اخبار دانشگاهی را از «کانال اخبار دانشگاهی SNN.ir» دنبال کنید
به گزارش خبرنگار خبرگزاری دانشجو از مشهد، شرکت دانش بنیان «سامان گستر شرق» به عنوان شرکتی پیشرو از سال 1383 فعالیت خود را با هدف نوآوری در صنعت تجهیزات پزشکی، چشم پزشکی، بیمارستانی و آزمایشگاهی در زمینه طراحی و فنی مهندسی، ساخت و مونتاژ، تعمیر و نگهداری، بازرگانی و فروش و خدمات پس از فروش فعالیت خود را آغاز کرده است.
این شرکت یکی از شرکتهای دانش بنیان و عضو پارک علم و فن آوری خراسان میباشد که مجوز فعالیت فنی و مهندسی خود را از اداره صنایع و معادن، گواهی تحقیق و توسعه را از مرکز تحقیقات صنعتی اخذ کرده و همچنین دارای پروانه کارشناسی درخصوص تدوین استاندارد ملی سازمان ملی استاندارد ایران میباشد.
این واحد فناور با همکاری مدیران و کارشناسان با تجربه و بهره گیری از مشاوران صنعت و دانشگاه توانسته است با پیاده سازی و برقراری سیستم مدیریت کیفیت مبتنی بر استاندارد ISO به منظور رعایت و انطباق کیفیت محصولات با الزامات تجهیزات پزشکی در سطح بین الملل را در رأس اهداف خود قراردهد و با پیاده سازی این سیستمها و اجرای آنها در جهت ارائه خدمات با کیفیت و رعایت اصل مشتری مداری و استقلال، درستکاری و بیطرفی در رسیدگی به نظرات و شکایات مشتریان، خود را متعهد به رعایت و پیشبرد اهدافی همچون جلب و افزایش رضایت مشتریان از طریق شناسایی و پاسخگویی نیازها با رعایت الزامات قانونی، ارتقاء سطح کیفی خدمات ارائه شده و ا فزایش سطح دانش و آگاهی کارکنان از طریق برگزاری دورههای آموزشی کرده است.
جهت معرفی دستاوردهای این شرکت با صابری، مدیر بازرگانی شرکت دانش بنیان «سامان گستر شرق» به گفتوگو پرداخته ایم که در ادامه آمده است.
صابری در این گفتوگو بیان کرد: شرکت سامان گستر شرق در سال 83 تاسیس شده و در سال 91 در پارک علم و فناوری خراسان رضوی مشغول به فعالیت شده است.
وی ادامه داد: زمینه کار این شرکت در خصوص تجهیزات چشم پزشکی تخصصی و انتقال خون است که در یک سال اخیر در تجهیزات چشم پزشکی متمرکز شده و محصولات آن شامل تجهیزات اتاق عمل و تجهیزات کلینیکی است.
مدیر بازرگانی شرکت دانش بنیان «سامان گستر شرق» ضمن اشاره به این نکته که با برندهای مختلف دنیا در رابطه با تجهیزات چشم پزشکی در ارتباط هستیم، افزود: در حال حاضر تمام کلینیکهای چشم پزشکی در خراسان رضوی را تامین کردهایم. همچنین در کنار خدمات در زمینه تولید نیز فعالیت میکنیم و تخت عمل، صندلی جراحی چشم و برانکارد از مجموعه محصولات این شرکت است.
تولید میز برقی و صندلیهای جراحی چشم مهمترین محصولات شرکت
صابری با بیان این نکته که مهمترین محصولات شرکت در بخش فروش، میز برقی و صندلیهای جرای چشم است، گفت: شرکت سامان گستر شرق علاوه بر اینکه اکثر مراکز درمانی خراسان رضوی را تجهیز کرده استانهای آذربایجان غربی، اصفهان، شیراز و سیستان و بلوچستان را نیز تجهیز کرده است.
