برای علم آموزی مورد نیاز است، را در خود جمع و این احساس مسئولیت را در خود تقویت کند که نسبت به پیشرفت کشور و اقتدار آن دین خود را ادا کند.
حسینی با اشاره به اینکه امام علی(ع) علم را قدرت بیان می کنند، گفت: دانشجو باید متوجه باشد جایگاهی که در آن قرار دارد به اندازه ای است که اگر جدی گرفته شود اقتدار، توانمندی و پیشرفت حاصل می شود.
جریانات سیاسی خارج از دانشگاه مهم ترین تهدید جنبش دانشجویی
وی در ادامه با بیان اینکه دشمن همواره طمعی برای جنبش دانشجویی داشته است، تصریح کرد: جریان های سیاسی خارج از دانشگاه، مهم ترین خطری است که جنبش دانشجویی را تهدید می کند.
مسئول دفتر نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه لرستان با تاکید بر اینکه دانشجویان باید هوشیاری خاص خود را داشته باشند تا از سوی عده ای افراد خاص به عنوان ابزار استفاده نشوند و سکوی پرش آن ها شوند، گفت: دانشجویان نباید اجازه دهند عده ای دانشگاه را به باشگاه سیاسی خود بدل کنند.
حسینی با بیان اینکه در گذشته شاهد آسیب هایی بوده ایم که دانشگاه از جریانات خاص دیده است، گفت: در فتنه 88 یا در دوره های گذشته دیدیم که تشکلی به صورت خیلی بارز وارد فازی شده که بیانگر هماهنگی آن ها با مجموعه های معاند که چشم دیدن استقلال، آزادی و امنیت ما را ندارند، است.
وی با اشاره به اینکه متاسفانه در مواردی تشکلی به گونه ای رفتار کرده که به جای اینکه رفتار آن برای پیشرفت کشور و تحقق توسعه آن در ابعاد مختلف اقتصادی، سیاسی و فرهنگی باشد در جهت عکس عمل کرده است، افزود: این اقدام باعث شده تا این باور برای افراد بی طرف که تنها تماشاچی هستند، بوجود آید که این ها ابزاری در اختیار مجموعه های معاند هستند.
دشمن به دنبال موج سورای بر جنبش دانشجویی است
مسئول دفتر نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه لرستان تصریح کرد: از این رو این تجربه ها باعث شده است تا دشمن همواره چشم طمعی به جنبش دانشجویی داشته باشد تا بتوانند با موج سورای و در اختیار گرفتن مطالبات دانشجویی، اهداف خود را پیش ببرد.
حسینی تاکید کرد: با این توصیف همواره به تشکل ها توصیه می کنیم که با بصیرت عمل کنند و در دیدن مسائل تیزبین باشند و بدانند دشمنان قسم خورده ای داریم که منتظر بوجود آمدن چنین موقعیت هایی هستند، تا اقدام خود را برای ضربه زدن به کیان جمهوری اسلامی انجام دهند.
وی با تاکید بر اینکه دانشجویان باید در فضاهای گفتمانی که در اختیار دارند مسائل اخلاقی را مورد توجه قرار دهند، تصریح کرد: احساسی رفتارکردن و شعارهای احساسی جلسات را از رسیدن به اهداف خود باز می دارد؛ با این حال تاکید ما به دانشجویان این است که جلسات آن ها هم باید محصول اندیشه باشد و هم اندیشه را به دنبال داشته باشد.
مسئول دفتر نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه لرستان با تاکید بر اینکه دانشجویان باید ارزش های اخلاقی جامعه اسلامی را مراعات کنند، تصریح کرد: فعالین دانشجویی که در تشکل ها دارای مسئولیت هستند باید بیشتر مراقب اعمال و رفتار خود باشند و از احساسی و غیراخلاقی عمل کردن و مراعات نکردن ارزش های اخلاقی اسلامی به طور جدی اجتناب کنند؛ چرا که این افراد وظایف خطیری بر عهده دارند.
حسینی با تاکید بر ضرورت بالا بردن میزان درک و آگاهی دانشجویان گفت: اگر درک دانشجوی تشکلی ضعیف باشد جای نگرانی وجود دارد و تبعات بدی دارد؛ چرا که این افراد در معرض دید دیگران هستند.
دانشگاهیان به اخلاق و ارزش ها در دانشگاه توجه کنند
وی با بیان اینکه دانشجو نباید رسالت اصلی خود را فراموش کند، تصریح کرد: دانشگاهیان باید به اخلاق و ارزش ها توجه جدی داشته باشند که این امر هم متوجه دانشجویان و هم اساتید و مسئولان دانشگاهی است.
مسئول دفتر نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه لرستان با تاکید بر اینکه دانشجو باید هم از نظر اخلاق و رفتار و هم از نظر آگاهی الگو باشد و نباید عوامانه فکر کند، گفت: دانشجو نباید زود فریب خورده و وارد پازل دشمن شود.
حسینی گفت: دانشجویان در انجام فعالیت های فرهنگی حضور فعال داشته باشند و انگیزه خود را برای علم آموزی با بهانه ها و وسوسه های شیطانی از دست ندهند.
وی با بیان اینکه مسئولین دانشگاهی نیز باید مراقب باشند و محیط علمی دانشگاه را حراست کنند، تصریح کرد: اساتید اجازه ندهند عده ای با هنجارشکنی و بی توجهی به ارزش ها، قداست و فضای ارزشی دانشگاه را از بین ببرند.