اخبار دانشگاهی را از «کانال اخبار دانشگاهی SNN.ir» دنبال کنید
به گزارش گروه دانشگاه خبرگزاری دانشجو، بسیج دانشجویی دانشگاه فرهنگیان استان ایلام طی بیانیه ای مشترک نسبت به کاهش ساعات تدریس دروس دینی و قرآن در مدارس متوسطه واکنش نشان داد.
متن بیانیه به شرح زیر است:
بسم الله الرحمن الرحیم
در ماههای پایانی سال ۹۴ زمزمهها و شایعاتی مبنی بر کاسته شدن از ساعات درس تعلیمات دینی و قرآن در دوره دوم متوسطه به گوش رسید که در نهایت مسئولین در وزارت آموزش و پرورش در سکوت خبری این طرح را عملیاتی کردند.
بر اساس مصوبه آموزش و پرورش برای کاهش ساعات درس دینی، ساعات این درس به همراه قرآن در پایه دهم از ۴ ساعت به ۲ ساعت، در پایه یازدهم از ۳ ساعت به ۲ ساعت و در پایه دوازدهم نیز از از ۳ ساعت به ۲ ساعت کاهش یافته است؛ به عبارت دیگر درس دینی و قرآن در مقطع دبیرستان از ۱۰ ساعت به ۶ساعت رسیده یعنی ۴ ساعت کاهش داشته است.
یکی از روش ها و ترفندهایی که مسئولین آموزش و پرورش به وسیله آن در حال توجیه این اقدام هستند، بازی با اعداد و ارقام بوده تا جایی که آنها مدعی می شوند تنها یک ساعت کاهش درس دینی وجود داشته و این کاهش شامل دروس دیگر نیز میشود. افزایش ساعات دینی در ابتدایی تنها سه ساعت و کاهش آن در دبیرستان به مدت ۴ ساعت، در حالی صورت گرفته است که با گسترش فضای مجازی و شبکه های اجتماعی و دسترسی دانش آموزان متوسطه به محتواهای شبه انگیز در حال افزایش است و دانش آموزان در این مقطع نیازمند جدی برطرف شدن شبهات و پاسخ به سوالات هستند.
در نظام قبلی درس دینی و درس قرآن در ساعات متمایز از یکدیگر تدریس می شده است و در حالی که این دو درس با یکدیگر ادغام شده اند، دیگر عملاً آموزش قرآن با کاهش ساعات این درس به حاشیه میرود؛ چرا که بسیاری از معلمان دینی و قرآن معتقد هستند که همین ساعات قبلی نیز پاسخگوی نیازهای دانشآموزان نبوده و غالبا برخی از مباحث به خارج از کلاس و در ساعات تفریح کشیده میشده است.
نکته قابل تأمل دیگر اضافه شدن مبحث اخلاق به درس دینی و زندگی است یعنی با کاهش پیدا کردن ۴ ساعته این درس، مبحث جدیدی به آن اضافه شده است که ورود این مبحث به دروس درسی خود شائبه سیاسی داشته و جای بحث است.
از گذشتهها یکی از نگاه های انحرافی در حوزه دین، ورود اخلاق و اخلاق گرایی به جای دین و دین گرایی بوده و ورود اخلاق به دین زنگ خطری در این زمینه است.
نوید ادهم در توجیه این مسئله نیز اعلام می کند که این تغییرات بر اساس «اقتضائات زمان و نیازهای جامعه» بوده و دلیل کم شدن برای این است که فضا برای درسهای جدید باز شود.
وی با بیان اینکه حجم کلی آموزش قرآن، دینی و عربی در مجموع یک ساعت کاهش یافت، افزود: تربیت دینی یک مأموریت عام برای کل بدنه آموزش و پرورش و تمام دروس است و روح حاکم بر تمام برنامهها درسی و آموزشی تربیتی خواهد بود.
در واکنش به این مصوبه بسیج دانشجویی پردیس امام جعفر صادق (ع)ایلام بیان کرد:جای تأسف دارد که آموزش و پرورش که باید برای ساختن پایه های اعتقادی دانش آموزان سرمایه گذاری کند اینگونه با کم کردم ساعات درس قرآن ودینی دانش آموزان آنها را پوچ و بی مایه بارمی آورد.
هرعلمی بااعتقاد سالم است که منجربه تربیت نیروی معتقدو متخصص میشود، ودراینصورت آینده ای بدون نیروی معتقدومتعهد خواهیم داشت.هرکسی درهر مقامی دربه ثمر رسیدن این گونه طرح هاکه مصداق پیاده کردن نقشه دشمن برای رسیدن به اهداف پلیدشان است سهیم باشد،خائن به نظام و آرمانهای امام امت و رهبری دلسوز است.در حقیقت این مصوبه هم به نوعی یک برجام اعتقادی است ،ابتدا ساعات دروس دینی را کم می کنند و سپس آنها را حذف خواهند کرد.
مصوب شدن کم کردن دروس دینی یک نوع نفوذ است، غربگرایان بصورت نرم و زیرپوستی مبانی دینی را کمرنگ وسپس حذف می کنند.توجه به محتوای دروس و کیفیت تدریس مبانی دینی می تواند از اهمیت بیشتری برخوردار باشد.کاهش تدریس دروس دینی و قرآنی توجیه پذیر نیست چرا که آموزش و پرورش و تعلیم و تربیت دوبال یک پرنده هستند که باید هر دو همزمان تقویت شوند ،نه اینکه یکی را فدای دیگری نمود.این مصوبه همان هدفی است که ماهواره ها پیش گرفته اند و این دنباله سخن گهربار رهبر معظم انقلاب است که فرمود؛ اگر ما حتی دست از اعتقادات دینی خودمان برداریم باز هم آمریکا دست از سرما بر نمی دارد.
با توجه به پیچیده شدن و سخت شدن سوالات و شبهات دینی و قرآنی که از طریق دشمنان دین برای دانش آموزان آن هم در سطح دبیرستان و پیش از ورود به دانشگاه طرح می کنند ،کاهش ساعات دروس دینی و قرآنی درست و سنجیده نیست،این کار بسیار نابجا ا ست و برخلاف دستورات قرآن کریم که دستور به تدبر در آیات قرآن و تحقیق و تفحص درآن را می دهد است و مسئولین باید به جای کم کردن این دروس ساعات مورد نظر را زیادتر کنند.
شورای تبین مواضع بسیج دانشجویی دانشگاه فرهنگیان استان ایلام