مدیر بازرگانی شرکت دانش بنیان «سامان گستر شرق» تصریح کرد: استقبال از این تجهیزات از اوایل سال جاری افزایش یافته، به گونهای که شرکت مجبور به قرار دادن متقاضیان در نوبت جهت تحویل محصول شده است.
وی ادامه داد: بر اساس نامه و گواهی اداره کل تجهیزات پزشک ی، این شرکت در خصوص تولید انحصاری صندلی جراحی چشم تنها تولید کننده صندلی چشم پرتال در کشور است که دارای پروانه ساخت معتبر از ادره کل تجهیزات پزشکی میباشد.
صابری بیان داشت: این محصول مشابه خارجی نیز دارد که 84 میلیون تومان قیمت آن است در حالی که نمونه ملی این محصول را با یک سوم قیمت و با کیفیتی به مراتب بهتر از محصول خارجی در اختیار متقاضیان قرار میدهیم.
مدیر بازرگانی شرکت دانش بنیان «سامان گستر شرق» گفت: صندلی جراحی چشم مورد تایید مراکزی از قبیل مراکز آموش درمانی فیض اصفهان، طُرفه تهران (زیر مجموعه دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی دانشگاه تهران)، مراکز تحقیقات دانشگاه علوم پزشکی مشهد و دیگر مراکز خدماتی- درمانی میباشد.
وی افزود: تا کنون 50 عدد دستگاه میز برقی را به دو کشور عراق و امارات صادر کرده و همچنین مذاکراتی در خصوص صدور 200 دستگاه دیگر از همین محصول نیز در حال مذاکره با کشورهای دیگر هستیم.
صابری با بیان این نکته که صدور محصولات به کشورهای خارجی ملزم به وجود حمایتهای مالی است، خاطرنشان کرد: شرکتهایی که واسط و یا پیمان کار قرار میگیرند و عهده دار ارسال محصولات به کشورهای خارجی و اخذ گواهیهای مورد نیاز از سازمانهای مختلف میشوند، هزینههای سنگینی را در این زمینه میپردازند که فراهم آوردن این هزینهها برای ما امکان پذیر نیست.
مدیر بازرگانی این واحد فناور به مشکلات مالی پیش روی شرکت اشاره کرد و افزود: این مجموعه هنوز به رشد کامل نرسیده است؛ بنابراین یکی از علاقه مندیهای مدیران شرکت افزایش حمایتهای مالی است.
وی خاطرنشان کرد: شرکت سامان گستر شرق در پارک علم و فناوری خراسان رضوی تنها مجموعه است که دستش به زانوی خودش بوده و وامی را از پارک دریافت نکرده است، چراکه مدیران پارک برای وامهایی تا سقف یک میلیارد تومان وصیغههایی میخواهند که فراهم سازی آن از عهده ما خارج است.
تمام زندگی خود را فروخته و در این شرکت سرمایه گذاری کردهایم
صابری ضمن بیان این مطلب که تمام زندگی خود را فروخته و در این شرکت سرمایه گذاری کردهایم، حال چگونه وصیغه مورد نیاز را فراهم آوریم؟، گفت: بزرگ نمایی پارک علم و فناوری خیلی بیشتر از آن چیزی است که باید به شرکتهای نوپا خدمات بدهد.
مدیر بازرگانی شرکت دانش بنیان «سامان گستر شرق» تصریح کرد: برخی شرکتها مانند شرکتهای سرامیک و شرکتهای وابسته به پتروشیمی به دلیل دارا بودن بازار کار بسیار و با توجه به اینکه مشتری بسیار دارند، تمایل به سرمایه گذاری و حمایت مالی از آنان بیشتر است؛ اما این تمایلات برای شرکتهایی نظیر سامان گستر شرق به مراتب پایینتر میباشد؛ به همین دلیل است که با مشکلات مالی مواجه هستیم.
وی تاکید کرد: بنابراین شرکتهای نوپایی مانند شرکت سامان گستر شرق که دستگاهی جدیدی را طراحی میکنند تا زمانی که آن دستگاه بازار خودش را بیابد، مدیران شرکت باید از جیب خود هزینه کنند.
