به گزارش خبرگزاری دانشجو از اهواز، بسیج دانشجویی به عنوان یک شجره طیبه با نگاه ژرف و عمیق امام خمینی (ره) در دانشگاه ها غرس شد و با رهنمودهای مقام معظم رهبری امام خامنه ای پا گرفت.
بسیج دانشجویی به عنوان نگهبان و پاسدار ارزش های اصیل اسلام در دانشگاه ها به عنوان بازوی علمی و فرهنگی نقش غیرقابل انکاری در رشد و تعالی فضای دانشگاه داشته است.
این رشد و پاسداری از ارزش ها همواره از سوی لیبرال مسلک های سر در آخور غرب مورد هجمه قرار گرفته و این افراد با حمله به این فرهنگ و ارزش سعی در تضعیف بسیج داشتند.
بسیج دانشجویی برنامه و فعالیت های زیادی در رشد و باروری فرهنگ اصیل انقلابی در دانشگاه داشته است که برای همین منظور گفت و گوی را با بهمن شهریاری، مسئول سازمان بسیج دانشجویی خوزستان ترتیب دادیم.
درباره رسالت های بسیج در دانشگاه ها بفرماید؟
با سلام و تشکر ار مجموعه خبرگزاری دانشجو که به عنوان رسانه انقلاب فعالیت می کند. بسیج دانشجویی و دانشجویان بسیجی رسالت هایی در دانشگاه دارند و این رسالت ها برگرفته از آرمان های انقلاب و منطبق با نیازهای زمان است.
دانشجویان بسیجی افسران جنگ نرم در مقابله با ستیزه جویان فرهنگی هستند که با بهره گیری از ابزار رسانه آرمان های انقلاب را نشانه گرفته اند.
در حوزه گفتمان سازی چه برنامه ریزی هایی در بسیج دانشجویی صورت گرفته است؟
توجه داشته باشید اولاً دانشجویان بسیجی مطیع امر ولی ولی فقیه هستند و در دانشگاه و در بطن جامعه دنبال گفتمان سازی فرموده های مقام معظم رهبری هستند و همه برنامه های ما در این قالب گفتمان سازی می شوند.
ما بر این مسئله تاکید و اصرار داریم؛ چرا که متاسفانه تاریخ شهادت می دهد در هر برهه ای از تاریخ بین امام(ه) و امت زاویه ایجاد شده جامعه به سمت قهقرا پیش رفته است و در هر عصری رهنمودهای امام زمان روی زمین مانده در آن عصر تجریه تلخی ایجاد شده است.
شما دوره پیامبر اکرم (ص) را مشاهده کنید، بعد از پیامبر اگر به رهنمودهای اسلام و قرآن مبین توجه می شود انحرافات پیش نمی آمد و چه بسا در دوره های بعدی هم همینطور اگر خواص و عوام جامعه امام(ره) را درک می کردند، دچار خطا و اشتباه نمی شدند در این عصر حاضر هم همینطور است؛ ولی اینبار بسیجی ها اجازه نخواهند داد تاریخ گذشته تکرار شود.
به مسئله تاریخ اشاره کردید، بارها مقام معظم رهبری در دیدار دانشجویان به فهم و مسئله مطالعه تاریخ اشاره کردند، بسیجی و دانشجویان چرا باید تاریخ را مطالعه کنند؟
تاریخ و سرگذشت قبلی ها برای عبرت و پند آموزی است. باید تاریخ را مطالعه و فهم و عبرت گرفت در دوره های بعد انقلاب، متاسفانه ما نتوانستیم برخی مسائل را عمیق درک و فهم کنیم، چه بسا اگر دولت موقت بازرگان صحیح درک می شد بنی صدر پیدا نمی شد و چه بسا اگر جریان بنی صدر درست تحلیل می شد فتنه های 78 و 88 حاصل نمی شد.
این مسائل و عدم تحلیل راهبردی فتنه سبب می شود که سرعت رشد انقلاب کم شود و انقلاب در رسیدن به آرمان ها با فراز و فرودهایی روبرو شود که چنگ زدن به فرهنگ بسیجی و تسری فرهنگ بسیجی در همه سطوح می تواند انقلاب را در برابر این چالش ها بیمه و به سمت جلو سوق دهد.
عده ای بسیج را متهم به سیاست زدگی می کنند، نظر شما در این باره چیست؟
بسیج دانشجویی برخلاف این تبلیغات مسمومی که برخی غرب زده ها دارند؛ یکی از کار ویژه های اصلی آن فعالیت علمی و مجاهدت علمی است.
