به گزارش خبرنگار خبرگزاری دانشجو از مشهد حجت الاسلام محمدیان دقایقی پیش در جمع مسئولان و اعضای هیئت علمی اساتید و ائمه جماعات دانشگاه های پیام نور در تالار رازی دانشگاه بهداشت علوم پزشکی مشهد گفت: انتظار داریم که اساتید معارف دینی، دین را به زبان قابل هضم برای مخاطبان بیان کنند به نوعی که در برخورد، رفتار، عملکرد، نگاه و سکوت این افراد عمل به آنچه که بیان می کنند نیز دیده شود.
**دانشجو به عمل اعضای هیئت علمی و ائمه جماعات و اساتید دانشگاه بیشتر توجه می کند
رئیس نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه های کشور با بیان اینکه تلاش کنیم تا عامل به آنچه می گویید باشید خاطر نشان کرد: مخاطبین ما در دانشگاه به عملکرد ما نسبت به آنچه که به آن اعتقاد داریم بیشتر توجه می کنند و این نکته باید مد نظر همه مسئولان دانشگاهی قرار گیرد.
وی ادامه داد: دانشجو ممکن است به زبان نیاورد اما با توجه به هوش بالایی که دارد از رفتار و گفتار ما به خوبی می تواند ارزیابی کند که آیا ما آنچه را که می گوییم باور داریم و یا اینکه تنها در حد بیان به آن توجه می کنیم.
حجت الاسلام محمدیان با بیان اینکه امروز جوانان ما در دانشگاه ها صد برابر از جوانان دوران قبل از انقلاب بهتر هستند خاطر نشان کرد: ما در سال چندین میلیون ساعت درس معارف را در محضر دانشجویان می گذرانیم و این در حالی است که بیش از 5 میلیون دانشجو و بیش از 4 میلیون دانشجوی کاردانی و کارشناسی در عرصه درسه معارف در دانشگاه ها حضور دارند که این نشان می دهد وظیفه ما تا چه اندازه سخت و دشوار است.
رئیس نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه های کشور تصریح کرد: نگاه جوانان به دین، معارف وهیانی، قرآن و عترت یک نگاه مثبت صحیح و تاثیرپذیر هست از این رو این ما هستیم که باید بتوانیم این حقایق را به جوانان منتقل کنیم.
**بسیاری از جوانان دانشگاهی در ترم های آخر تحصیلی برای آخرین بار به یک روحانی رجوع می کنند
حجت الاسلام محمدیان با بیان اینکه برای رساندن حقیقت دین به دانشجویان اگر ده ها هزار واحد درسی معارف بگذرایم باز هم موفق نخواهیم بود گفت: تنهاخاطره شیرینی که می توان در ذهن و دل دانشجو باقی گذاشت از طریق اخلاق اعضای هیئت علمی، ائمه جماعات و اساتید معارف امکان پذیر است که این نکته حائز اهمیت می باشد.
وی ادامه داد: بسیاری از دانشجویان برای آخرین بار می باشد که یک روحانی را از نزدیک می بینند و یا اینکه به یک روحانی مراجعه می کنند پس باید مراقب بود تا در این آخرین دیدارهای یک دانشجوی ترم آخری از روحانیت دانشگاه خود بتوانیم با اخلاق اسلامی ارتباط او را با روحانیت در دیگر اعصار زندگی اش حفظ کنیم.
رئیس نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه های کشور با بیان اینکه 70 هزار مسجد در کشور وجود دارد گفت: نصف این تعداد مساجد در کشور امام جماعات ندارد و دایر نیستند و حال اگر تصور کنیم که اگر تمامی این مساجد فعال باشند تنها میانگین 100 نفر به آن ها سر خواهند زد متوجه می شویم که تنها جمعیت 7 میلیونی از 70 میلیون ایران در مساجد حضور خواهند داشت.
وی متذکر شد: باید برای برخورد آخر دانشجو با روحانیت در فضای دانشگاهی فکری کنیم تا نقطه اتصال همیشگی این تعامل را ایجاد کنیم.
**برگزاری جلسات در مشهد بهانه ای برای استمداد گرفتن از امام رضا (ع)است
حجت الاسلام محمدیان به برگزاری همایش های بسیار در مشهد اشاره کرد و گفت: جلسات ما در این شهر مقدس به دلیل ارتباطی است که با امام رضا (ع) داریم و امیدواریم این عالم آل محمد در حل این مشکلات به ما کمک کنند.
وی تاکید کرد: امام رضا (ع) می فرمایند توحید نصفی از دین است که براین اساس نصف دیگر دین نیز اخلاق می باشد پس نمی توان ازدواج را نصفی از دین دانست زیرا نصف اول دین توحید و نصف دوم آن اخلاق است و ازدواج کامل کننده نیمی از دین می باشد.
رئیس نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه های کشور با بیان اینکه آیا با گفتن شهادتین توحید حل می شود گفت: پاسخ به این سوال خیر است زیرا روشنایی ماه از خورشید است و برای این که دین را کامل کنیم و توحید را معنا ببخشیم باید خود را به خالق هستی متصل نماییم.