تا کنون هیچ حمایتی از جانب وزارت بهداشت صورت نگرفته است
صابری با اشاره به اینکه تا کنون هیچ حمایتی از جانب وزارت بهداشت و پارک علم و فناوری صورت نگرفته و در بحث بازاریابی خود یک تنه در بازار جلو رفتهایم، افزود: البته پارک از لحاظ مکان و فضای فیزیکی قسمتی را به عنوان سالن تولید در اختیار ما قرار داده است؛ اما آن میزان حمایت مالی که انتظار میرود پارک از تولید کنندگان داشته باشد، وجود ندارد.
مدیر بازرگانی واحد فناور «سامان گستر شرق» در ادامه سخنان خود به حمایتهای صندوق نوآوری و شکوفایی اشاره و تصریح کرد: تنها حمایتی که این صندوق از سال 91 تاکنون داشته است 50 میلیون تومان وام بوده که این میزان وام را از هر صندوق قرض الحسنهای میتوان گرفت!.
وی در خصوص علت کمبود حمایتها بیان داشت: تمامی حمایت کنندگان شرایطی را برای اخذ وام قرار دادهاند که فراهم کردن وصیغه در اولویت آن است و مدیران این شرکت تمامی زندگی خود را فروخته و در این شرکت سرمایه گذاری کردهاند و حال فراهم کردن وصیغه امری بسیار دشوار است.
شرکت برای حدود 30 نفر کارآفرینی کرده است
صابری در بخش دیگری از سخنان خود در پاسخ به این پرسش که این شرکت برای چند نفر کارآفرینی کرده است؟، گفت: در این شرکت به طور مستقیم برای هشت نفر و به طور غیر مستقیم برای 20 تا 25 نفر اشتغال زایی کردهایم که به منظور افزایش ارتباط بین صنعت و دانشگاه تعدادی از آنان دانشجو هستند.
مدیر بازرگانی شرکت دانش بنیان «سامان گستر شرق» در ادامه سخنان خود در خصوص دلایل عدم ارتباط مناسب بین صنعت و دانشگاه گفت: امروزه با پیشرفت علم و تکنولوژی و گسترش اینترنت انتظار میرود که سطح علمی و فنی فارغ التحصیلان نسبت به گذشته افزایش داشته باشد؛ اما آنچه که امروز شاهد آن هستیم خلاف انتظار است.
علیرغم پیشرفت تکنولوژی، خروجی دانشگاههای ما ضعیف است
وی ادامه داد: در دهههای گذشته دانشجویان برای دستیابی به مطلبی علمی باید ساعتها در کتابخانه به جستوجو میپرداختند، حال آنکه با پیدایش پدیده اینترنت که دستیابی به مطالب علمی را آسانتر کرده است، محصلان و دانشجویان کمتر به دنبال تحقیق و پژوهش هستند و به همین علت سطح علمی آنان بسیار پایین و خروجی دانشگاه بسیار ضعیف است.
صابری متذکر شد: سطح علمی دانشجویان کشور به قدری ضعیف است که چندی پیش که شرکت سامان گستر اقدام به پخش آگهی استخدام کرد با 150 نفر مراجعه کننده که تمامی آنان دانشجویان یکی از دانشگاههای تراز اول استان بودند مواجه شد که از بین آنان حتی یک نفر هم مورد قبول شرکت ما قرار نگرفت!.
مدیر بازرگانی این واحد فناور در خصوص علت این خروجی ضعیف بیان کرد: نمیتوان یک نفر را مقصر این مسئله دانست، تمامی افراد جامعه از خانوادهها گرفته تا مسئولان کلان کشوری در این مسئله شریک هستند.
وی ادامه داد: در گذشته علیرغم وجود مشکلات و کمبودهای بسیار، توانستیم از تمامی فیلترها بگذریم و وارد دانشگاه شویم و خروجی قابل قبول داشته باشیم؛ اما امروز که امکانات بسیار است، خروجی نیز ضعیف است.