اخبار دانشگاهی را از «کانال اخبار دانشگاهی SNN.ir» دنبال کنید
به گزارش خبرنگار خبرگزاری دانشجو از مشهد، احمدرضا بهرامی، دبیر منطقه ۹ شبکه پژوهش و فناوری دانشگاه های کشور در نشست معاونین پژوهشی دانشگاهها و مراکز پژوهشی و آموزشی منطقه ۹ کشور در دانشگاه حکیم سبزواری، گفت: دانشگاه های مختلف کشور دارای ظرفیت و توانمندی های مختلفی هستند که باید بر اساس یک برنامه جامع مستندسازی شوند.
وی مهم ترین مشکل دانشگاه ها را کمبود اعتبارات پژوهشی دانست و افزود: بودجه ای که از سطح کلان کشور و از تولید ناخالص ملی به پژوهش اختصاص می یابد پایین تر از پنج درصد است.
دبیر منطقه ۹ شبکه پژوهش و فناوری دانشگاه های کشور ادامه داد: این اعتبار کم پژوهشی نیز برای اختصاص به بخش پژوهش ابتدا در اختیار دانشگاه قرار می گیرد و دانشگاه ها سهم اندکی را به موضوع پژوهش اختصاص می دهند.
معاون پژوهشی و فناوری دانشگاه فردوسی افزود: براساس قانون باید ۱۵ درصد اعتبارات دانشگاه ها به موضوع تحقیق و پژوهشی اختصاص پیدا کند و دانشگاه های سراسر کشور باید اعتبارات مورد نیاز پژوهش را بدون تغییر در اختیار این قسمت قرار دهند.
بهرامی گفت: در دانشگاه های کشور، تولید علم جایگاه مناسبی دارد و ایران با وجود سهم کمی از تولید ناخالص ملی به پژوهش رتبه ۲۲ دنیا را در تولید علم دارد.
دبیر کارگروه آموزشی و پژوهشی فناوری و نوآوری خراسان رضوی تصریح کرد: ایران در نوآوری از تولیدات مقاله رتبه ۷۸ دنیا را دارد و برای اینکه تولیدات مقاله تبدیل به نوآوری شود به نظام های آروندی نیاز است که به این نظام ها در دانشگاه ها بودجه ای اختصاص نیافته است.
معاون پژوهش و فناوری دانشگاه فردوسی مشهد خاطرنشان کرد: دانشگاه حکیم سبزواری از دانشگاه های پیشرو در توسعه تعاملات بین المللی است و در بحث آموزش و پژوهش این دانشگاه در چندسال اخیر بسیار موفق عمل کرده است.
بهرامی دانشگاه حکیم سبزواری را از دانشگاه های قدیمی و ریشه دار منطقه شرق کشور دانست و تاکید کرد: هم اکنون این دانشگاه یکی از وزنه های علمی قابل افتخار شرق کشور و استان است.
معاون پژوهش و فناوری دانشگاه فردوسی مشهد امکانات پژوهشی و آزمایشگاه های دانشگاه حکیم سبزواری را بسیار خوب و عالی عنوان و تصریح کرد: عملکرد و برنامه ریزی علمی و پژوهشی دانشگاه حکیم سبزواری می تواند الگوی خوبی برای سایر دانشگاه های منطقه باشد.
بهرامی یادآور شد: دانشگاه حکیم در توسعه تبادلات بین المللی موفق عمل کرده است و در جامعه علم سنجی استان جزء پیشگامان می باشد.