به گزارش خبرنگار دانشگاه خبرگزاری دانشجو نشست خبری چهاردهمین همایش ادبی سوختگان وصل تحت عنوان "برمدار ماه" با محوریت نکوداشت شهدای مدافع حرم امروز برگزار شد.
دراین نشست خبری سعید حدادیان دبیر همایش ادبی سوختگان وصل در خصوص پیشینه این همایش گفت: در سال 1379 که به نام امام علی نیز نامگذاری شده بود دفتر ادبیات و هنر نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه تهران به دستور آقای ابوترابی تشکیل شد همان سال این دفتر همایشی را تحت عنوان امام علی(ع) برگزار کرد و سوختگان وحی از آنجا کلید خورد.
وی ادامه داد: از سال 1380 به بعد ستون اصلی دفتر ادبیات و هنر دانشگاه تهران برگزاری برنامه سوختگان وحی قرار گرفت که امروز به چهاردهمین آن رسیده ایم در وهله اول به موضوع جانبازان شیمیایی پرداختیم و در مرحله دوم همایش عکس، داستان و خاطره را نیز به موضوعات این همایش اضافه کردیم.
حدادیان دومین همایش سوختگان وصل را با موضوع شهدای تفحص عنوان کرد و افزود: این همایش تحت عنوان قاصد سوخته برگزار شد و پس از آن فصل سوم همایش ما با موضوع آزادگان بود. هم چنین چهارمین همایش ما به موضوع مفقود الاثرها تحت عنوان پشت پلک آسمان پرداخت و پس از آن در پنجمین دوره همایش همسران جانبازان مورد توجه قرار گرفتند و همایش با وام گرفتن از یکی از شعرهای حافظ به نام اگر غم لشکر انگیزد نام گرفت.
دبیر همایش ادبی سوختگان وصل با اشاره به اینکه بین سال های 84 تا 86 برای برگزاری این همایش فاصله افتاد تصریح کرد:به ترتیب ششمین همایش تا هشتمین همایش ما به سه منطقه شلمچه، هویزه و مجنون اختصاص یافت که در همایش هویزه شهید المهدی و همایش مجنون همت و باکری مورد توجه قرار گرفتند.
وی در ادامه در جمع خبرنگاران جانبازان شهید را موضوع نهمین همایش سوختگان وصل عنوان کرد و افزود: این همایش نیز تحت عنوان سیر و سلوک آسمان برگزار شد و سال 91شهدای ترور و دانشمندان علمی تحت عنوان راز منور اختصاص یافت که باور نمی کردیم اینقدر مورد استقبال باشد پس از آن یازدهمین و دوازدهمین دوره همایش به مادران و پدران شهدا تحت عنوان آب و آیینه و در مقام صبر برگزار شد و در همایش سیزدهم نیز خواستیم تا نگاهی به مسائل منطقه ای در غزه، لبنان، یمن، سوریه و عراق و هم چنین حرکت های داعش و تکفیری ها داشته باشیم به همین خاطر برای برگزاری این همایش به خزانه خودمان رجوع کردیم که از نظر من مدفون نیستند و در نظر همگان قرار دارند.
حدادیان ادامه داد: به همین خاطر به سراغ دزفول رفتیم و در آنجا همایش الف دزفول را برگزار کردیم و با پدیده های جالبی از جمله شهید آباد مواجه شدیم و مشاهده کردیم که در شهر دزفول جایی وجود دارد که فقط به محل دفن دست و پاهای قطع شده شهدا اختصاص پیدا کرده است. هم چنین داوران ما در همایش الف دزفول که در آبان و دهه سوم محرم برگزار شد خیلی خوشحال بودند چرا که در زمینه شعر با تحول شگرفی مواجه شده بودند.