متاسفانه برخی دنبال این هستند که بسیج را فقط سیاسی تفسیر کنند، در حالی که بسیج دانشجویی کارنامه موفق و درخشانی در حوزه فعالیت علمی در دانشگاه ها دارد و اکنون در تمامی مراکز علمی خوزستان دفاتر بسیج فعال هستند و بی توجه به این مسائل؛ کارهای علمی و فرهنگی خود را پیگیری می کند.
یکی از مباحثی را بسیج دانشجویی در سطح کلان پیگیری می کند و کارگروه هایی را برای آن تشکیل داده است، بحث اسلامی سازی علوم انسانی است.
به حوزه علوم انسانی اشاره کردید، بسیج دانشجویی به طور ویژه چه برنامه های را دنبال می کند؟
علوم انسانی پایه و نرم افزار جامعه هستند که متاسفانه علوم انسانی امروز دانشگاه های ما بخش عمده اش اکتساب شده از نظریات و تئوری های غربی است.
بسیج دانشجویی دنبال تولید محتوا در این زمینه است؛ چرا که در حوزه علوم انسانی قرآن و احادیث و روایات اسلامی برترین تئوری ها و نظریات را دارند و فقط نیازمند استخراج این مسائل هستیم.
در دانشگاه ها با وجود اینکه مقام معظم رهبری مرتب این مسئله را گوشزد کردند ولی مدیران شعاری برخورد می کنند و شاهد هستیم در حرف همه به این مسئله اذعان دارند و صحبت های رهبری را تکرار می کنند؛ ولی در صحنه عمل جدیتی در این زمینه دیده نمی شود.
در حوزه علوم انسانی به عنوان یک نیاز اساسی بسیج ورود کرده و ضمن استخراج مبانی اسلامی، تئوری ها و نظریات غربی را نیز جمع آوری کرده است و دنبال آن هستیم با نقد و بررسی این نظریات غربی، نظریات اسلامی را تقویت کنیم.
بارها امام خامنه ای در دیدار با دانشگاهیان به مسئله نقشه علمی کشور اشاره کردند، حتی اخیراً در دیدار با اساتید تاکید کردند که نقشه علمی کشور باید گفتمان سازی شود ولی اتفاقی رخ نداد، شما چه برنامه ای در این حوزه دارید؟
این هم یکی از دردهای ما است؛ بله برای هر کاری نیاز به نقشه و مهندسی داریم که در حوزه علمی با تلاش و فعالیت هایی که شده است نقشه علمی کشور تهیه شده است.
یکی از تاکیدات مکرر رهبر انقلاب در حوزه نقشه علمی کشور است و در همین دیدار اخیر به طور ویژه رهبر انقلاب تاکید کردند که برای نقشه علمی کشور و جبران عقب ماندگی های علمی در این حوزه گفتمان سازی شود.
در حوزه علمی در دانشگاه ها کارهای خوبی صورت گرفته؛ ولی متاسفانه این کارها پراکنده است و اگر منظم و در ذیل نقشه علمی کشور تبیین و طراحی شود ضمن هدفمند شدن کارهای علمی بسیاری از مشکلات کشور به راحتی و سریعتر مرتفع می شود و نسخه شفا بخش حوزه علمی همین تمسک به نقشه علمی کشور است.
یکی از حوزه های فعالیتی بسیج دانشجویی حوزه محرومیت زدایی است، در این باره توضیح می دهید؟
یکی از دیگر اقدامات ماندگار بسیج فعالیت های جهادی است. متاسفانه بسیاری از مناطق محروم در خوزستان وجود دارد که هیچ گاه مسئولان آنها را نمی بینند و آنچنان دل مشغولی های بیهوده ایجاد شده است که متاسفانه این پابرهنه ها که صاحبان و مدافعان اصلی انقلاب هستند سهمی در برنامه ریزی های مسئولان ندارند و جایی در نگاه مدیران ندارند.
این مسئله قابل قبول نیست، برای همین بسیج به عنوان یک رسالت اصلی برای محرومیت زدایی وارد این عرصه شده است و دانشجویان بسیجی هر فرصتی که پیدا می کنند در دل این محرومیت ها حاضر می شوند.
فعالیت های عمرانی زیادی در این اردوهای جهادی صورت گرفته که همه به همت دانشجویان بسیجی بوده است، از اقدامات بهداشتی تا مدرسه و خانه سازی که بسیار ارزشمند است؛ ولی در حقیقت فعالیت های عمرانی بهانه است.
