اخبار دانشگاهی را از «کانال اخبار دانشگاهی SNN.ir» دنبال کنید
به گزارش خبرنگار خبرگزاری دانشجو از مشهد، خوش چهره، استاد اقتصاد و نماینده دوره هفتم مجلس شورای اسلامی در گردهمایی دانشجویان انقلابی در دانشکده پزشکی دانشگاه علوم پزشکی مشهد گفت: در انتخابات ایران، نامزدها بیشتر به بحث در مورد عوارض بر اقتصاد ملی می پردازند و گفتن این عوارض فقط به صرف بیان، ارزشی ندارد.
وی بیان کرد: در این خصوص همیشه باید منشا شناسی عوارض کرد و این منشا شناسی فرایندی است که به شناخت و بصیرت می انجامد، یعنی گفتن عوارض وقتی خوب است که به طور صحیح به شناخت واقعی ای نسبت به پدیده برسد.
خوش چهره ادامه داد: اکنون ریشه بیکاری در بی رمقی تولید است و سیاست های اقتصادی دولت و تحت فشار قرار دادن تولیدکنندگان به وسیله دادن وام هایی باسود بالا از موانع مهم تولید داخلی می باشد.
وی افزود: در یک زمانی، صنعت نساجی دومین صنعت اشتغال زا در ایران بود؛اما اکنون نقش صنعت نساجی در تولید ملی زیر بیست درصد می باشد و علت ان این است که تولید کنندگان پوشاک ما، با عدم نظارت بر قاچاق پوشاک و بالاترین نرخ سود بانکی به تولید کنندگان و هم چنین مالیات زیاد مواجه هستند.
این کارشناس اقتصادی با بیان این که اقتصاد ملی با 40 درصد توانش در حال تولید است و این بی رونقی در تولید هم متاثر از عوامل درون زا و هم برون زاست، تصریح کرد: بعضی از قوانین در مجلس و سیاست های دولت باعث این ضعف در تولید شده است و ما قطعا مشکل مدیریتی در این زمینه داریم.
وی ادامه داد: یکی از راه حل های اصلی در افزایش اشتغال رفع موانع تولید می باشد و متاسفانه در سال های گذشته و اکنون مسئولین تلقی غلطی از اقتصاد مقاومتی دارند.
نماینده دوره هفتم مجلس شورای اسلامی با اشاره به اینکه تولید ناخالص ما یک تولید شکننده است، افزود: هویت بخش اقتصاد ملی، تولید ملی است یعنی به طور متوسط پنجاه درصد ظرفیت ملی تولید می کنیم و در آمد ملی ما نیز ریشه در تولید ملی ما دارد ولی متاسفانه اکنون 70درصد درآمد ملی ما ریشه در فروش نفت خام دارد نه در تولید ملی و این اقتصاد به دلیل وابستگی شدید به خام فروشی نفت بسیار شکننده است.
خوش چهره گفت: قانون اساسی و تاکیدات امام خمینی(ره) و مقام معظم رهبری بر عدم وابستگی اقتصاد به فروش نفت خام است ولی هر دولتی که از اول انقلاب تا کنون آمده است رکورد این وابستگی را نسبت به دولت قبل شکسته، به طوریکه لایحه بودجه 93و 94 به طور واقعی 70در صد به نفت وابسته است.
این کارشناس اقتصادی با اشاره به این که اقتصاد ما به شدت شکننده است چون وصل به خام فروشی نفت است، بیان کرد: ما باید از راه رفع موانع تولید، اقتصادمان را مقاوم سازی کنیم تا به رفاه و اشتغال برسیم و ما باید در اقتصاد مقاومتی قطع وابستگی های استراتژیک را داشته باشیم.
وی افزود: ما باید در گندم به هفتاد درصد خودکفایی برسیم تا شاهد کاهش وابستگی های تهدید زا باشیم.
خوش چهره عنوان کرد: برجام سطح آگاهی مردم را به بدعهدی های آمریکا نشان داد و این دستاورد کمی نیست.
خوش چهره در پایان با اشاره به این که دولت آینده نباید فقط به عوارض اقتصاد بپردازد، خاطرنشان کرد: باید راه حل ها متناسب با شرایط باشد و وعده های کاندیدها طوری نباشد که غیر قابل اجرا باشد و تشخیص اقدامات آنی و بلند مدت در اقتصاد بسیار مهم است.