اخبار دانشگاهی را از «کانال اخبار دانشگاهی SNN.ir» دنبال کنید
به گزارش خبرنگار خبرگزاری دانشجو از اهواز، حجت الاسلام سید محسن شفیعی رئیس دفتر استانی نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه های خوزستان، در دوازدهمین آئین تجلیل از دانشجویان استعداد درخشان دانشگاه شهید چمران اهواز که در دانشکده علوم این دانشگاه برگزار شد، عنوان کرد: این جلسه می تواند محدود به برنامه ای تشریفاتی و آئینی 2 ساعته باشد که البته همین هم مقوله ای ارزشمند و شایسته است چراکه بزرگان به ما تقدیر و گسترش شایستگی را آموخته اند اما می توان در محتوا و اندرون چنین آئینی نکاتی را نیز مورد توجه قرار داد.
وی ادامه داد: نکته اول که باید مورد توجه قرار گیرد این است که بدانیم هر نعمتی مستند به خداوند بزرگ است، انسان نباید در هیچ حالی از منعم و دهنده نعمت غفلت کند، و توجه داشته باشد اگر لحظه ای نگاه عنایت خداوند از بنده قطع شود هیچ چیز برای او باقی نخواهد ماند. لذا آنچه اصحاب سلوک از آن به عنوان تداوم فیض نقل می کنند توجه به همین مقوله است که اگر نظر خداوند دریغ شود هیچ چیز برای سالک نخواهد ماند. بنابراین توجه به خداوند متعال به عنوان کسی که استعداد را ارزانی داشته بایسته الزامی برای اهل این نعمت است.
حجت الاسلام شفیعی نکته دیگر را که باید مورد توجه قرار گیرد تلاش دانست و افزود: استعداد فراتر و متفاوت از عموم می تواند انسان را دچار این خیال کند که به تلاش نیاز نیست، در حالی که استعداد متفاوت کار مضاعف را مطالبه می کند. دست یابی به علم تلاش، رنج، خستگی ناپذیری و مجاهدت می خواهد.
رئیس دفتر استانی نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه های خوزستان با بیان اینکه تن دادن به روند موجود در نظام آموزشی دست یابی به نقاط رفیع و قله های مرتفع علم را در پی نخواهد داشت، تصریح کرد: شاکله و روند نظام آموزشی بر اساس متوسط ها و حتی کمتر است و علم مرکبی نیست که به آسانی رام کسی شود بنابراین اگر کسی بخواهد با علم دست و پنجه نرم کند و دانش را بدست آورد باید تلاش بسیار داشته باشد.
وی نکته سوم را مسئله شاگردی عنوان کرد و گفت: بزرگترین چهره های علمی جزء اساسی ترین عوامل پیشرفت خود را اساتید و معلمان می دانند. در دنیای فناوری تنها چیزی که قابل انتقال در فضای مجازی نیست رابطه معلم و شاگردی است که بجز با زانو زدن و فروتنی در مقابل استاد به دست نخواهد آمد.
حجت الاسلام والمسلمین شفیعی در پایان اظهار داشت: این مراسم در اصل تجلیل از موهای سپید، شانه های خمیده و زانوان لرزان اساتیدی است که محصول تلاش آن ها دانشجویانی هستند که تجلیل می شوند و هیچ تجلیلی برای استاد بالاتر از این نیست که حاصل زحماتش مورد تقدیر قرار گیرد.
وی در پایان خطاب به استعدادهای برتر دانشگاه شهید چمران اهواز گفت: بالاترین قدرشناسی شما در مقابل نعمت استعدادی که خداوند به شما داده بکارگیری آن در خدمت به مردم است، قدرشناسی این است که جامعه احساس کند نخبگانش آنرا سربلند کرده اند. شهدا برترین مصادیق استعدادهای درخشان هستند که در سال های دفاع مقدس از عزت، شرف، خاک و ناموس وطن دفاع کردند و امروز عزت ملت ایران به تلاش شماست که میدان علم هم میدان جهاد است.