اخبار دانشگاهی را از «کانال اخبار دانشگاهی SNN.ir» دنبال کنید
یاسر فرهادی، دبیر تبیین مواضع بسیج دانشجویی استان خراسان شمالی در گفت و گو با خبرگزاری دانشجو، نسبت به اقدامات اخیر نمایندگان مجلس در مسئله عدم تصویب طرح شفافیت مالی و وجود فساد و باندبازیهای مدیران نجومی بیان داشت: یکی از بحث های مهمی که در کاهش فساد و ویژه خواری در یک نظام و سیستم موثر است، شفافیت است. شفافیت و فساد با هم رابطه عکس دارند، هر چه شفافیت افزایش یابد، فساد کاهش می یابد و بالعکس هم صدق می کند.
وی افزود: مسئله ای که شفافیت را افزایش می دهد، نظارت صحیح است. هر چقدر عمق و سطح نظارت افزایش پیدا کند، باعث شفافیت بیشتر می شود و به تبع آن فساد مالی در سیستم ها کاهش می یابد.
دبیر تبیین مواضع بسیج دانشجویی استان خراسان شمالی ادامه داد: حال بحث نظارت هم به دو قسم تقسیم می شود: یکی نظارت دستگاه های ناظر است و دومی نظارت های عموم مردم، البته بطور سازماندهی شده؛ یعنی باید فضایی ایجاد شود که یکی از ناظرین اصلی، خود مردم باشند، به شیوه ای که در قانون برای آن تعبیه می شود.
فرهادی گفت: در کشورهایی که اصطلاحا دموکراتیک اداره می شوند؛ البته برخی و نه همه آنها –نظارت های مردمی بر اموال و حقوق های مسئولین یکی از اصلیترین ساختارهایی است که باعث افزایش شفافیت مالی و در نتیجه کاهش فساد می شود.
وی با بیان اینکه در کشور ما متاسفانه تا به حال ضعف جدی در این حوزه وجود داشته است، افزود: در ماده 35 برنامه ششم توسعه، بحثی وجود دارد که بر اساس آن حقوق مدیران و کارکنان در سامانه ای در اختیار دستگاه های نظارتی و عموم مردم قرار گیرد. متاسفانه در روزهای اخیر شنیده شد که برخی نمایندگان در پی جمع آوری امضا از دیگر نمایندگان هستند، به جهت اینکه واژه «و عموم مردم» از این ماده حذف شود.
دبیر تبیین مواضع بسیج دانشجویی استان خراسان شمالی ادامه داد: آقایان نمی خواهند مردم ناظر باشند، مخالف شفافیت مالی بین مسئولان و مردم هستند. در نظام ما که جمهوری اسلامی است، از هر جهت که حساب کنیم، باید بیش از بقیه کشورها شفافیت مالی بین مسئولان با مردم وجود داشته باشد. باید بیش از همه نظارت مردم بر امور مالی و حقوق مدیران را تقویت کنیم که باعث سلامت نظام اقتصادی و مالی کشور و در نهایت موجب تقویت نظام می شود.
فرهادی تصریح کرد: علاوه بر این اعتماد مردم به نظام را افزایش داده، که بنده چیزی ارزشمندتر از این که مردم اعتمادشان به نظام افزایش پیدا کند، نمی شناسم. اگر جمهوریت نظام را در نظر بگیریم، در مقایسه با کشورهایی که ادعای جمهوریت را دارند مثل آمریکا، شفافیت مالی بین مسئولان با مردم در کشور ما باید بیشتر باشد و اگر اسلامیت نظام را در نظر بگیریم، دستورات زیادی در دین بر تایید عرایض بنده وجود دارد، سیره عملی حکومت حضرت رسول (ص) و حضرت امیر(ع) نیز دلیلی عینی و کافی بر لزوم شفافیت و نظارت مردم است و دستگاه های قانون گذاری باید زمینه این نظارت را با طراحی قانون و روش های مناسب آماده کنند.
وی افزود: حال ما در نظام جمهوری اسلامی باید بطور مضاعف به این مسئله اهمیت داده و رسیدگی کنیم. بنده گلایه شدید دارم از مجلسی که خود را اسلامی میداند، چطور می شود در این مجلس عده ای به دنبال حذف نظارت مردم باشند. این کار چه دلیلی دارد؟ جز این که مردم فکر کنند منافعی برای مخالفین این بحث وجود دارد؟ این ها اصلا فکر می کنند به جوانب کارهایی که در مجلس انجام می دهند؟ با شیوع فساد و ویژه خواری چه خواهند کرد؟! سلب اعتماد مردم از دستگاه ها، قوا و اصل نظام را در نظر گرفته اند یا فقط به فکر منافع شخصی و یا حزبی و گروهی اند؟ این است نماینده مجلس یک نظام اسلامی؟ آیا این نماینده مجلس در طراز انقلاب اسلامی است؟
دبیر تبیین مواضع بسیج دانشجویی استان خراسان شمالی گفت: به اعتقاد بنده این نمایندهها در طراز جمهوریت نظام هم نیستند چه برسد به این که در طراز اسلامیت نظام باشند.
فرهادی خاطرنشان کرد: از نمایندگاه استان در مجلس تقاضا دارم ضمن تایید این ماده از برنامه ششم توسعه که حداقل وظیفه شان در قبال مردم است، توضیحات لازم را در رابطه با این موضوع برای مردم استان ارائه کنند. اول باری نیست که برخی نمایندگان در مجلس دهم چنین خطاهایی انجام می دهند، در آبان ماه نیز تعداد 107 نماینده به طرح «شفافیت دریافتی مدیران» رای منفی دادند.
وی گفت: اگر نمایندگان مجلس مجدداً در این مسئله نیز تصمیم غلطی گرفته و خطایی کنند، جنبش دانشجویی وظیفه شرعی خود را در قبال نظام و مردم انجام داده و واکنش های جدی، صریح و قاطعی را شاهد خواهیم بود.