به گزارش خبرنگار خبرگزاری دانشجو از زنجان، کانون روشنا نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه زنجان عصر دیروز سخنرانی با عنوان پهپادهای فضای مجازی در سالن سهروردی این دانشگاه برگزار کرد.
در این برنامه که با استقبال دانشجویان همراه شد، مهندس روح الله مومن نسب، عضو کمیته بین الملل شورای عالی فضای مجازی و معاون اسبق مرکز رسانههای دیجیتال در جمع دانشجویان به سخنرانی پرداخت .
وی در ابتدای صحبت های خود با اشاره به این نکته که امروزه فضای مجازی، به یک جایگزین برای حل مسائل روزمره در زندگی انسان ها تبدیل شده است، تصریح کرد: فضای مجازی امروزه کل زندگی انسان ها را فراگرفته است و با پیشرفت فضای مجازی بخش بیشتری از زندگی مردم درگیر این فضا شده است.
معاون اسبق مرکز رسانههای دیجیتال ادامه داد: امروزه حتی می بینیم که اقتصاد ما جای خود را به تجارت الکترونیکی، فرهنگ ما جای خود را به فرهنگ و ارتباطات مجازی و فناوری ما نیز جای خود را به فناوری اطلاعات داده است .
عضو کمیته بین الملل شورای عالی فضای مجازی، با بیان این که، فناوری و تکنولوژی در کل مساله بدی نیست، خاطرنشان کرد: در واقع مشکل و چالش ما با محصولات فناوری و تکنولوژی است و در یک قاعده کلی ما نباید از هر جیزی که ضررش از نفع آن بیشتر باشد استفاده کنیم .
این کارشناس فضای مجازی در ادامه سخنان خود، با تاکید بر این مسئله که فرهنگ امروز جامعه ما متاثر از فضای مجازی است، تصریح کرد: فرهنگ ما سخت تحت تاثیر فرهنگ و ارتباطات مجازی است و امروزه طوری شده است که آخرین بحثی که در پایان شب و در ابتدای روز توسط افراد مورد بررسی و چک قرار می گیرد گوشی های موبایل و شبکه های اجتماعی است.
وی با اشاره به تاثیرات مخرب بازی های مجازی افزود: همچنین اکثر بازی های آموزشی نیز به جای تربیت کودکان ما، بیشتر موجب بی تربیت بار آمدن آن ها می شوند .
مومن نسب در ادامه سخنان خود، به تاثیرات زیان بار فضای مجازی بر سلامت افراد اشاره کرد و افزود: فضای مجازی روی سلامت ما تاثیر دارد؛ به طوری که در کشورهای خارجی اپراتورهای موبایل و فروشندگان اینترنت موظف هستند تا کسانی را که بیش از ۸ ساعت از گوشی موبایل استفاده می کنند به مراکز ترک اعتیاد معرفی کنند.
این کارشناس فضای مجازی افزود: این افراد به علت استفاده بیش از حد از موبایل معتاد محسوب می شوندو باید درمان شوند و این درحالی است که در کشور ما روزانه افرادی هستند که روزانه بیش از هشت ساعت از گوشی موبایل استفاده کنند .
عضو کمیته بین الملل شورای عالی فضای مجازی، با بیان این نکته که مردم آمریکا نگران ناامنی گوشی های اندرویدی هستند، تصریح کرد: موج خرید گوشی های ساده در آمریکا شروع شده است و مردم آمریکا امروزه از امن نبودن گوشی های اندرویدی به درد آمده اند.
این کارشناس فضای مجازی خاطر نشان کرد: اگر ایرانی ها بتوانند اندروید امن بسازند ٬ مردم جهان نیز از آن استفاده خواهند کرد .
مومن نسب در ادامه به تعدد کارمندان شرکت های بزرگ در فضای مجازی اشاره کرد و افزود: شرکت هایی مثل گوگل و فیس بوک به تعداد کاربران خود کارمند دارند و در قبال این که به شما اجازه استفاده آزاد از امکانات خود را می دهند٬ از اطلاعات شما نیز استفاده کرده و تامین درآمد می کنند و برای آن ها ضرب المثل «مفت باشد و کوفت باشد» معنایی ندارد.
معاون اسبق مرکز رسانههای دیجیتال با تبیین هویت جنگ نرم و چگونه حمله دشمن در این نوع از جنگ خاطرنشان کرد: در جنگ نرم در یک طرف، یک ارتش و در طرف دیگر یک فرد قرار دارد و گاهی هزاران نفر در این ارتش کار می کنند تا یک نفر را منحرف کنند و در جنگ نرم اولین چیزی که از انسان گرفته می شود، اراده اوست .
عضو کمیته بین الملل شورای عالی فضای مجازی تصریح کرد: جنگ نرم برای اشغال انسان ها است و وقتی انسان ها را اشغال کنند، می توانند آن کشور را نیز به اشغال خود درآورده باشند و در واقع این شبکه ها با تسخیر افکار، موجب تغییر رفتار در آنها می شوند.
مومن نسب، غیر ضرور بودن حضور در شبکه های اجتماعی را یادآور شد و تصریح کرد: اگر نیازی ندارید از شبکه های اجتماعی استفاده نکنید چون اعتیاد آور هستند و اگر هم استفاده می کنید، از شبکه های ملی استفاده کنید؛ زیرا که امنیت آن ها بالاست و حداقل اطلاعات شما از کشور خارج نمی شود و اگر هم کسی شما را هک کند سرور خیلی زود آن را پیدا خواهد کرد.
وی در پایان و در پاسخ به افرادی که به دنبال جهاد مجازی هستند، گفت: اگر این شبکه ها را زمین دشمن می دانیم و می خواهیم عملیات کنیم باید با تخصص٬ تجهیز٬ هدف و ماموریت مشخص عملیات کنیم که در غیر این صورت، موجب ایجاد هزینه برای دستگاه های امنیتی خواهیم شد.