به گزارش خبرنگار خبرگزاری دانشجو از زنجان فرا رسیدن هفته سلامت موجب شده است تا همایش ها و برنامه های متنوع دانشگاهی مرتبط با موضوع سلامت, به صورت چشمگیری افزایش یافته و نقش سلامتی انسان و راهکارهای افزایش این موهبت الهی بیش از پیش مورد تاکید قرار گیرد.
پس از برنامه هایی که روز گذشته در خصوص بیماری های دیابت و فلج اطفال برگزار شد, امروز نیز به همت معاونت درمان و معاونت فرهنگی و امور دانشجویی دانشگاه علوم پزشکی زنجان، مراسم روز آزمایشگاه برگزار شد.
در این مراسم دکتر علیرضا بیگلری، رئیس دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی استان زنجان، ضمن تبریک روز علوم آزمایشگاهی، تصریح کرد: دید و تفاوتی که در نگرش به رشتههای علوم آزمایشگاهی در ایران وجود دارد با آنچه که در کشورهای پیشرفته دنیا مرسوم است، متفاوت است.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی زنجان به راه حل افزایش کیفیت کار آزمایشگاه اشاره کرده و افزود: برای راحتی کار بیمار و برای وصول تشخیص بهتر، باید کارها بهصورت تیمی انجام گیرد و ارائه مشاوره و کار تیمی را باید سرلوحه کارها و تصمیمات قرار داد.
وی با تاکید بر اینکه در جلسات متعدد وزارت بهداشت نیز تاکید بر کار تیمی شده است، اظهار کرد: موضوع آزمایشگاه کلان است و باید همه به سهم خود با صبر و استقامت و به دور از خودخواهی در رفع مشکل این قشر و نهادینهکردن کار تیمی تلاش کنند.
دکتر بیگلری به تجربه کشورهای موفق نیز اشاره ای کرده و یادآور شد: کشورهای موفق در حوزه سلامت, خود جهت حل مشکلات، با بیدارکردن وجدان، قانون را نیز طوری تنظیم میکنند که کار تیمی و گروهی نیز در آن گنجانده شود.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی زنجان با اشاره ای به تاریخچه این دانشگاه خاطرنشان کرد: سنگ بنای دانشگاه علوم پزشکی زنجان را ۲۹ سال قبل مرحوم احمد مهدوی از جنس ایمان بنا نهاد و اکنون این دانشگاه، جزء دانشگاههای تیپ یک کشور در بین دانشگاههای علوم پزشکی و یکی از ۱۰ مناطق آمایش علوم پزشکی کشور است.
مدیر ارشد دانشگاه علوم پزشکی زنجان افزود: باید فراتر از چیزی که هست عمل کرد و همچون امروز که بهتر از دیروز است؛ فردای بهتری نیز رقم زد.
دکتر بیگلری از دلسوزان و نیروهای موجود در دانشگاه درخواست کرد که با تمام توان جهت پیشبرد کارها قدم بردارند و همان طور که نام دانشگاه در وزارت بهداشت, در تعامل با مسئولین عالی رتبه و دستگاههای استان و خود دانشگاه زبانزد است، در زمینه کار تیمی نیز نام دانشگاه و استان الگو باشد و با توجه به مسئولیت حجیم علوم آزمایشگاهی باید بهنحوی عمل کرد تا دانشگاه در این حوزه نیز با نظم و نظارت به عنوان الگوی کشوری مطرح شود.
وی به تلاش های وزارت بهداشت برای بهتر ساختن این علم اشاره ای کرده و تصریح کرد: وزارت بهداشت نیز با تمام موجودیت خود پذیرفته که باید بهسمت تغییر دیدگاه و استفاده از متدهای روز دنیا باشد.
پس از سخنان دکتر بیگلری, دکتر پرویز قزلباش معاون درمان دانشگاه علوم پزشکی استان زنجان نیز در این برنامه به زحمات حوزه پاراکلینیک اشاره کرده و تصریح کرد: با اجرای طرح تحول نظام سلامت, زحمات حوزه پاراکلینیک و آزمایشگاه بیشتر شد و نگرانیهایی در این حوزه ایجاد کرد.
وی افزود: علی رغم کاهش پرداختیهای مردم و توانمندسازی بخش دولتی با اجرای طرح تحول سلامت؛ بخش خصوصی با مشکل مواجه شد که با کمک صاحبنظران این حوزه، باید درصدد رفع مشکلات این حوزه برآمد.
معاون درمان دانشگاه علوم پزشکی زنجان تصریح کرد: دانشگاه از ابتدای اجرای طرح، عملکرد خوبی داشته و از فرصتهای موجود، نهایت استفاده را کرده است.
دکتر قزلباش ادامه داد: بعد از اجرای طرح سلامت آمار مراجعین سرپائی در بخش پاراکلینیک ۵۰ درصد و در بخش بستری ۳۰ درصد افزایش یافت و در حال حاضر نیز با همان نیروی انسانی سابق به کار خود ادامه میدهد.
معاون درمان دانشگاه علوم پزشکی زنجان افزود: با توجه به این که دانشگاه علوم پزشکی زنجان قدمت چندین ساله دارد و رشته علوم آزمایشگاهی نیز از قدیمیترین رشتههاست, ولی به جهت نیروی انسانی در حوزه پاراکلینیک با کمبود مواجه است.
وی ادامه داد: در سال ۹۵ نظارت حوزه درمان در آزمایشگاهها افزایش خواهد یافت که باید بخش دولتی و خصوصی بهطور مشترک در ارتقاء کیفیت این حوزه تلاش کنند.
دکتر قزلباش توجه جدی به پرداختیهای حوزه پاراکلینیک، به ویژه آزمایشگاه را که با سایر گروهها رشد خود را طی کند، حائز اهمیت دانست و افزود: رشد خوبی در این حوزه ایجاد شده و بازهم قابل بررسی است.
این مسئول دانشگاهی تصریح کرد: استان زنجان دارای ۲۵ آزمایشگاه خصوصی و ۱۸ آزمایشگاه دولتی است که در سال ۹۴، نزدیک به ۶۵۰ هزار نفر مراجعهکننده داشته و ۵/۴ میلیون آزمایش در بخش دولتی انجام داده است.
در این مراسم دکتر علیاکبر جمشیدی از پیشکسوتان عرصه علوم آزمایشگاهی در خصوص مشکلات حوزه آزمایشگاهی مطالبی عنوان نمود و خاطر نشان کرد: هر طرحی زمانی موفق است که بهطور همهجانبه اجرایی شود و در این راستا طرح تحول سلامت باید در حوزه علوم آزمایشگاهی نیز ورود کند تا از آسیبپذیری این حوزه نیز جلوگیری شود.