ما در این اردوهای جهادی دنبال حضور فرهنگی هستیم، یعنی به بهانه عمرانی اقدامات فرهنگی برای خواهران و برادران انجام می دهیم تا فقر فرهنگی را ریشه کن کنیم و به نوعی دنبال سبک زندگی جهادی هستیم.
اولویت اصلی شما در برنامه ریزی های فرهنگی چیست؟
در حوزه فرهنگی یکی از فعالیت های با برکتی که بسیج همواره چراغ فعالیت های خود قرار داده است سیره شهدا و تمسک به شهدا است. زندگی شهدا و وصیت نامه شهدا نقشه راه فرهنگی ما است و در حوزه فرهنگی هر جا بسیج دانشجویی در این حوزه وارد شده برکت دیده است.
دانشجوی امروز ما، عاشق فرهنگ شهدا است و در هر دانشگاهی شهدا حضور پیدا می کنند دانشجویان با هر شکل و سلیقه ای مشتاقانه حاضر می شوند و در همین چند روز گذشته شاهد بودیم که دو شهید گمنام در دانشگاه صنعت نفت تشیع و تدفین شدند، واقعا حضور دانشجویان و عشق و علاقه آنها به این فرهنگ ستودنی بود.
متاسفانه در 16 آذر امسال در دانشگاه شهید چمران اهواز شاهد حوادث ناگواری بودیم نظرتان در این باره چیست؟
ببیند دانشگاه سنگر انقلاب است و دلسوزان انقلاب باید در دانشگاه از انقلاب دفاع کرده و گره گشایی ذهنی انجام دهند. این هدف اصلی ما است و اما درباره 16 آذر توجه کنید که خاصیت و ماهیت ضد استکبار و ضد ظلمی دارد؛ ولی در 16 آذر امسال شاهد حوادثی بودیم که واقعاً تلخ بود.
16 آذر امسال در دانشگاه شهید چمران اهواز دانشجوی بسیجی که ضد ظلم و ضد استکبار است مورد ضرب و شتم قرار گرفت.
متاسفانه عده ای دنبال تحریف واقعیت 16 آذر هستند، 16 آذر ضد آمریکا است و شبیه لطیفه تلخی است که کسی که بازیگر فتنه آمریکایی بوده، در روز 16 آذر در دانشگاه حاضر شود.
عده ای دنبال بزک آمریکا هستند و می خواهند طوری وانمود کنند که 16 آذر یعنی همراهی با استکبار و این در حالی است 16 آذر یعنی مبارزه با فرهنگ آمریکایی.
دانشگاه شهید چمران جایگاه مقدسی دارد، قابل قبول نیست که فردی با شش سال سابقه زندان به عنوان سخنران در این مکان مقدس حاضر شود.
در این حوادث زشت خیلی از مسئولان با افتخار این فتنه گران را همراهی کردند و زمینه ساز حوادث 16 آذر در دانشگاه شدند که شاید ریشه این ناگواری ها و حمله به ارزش ها را در این مسائل دید، نظر شما چیست؟
بله همین طور است. عده ای برخلاف منویات رهبر انقلاب از آرامش و رشد علمی در دانشگاه ها که یک نعمت است، ناراحت هستند و دنبال ایجاد آشوب در دانشگاه هستند.
متاسفانه در آن حوادث شاهد بودیم فرماندار اهواز این فتنه گران را اسکورت کردند و بدتر از همه؛ این بود که جناب ارزانی افتخار می کنند به این اسکورت، ولی واقعا اسکورت و همراهی فتنه گران بیش از افتخار برای هر مسئولی مایه ننگ است.
عده ای در این مسئله همسو با جریان معاند انگشت اتهام را به سمت بسیج بردند و مدعی شدند بسیج چرا به حضور فتنه گران اعتراض کرد؟
درباره حوادث دانشگاه شهید چمران اهواز توجه کنید متاسفانه در دوره سرپرستی رعایایی بی قانونی در دانشگاه ریشه دواند و ریشه بی قانونی در حوادث ۱۶ آذر، دادن مجوز به یک دانشجو که ترم هفت ارشد است، بود، این خلاف نص صحیح قانون آموزشی دانشگاه است و دانشجویی که حضورش در دانشگاه غیرقانونی است، چطور می تواند مجوز یک تشکل را دریافت کند و از فتنه گران برای حضور در دانشگاه دعوت کند.
اصل حضور کسانی که فتنه کردند، غیرقانونی است و پذیرفتنی نیست کسی که نظام را قبول ندارد در دانشگاه نظام جولان دهد!!
