اخبار دانشگاهی را از «کانال اخبار دانشگاهی SNN.ir» دنبال کنید
به گزارش خبرنگار خبرگزاری دانشجو از مشهد، موهبتی امروز در همایش مشترک هیات های امنا و ستاد پایش برنامه عملیاتی دانشگاه ها و دانشکده های منطقه 9 کشور که در تالار ابن سینای دانشگاه علوم پزشکی مشهد در حال برگزاری است، گفت: باید این سوال را از خود بپرسیم که چرا برنامه های توسعه در کشور به اقرار مدیران دولتی به یک سرانجام عملیاتی ختم نمی شوند و در این مسیر در کشور مشکل داریم.
وی ادامه داد: 1460 تبصره، قانون و لایحه در کشور تصویب شده است که 400 هزار قانون، حکم، لایحه و... از قبل از انقلاب تا کنون در کشور مورد بازبینی و تایید قرار گرفته که این امر باعث می شود در کشور به راحتی بتوان از قانون سوءاستفاده کرد.
معاون برنامهریزی، هماهنگی و امور حقوقی وزارت بهداشت با انتقاد از آیین نامه هایی که عملیاتی نشده اند و ایجاد مشکل کرده اند، گفت: 15 سال قبل باید یک آیین نامه در حوزه پزشکی نوشته می شد که به دلیل نداشتن برنامه عملیاتی این آیین نامه نوشته و به اجرا درنیامد و اکنون مشکلاتش دامن گیر ما شده است.
موهبتی خاطرنشان کرد: به اقرار مسئولان کشوری ۷۰ درصد برنامه های استراتژیک در کشور با چالش روبه رو هستند که این نشان می دهد ما در مسیر عملیاتی کردن برنامه ها در کشور دچار شش چالش اساسی هستیم.
وی بیان داشت: زمان بر بودن یکی از مشکلات ما در حوزه مدیریتی می باشد که قبل از آن که یک فرماندار، مدیر، مسئول، استاندار و یا رئیس دانشگاه بخواهد برنامه عملیاتی دراز مدتی در مسیر مسئولیتی خود تبیین کند از سمت خود برکنار و به همین دلیل به برنامه های شو مانند و صوری دل خوش می کنیم.
موهبتی تصریح کرد: مقاومت در مقابل تغییر دومین چالش ما در مسیر نداشتن برنامه های عملیاتی می باشد و براین اساس مشکل ما در سازمان های قدیمی که حاضر به قبول نظارت بر خود نیستند بیش از دیگر سازمان ها می باشد.
معاون برنامه ریزی، هماهنگی و امور حقوقی وزارت بهداشت هزینه کردن را سومین چالش در مسیر برنامه های عملیاتی در کشور دانست و با انتقاد از هزینه کرد نابه جا تصریح کرد: ما حاضریم میلیاردها تومان در بخش های مختلف هزینه کنیم؛ اما حتی یک درصد هم برای مغز، فکر و یا مشاوره حاضر به هزینه کردن نیستیم.
وی تاکید کرد: خدمات امروز طرح تحول نظام سلامت که توانسته 24 میلیون انسان در حاشیه شهرها، دو هزار خانه بهداشت، 21 هزار تخت درمانی و سیستم دارویی مناسب را در کشور ایجاد کند نشان می دهد که ما می توانیم به موفقیت دست پیدا کنیم.
موهبتی موفق ترین بخش در حوزه داخلی در دولت یازدهم را بخش درمان و پزشکی دانست و بیان داشت: می توان بر لبخند مردم قضاوت کرد و حقیقت را از زبان مردم شنید موفقیت های حاصله در حوزه درمان در وزارت بهداشت در سال های اخیر کاملا در زندگی مردم محسوس است و دریافتی بین سه تا شش درصد از جیب مردم تا حدی دغدغه بیماران را کم کرده است.
معاون برنامه ریزی، هماهنگی و امور حقوقی وزارت بهداشت روزمرگی مدیران را چالشی دیگر در مسیر ایجاد برنامه های عملیاتی در کشور عنوان و خاطر نشان کرد: مدیران پس از آنکه در جایگاه خود قرار می گیرند نمی توانند تصمیم گیری مناسب در برابر برنامه های کارشناسان داشته باشند و براین اساس به دلیل فقدان یک پایش مناسب برنامه های عملیاتی خوبی ارائه نمی دهند.
وی داشتن نظام تشویق و تنبیه در میان مدیران را از دیگر عوامل موثر در ایجاد یک برنامه عملیاتی در کشور دانست و گفت: روسای دانشگاه ها باید در سوال کردن از مجموعه تحت اختیار خود جدی باشند و هشت رئیس منطقه ای که از سوی وزارت بهداشت موظف به مدیریت حوزه اختیاری خود هستند باید حضور خود را از این جدی تر کنند.
موهبتی تاکید کرد: در نظام بودجه ریزی مفهومی وجود دارد به معنای تاسیس و توزیع اعتبارات که در این خصوص نیز ما تمام تلاش خود را جهت رفع دغدغه همکاران به کار می بریم.
معاون برنامه ریزی، هماهنگی و امور حقوقی وزارت بهداشت در بخش پایانی سخنان خود با تاکید براینکه باید از مفاهیم ساده استفاده کنیم و ادبیات فارسی بهترین لغات را در این خصوص در خود جای داده است، افزود: اگر حرف امام خمینی (ره) از تهران تا زاهدان برای همه قابل فهم است به دلیل استفاده از کلمات ساده و روانی است که از مهندس شهری تا یک فرد روستایی آن را درک می کنند.
وی در پایان تصریح کرد: نظام سلامت نه سیاه و نه سفید می شناسد و تمام تلاشش خدمت به مردم می باشد من در طول تجربه خدمت در هشت وزارتخانه دولت به این نتیجه رسیده ام که دعای مردم در حوزه درمان و سلامت می تواند دستگیر همیشه خدمتگذاران در این حوزه باشد.