دبیر همایش ادبی سوختگان وصل در خصوص چهاردهمین همایش سوختگان وصل اظهار داشت: پس از گذشت سیزده همایش این بار به این نتیجه رسیدیم که علی رغم محدودیت موضوع شهدای حرم به این قضیه بپردازیم به همین خاطر شخصا تصمیم گرفتم که در ماه محرم و یا صفر به آنجا بروم از نزدیک شرایط را بسنجم اما شرایط برای رفتن سخت بود و سرانجام در ماه ربیع الثانی به سوریه رفتم و دریافتم که ما با یک گنجینه عظیم از حیات بشر مواجهیم و باید این واقعیت ها ثبت و ضبط شود و تا وقتی که در قالب شعر و هنر نیاید مانایی ویژه خود را پیدا نخواهد کرد من مدافعینی حرمی که در سوریه در حال دفاع هستند هر کدامشان را دیوان سیاری می دانم که داستان های پرفراز و نشیبی دارند که آنجا پرپر می زنند.
وی با تاکید براینکه جوانان ما هروقت مورد آگاهی قرار بگیرند آثار ادبی زیبایی از قلمشان تراوش می کند عنوان کرد: جوانان ما باید بدانند که شهدای مدافع حرم با شهدای زمان دفاع مقدس تفاوت های ویژه ای دارد شرایط آنها در سوریه مثل زمان جنگ تحمیلی نیست که مثلا از شلمچه چند ساعت بیشتر راه به اهواز نباشد آنجا فضا فضایی است که افراد در غربت ویژه ای به سر می برند و در محاصره خاصی قرار دارند .
حدادیان در خصوص انتخاب نام چهاردهمین دوره سوختگان وصل عنوان کرد: انتخاب اسم خیلی وقت می برد اما در نهایت وقتی قرار شد این همایش با موضوع مدافعان حرم برگزار شود وقتی اسم مدافعان حرم می آید بی اختیار یاد حرم حضرت عباس می افتیم، هم چنین قمر و ماه در این خاندان استعاره از حضرت ابوالفضل دارد و مدار نیز به معنای گشتن دور حرم است پس در مدار ماه نیز یعنی مدافعان حرم در همین مدار و مدار بنی هاشم حرکت می کنند.
دبیر همایش ادبی سوختگان وصل در پاسخ به این سوال که این همایش صرفا برای شهدای مدافع حرم ایرانی برگزار می شود یا خیر گفت: در حال حاضر از شش کشور دنیا مدافعین حرم در حال دفاع هستند و این همایش مختص شهدای مدافع حرم ایرانی نیست.
وی در خصوص بحث داوری ها نیز خاطر نشان کرد: ما هیچ گاه به اول و دومی و سومی تاکید نداشته ایم چرا که این باعث سرد شدن شاعران می شود و عمدتا در سیزده دوره گذشته زیر 20 نفر برگزیده نداشتیم و برای این دوره نیز زیر 30 نفر به برگزیدگان هر بخش نگاه نکردیم و در قالب شعری نیز محدودیتی برای ارسال آثار نگذاشتیم.
حدادیان 20 اردیبهشت سال آینده را زمان اختتامیه این همایش اعلام کرد و افزود: این تاریخ مصادف با ولادت امام حسین، حضرت عباس و امام سجاد(ع) است که قرار شده در تالار فردوسی دانشکده ادبیات دانشگاه تهران برگزار شود.
دبیر همایش ادبی سوختگان وصل با تاکید بر پراهمیت خواندن پیام مقام معظم رهبری در خصوص شهدای مدافع حرم یادآور شد: سه مطلب بسیار مهم در پیام ایشان وجود دارد اول اینکه رهبری می گویند آنها کسانی هستند که از حریم اهل بیت در عراق و سوریه دفاع می کنند و در این راه به شهادت می رسند، دوم اینکه آنها رفتند تا با دشمنی مبارزه کنند که اگر این مبارزه صورت نمی گرفت آنها به داخل کشور می آمدند و ما باید در همدان و کرمانشاه با آنها می جنگیدیم، سوم این که در راه دفاع از کشور، ملت، دین و انقلاب اسلامی جان خود را فدا کرده اند و در غربت به شهادت رسیده اند.
وی در پایان سخنان خود از حضور یکی از سرداران به نام در مراسم اختتامیه این همایش خبر داد و گفت: نام ایشان را فعلا نمی گویم اما بدانید قول حضور را از ایشان گرفته ام و شما هم ایشان را می شناسید و هم نمی شناسید هم چنین تاکنون 22 کتاب از آثار دوره های قبل موجود است که هنوز از هیچ کدامشان رونمایی نشده است.