در برنامه 16 آذر دانشگاه شهید چمران اهواز، از درخواست تشکل تا تائید آن در هیات نظارت تا نحوه دعوت و نحوه حضور همه جای سوال و ابهام دارد و به فرموده مقام معظم رهبری عناصر نامطمئن جای در دانشگاه ندارند.
بسیج درباره حضور فتنه گران در دانشگاه با کسی تعارف ندارد و دانشجوی بسیجی مدافع اصول و آرمان های انقلاب است و اجازه نمی دهد به خاطر اشتباه مسئولی آرمان های نظام ذبح شود و بسیجی مخلصانه و بی هیچ ادعایی از آرمان ها دفاع می کند و از این ممکن است کسی خوشش بیاید و کسی ناراحت شود این در کار بسیجی خللی وارد نمی کند.
برخی به برگزاری کارهای فرهنگی از سوی بسیج اعتراض کرده و برگزاری دعای کمیل در دانشگاه از سوی بسیج را کار سرهنگی تعبیر می کنند، نظر شما چیست؟
درباره اینکه عده ای کارهای بسیج را سرهنگی می نامند نه فرهنگی واقعا نشان از عدم شناخت بسیج است. مبنای بسیج کار فرهنگی است. بله ما معتقدیم زیارت عاشورا و دعای کمیل کار فرهنگی است؛ ولی خوب بعضی کار فرهنگی را در اردوی مختلط و پارتی شبانه می دادنند که ما چنین اعتقادی نداریم.
در دوسال سرپرستی رعایایی در دانشگاه شهید چمران متاسفانه باندبازی سکه بازار شد و تا این حد بود که حتی به ناحیه بسیج دانشجویی خوزستان فشار می آوردند که مسئول بسیج دانشجویی دانشگاه را عوض کن و باب میل ما نصب کن که اوج کار سرهنگی است.
برخی مدیران دانشگاهی دنبال سکولاریزه کردن فضای دانشگاه ها هستند و این را هم به شکل هم آشکار و هم نهان پیگیری می کنند؛ ولی بسیج مقابل این فرهنگ می ایستد و اجازه جولان غرب زده ها در فضای دانشگاه اسلامی را نمی دهد.
نظر بسیج درباره ایجاد تشکل های جدید در دانشگاه چیست؟ آیا بسیج مخالف حضور تشکل های جدید در دانشگاه ها است؟
در مورد ایجاد تشکل های دانشجویی، بسیج دانشجویی دنبال چند صدایی است و به این اعتقاد دارد و از آن حمایت می کند. ما معتقدیم در دانشگاه باید سلیقه ها و گروه های مختلف زیر چتر انقلاب حضور داشته باشند؛ ولی مخالف حضور صدا و بلندگوی امریکا در دانشگاه هستیم و جلوی حلقوم های وابسته به استکبار محکم قرار می گیریم.
برخی تشکل های دانشجویی به بیان رهبر انقلاب یکبار مصرف هستند و دیده می شود بازیچه احزاب و دسته ها شده اند نظر شما در این مورد چیست؟
رسالت و شان تشکل های دانشجویی بالاتر از آن است که بازیچه احزاب و تشکل ها باشد و افراد سیاسی بخواهند امیال و آرزوهای کوتاه خود را از طریق تشکل ها در دانشگاه پیاده کنند.
تشکل های دانشجویی باید آزاد و مستقل باشند و بتوانند در چارچوب قانون حرف بزنند؛ ولی هر چه قدر به انتخابات اسفند 94 نزدیک می شویم شاهد رشد قارچ گونه برخی تشکل ها هستیم که دولتی و یکبار مصرف هستند.
این تشکل ها توجه داشته باشند که این احزاب و گروه ها تا آنجایی که امیال سیاسی شان تامین شود همراهی می کنند؛ اما بعد از انتخابات هیچ بهایی به این تشکل ها نمی دهند.
بسیج دانشجویی در زمینه انتخابات 7 اسفند چگونه ورود پیدا می کند؟
در بحث انتخابات همه باید تلاش کنیم زمینه حضور مشارکت بالا را فراهم کنیم و در دانشگاه ها هم بسیج دانشجویی برای تحقق این هدف برنامه های ویژه ای دارد تا افراد و سلایق مختلف بتوانند در دانشگاه حاضر شوند و پاسخگوی دانشجویان باشند.
یک سری مطالبه های اصلی ملی و استانی را بسیج دانشجویی در قالب سوال فراهم کرده تا بتواند این مطالبات را از نامزدهای انتخاباتی بپرسد و این پاسخ ها بتواند زمینه انتخاب اصلح را برای جامعه فراهم کند.