**یکی از مشکلات اصلی ما در فضای دانشگاه مباحث اخلاقی است
حجت الاسلام محمدیان یکی از خلاهای موجود در فضای سیاسی معاشرتی تربیتی و اجتماعی در جامعه و دانشگاه را عمل نکردن به مباحث اخلاقی دانست و گفت: هنگامی که آسیب های اجتماعی را بیان می کنیم متوجه می شویم تا چه اندازه به اخلاق نیازمندیم.
وی ادامه داد: حضرت عیسی (ع) از حواریون خواست تا به او اجازه دهند پای آنها را بشورد حال چند استاد و یا عضو هیئت علمی و یا ائمه جماعات در دانشگاه ها داریم که حاضرند کفش دانشجو را بدون اطلاع او جفت کنند چه برسد به این که پای دانشجو را شست و شو دهند.
رئیس نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه های کشور تصریح کرد: متاسفانه دروغ در تعاملات روزمره ما به امری مصلحت آمیز تبدیل شده است که به راحتی از آن استفاده می کنیم و این در حالی است که خداوند در باب دروغ می فرماید برخی دروغ ها از زنا کردن فرد با مادر خود نیز بدتر است.
وی تاکید کرد: یکی از بزرگان که نامش را نمی برم از دانشجویان که با تاخیر سر کلاس می آمدند خواست تا دیگر تاخیر نداشته باشند زیرا حقوقی که او می گیرد براساس تمام ساعت کلاس داده می شود و این تاخیر دانشجویان در حلال بودن این حقوق برای او ایجاد مشکل می کند.
حجت الاسلام محمدیان ادامه داد: رزق حلال در داشتن فرزندانی صالح و پاک و تحویل دانشجویانی عالم به جامعه تاثیرگذار است که در این خصوص دنبال پدر و مادر مجهز به علم روانشناسی نباید بود زیرا خالص ترین فرزندان تربیت شده مادران و پدران بی سواد اما مقید به دین بودند.
رئیس نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه های کشور تاکید کرد: مراقب باشید که در روز قیامت عده ای از دانشجویان و هیئت علمی دانشگاه جلوی ما را نگیرند که چرا شما در دانشگاه بودید و موظف به ارشاد ما شده بودید اما ما به سمت اشتباه رفتیم.
وی متذکر شد: برخی از دانشجویان به ما خواهند گفت که آن روزی که ما گرفتار شده بودیم و در تعرض نظام مطلب نوشتیم و از سوی برخی تقدیر شدیم و باز این کار را ادامه دادیم و بیشتر مورد تحقیر قرار گرفتیم و در نهایت موجبات خطر برای نظام را ایجاد کرده و دستگیر شدیم چرا شما به هشدار ندادید که داریم بر روی خون شهدا قیمت می گذاریم.
وی ادامه داد: ما با نسلی روبه رو هستیم که برخی از آنان از سوی خانواده هایشان درک نمی شوند براین اساس مطمئنا در قیامت از سوی این دانشجویان به چالش کشیده خواهیم شد.
حجت الاسلام محمدیان حضورائمه جماعات در فضای دانشگاهی را لطف بزرگ خداوند در حق آن ها دانست و گفت: چگونه است که پیامبر اکرم (ص) به علی(ع) فرمود اگر یک نفر به دست تو راه درست را پیدا کند عمل تو از هر آنچه که آفتاب بر آن می تابد بیشتر است پس ما نیز در فضای دانشگاهی نیز می توانیم موفقیت های زیادی برای خود پیدا کنیم.
رئیس نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه های کشور با انتقاد از کسانی که دانشجویان دارای ظاهر نامناسب را مورد نقد قرار می دهند متذکر شد: ظاهر دانشجو مهم نیست و شما نگاهی به نحوه حجاب آنان نداشته باشید بلکه دل های آنان مهم است و من تاکید می کنم که پاک ترین دل ها دل های جوانان در ایران است.
وی در بخش پایانی سخنان خود با بیان این که پیامبر 13 سال بر گرد کعبه ای طواف می کرد که در درون آن بت ها قرار داشتند خاطر نشان کرد: ما می توانیم بر گرد دانشجویی بچرخیم که در دل او بت وجود دارد اما با اخلاق و رفتار درست می توانیم او را به سمت خود جذب نماییم.
حجت الاسلام محمدیان با بیان اینکه اگر کسی دانشجو را دوست ندارد برود در جای دیگر کار کند تصریح کرد:
وی به دهه فجر اشاره و در پایان یادآور شد: انقلاب امانتی است که در دوش ما باقی مانده و امام (ره) حق آزادی از بردگی استعمار را به ما هدیه داد تلاش کنید اهداف انقلاب را درک و در تبیین انقلاب اسلامی که شهدای بی نظیری را تقدیم اسلام کرده کوشا باشید.