اخبار دانشگاهی را از «کانال اخبار دانشگاهی SNN.ir» دنبال کنید
به گزارش گروه دانشگاه خبرگزاری دانشجو، مراسم رونمایی از ششمین کتاب مرحوم حضرت آیت الله مهدوی کنی روز دوشنبه مورخ ۲۶ مهرماه ۱۳۹۵ با حضور حجت الاسلام سید مصطفی میرلوحی، مدیر روابط عمومی و امور بین الملل؛ عادل پیغامی، معاون پژوهشی دانشگاه و برخی از اساتید و مسئولین دانشگاه برگزار شد.
در ابتدای این جلسه، دکتر مصلایی پور، معاون پژوهشی دانشکده معارف اسلامی و الهیات رونمایی از کتاب «تفسیر موضوعی قرآن کریم چیستی و الزامات» را فرصت خوبی برای آشنایی با یکی دیگر از ابعاد مرحوم آیت الله مهدوی کنی دانست و بیان داشت اکثر مردم مرحوم آیت الله مهدوی کنی را به عنوان فقیه مجتهد جامع الشرایط و سیاستمداری مدیر و مدبر می شناسند و کمتر با اندیشه های تفسیری ایشان آشنایی پیدا کرده اند.
وی با اشاره به تلفیق رشته های دانشگاه امام صادق علیه السلام و تاکید خاص مرحوم آیت الله مهدوی کنی به معارف اسلامی، منبع مهم معارف اسلامی را قرآن کریم دانست.
معاون پژوهشی دانشکده الهیات معارف اسلامی و الهیات، ضمن بیان اینکه آیت الله مهدوی کنی (ره) به جلسات آموزش، همخوانی و تفسیر قرآن دانشجویان عنایت ویژه ای داشتند، به جلسات تفسیری ایشان اشاره کرد و یکی از ویژگی های تفسیر قرآن آیت الله مهدوی کنی (ره) را نکته سنجی و ریزبینی ایشان نسبت به واژه ها و عبارات و چگونگی بیان آنها دانست.
در ادامه، دکتر جانی پور، تدوین کننده کتاب گزارشی از روند تدوین این اثر را ارایه کرد و گفت: مطالب این کتاب برگرفته از مباحث کلاسی آیتالله مهدوی کنی (ره) طی سه ترم دوره دکتری در سالهای ۸۰ و ۸۱ است.
وی ادامه داد که کتاب حاضر شامل مطالبی است که در کلاس توسط ایشان ارائه شده و پس از تنقیح به رشته تحریر درآمده است. جامعیت، چند بعدی بودن و تسلط آیتالله مهدوی کنی (ره) به کتابهای اهل سنت موجب شده است که آثار وی در این حوزه متمایز باشد. علاوه بر این که آن استاد راحل میکوشید تا موضوعات قرآنی و معارفی را متناسب با رشتههای مختلف دانشگاه امام صادق علیه السلام پیشنهاد کند.
وی تاکید کرد: این کتاب نیز میتواند منبع مفیدی برای دانشجویان رشتههای مختلف بوده و به عنوان یک منبع پژوهشی برای کارهای بعدی مورد استفاده قرار گیرد.
دیگر سخنران این مراسم حجت الاسلام میرلوحی بود که با تاکید بر اینکه شخصیت فقهی حضرت آیت الله مهدوی کنی (ره) کمتر مورد توجه قرار گرفته عنوان کرد: اغلب آیتالله مهدوی کنی را به عنوان یک سیاستمدار صادق و شایسته میشناسند اما بعد فقاهتی وی کمتر شناخته شده در حالی که فردی مانند مرحوم جلال آشتیانی میگوید اگر کسی در تهران بخواهد فلسفه اسلامی یاد بگیرد یکی از معلمانش آیتالله مهدوی کنی است.
وی با اشاره به اینکه توجه به تفسیر قرآن با علامه طباطبایی (ره) و حلقه شاگردان ایشان و همچنین پیروزی انقلاب اسلامی افزایش یافت به روش تفسیری آیتالله مهدوی کنی (ره) اشاره کرد و گفت: نکاتی که آیتالله مهدوی کنی در تفاسیر مطرح کرد نشاندهنده آن است که در مباحث ناقل صرف نبود.