اخبار دانشگاهی را از «کانال اخبار دانشگاهی SNN.ir» دنبال کنید
به گزارش خبرنگار خبرگزاری دانشجو از مشهد، ظهر امروز با حضور مینیخالف، رئیس جمهور تاتارستان در دانشگاه فردوسی مشهد یادداشت تفاهم نامه بین دانشگاه کازان تاتارستان و دانشگاه فردوسی مشهد امضاء شد.
این یادداشت تفاهم در راستای تفاهم نامهای است که قبلا بین این دو دانشگاه به امضاء رسیده بود.
بر اساس این یادداشت تفاهم دو دانشگاه در زمینههای شیمی، فیزیک، پتروشیمی، نانوتکنولوژی و بیوتکنولوژی همکاری خواهند داشت.
در ضمن جهت تبیین راهکارهای بهتر در خصوص پژوهشهای مشترک بین این دو دانشگاه در زمینههای شیمی، فیزیک، نانو تکنولوژی، بیوتکنولوژی و پتروشیمی، کمیته مشترکی ایجاد خواهد شد، کار این کمیته بررسی انجام پروژهای مشترک بین دانشگاه فردوسی مشهد و کازان تاتارستان میباشد.
محمد کافی، رئیس دانشگاه فردوسی مشهد، در این جلسه ضمن خوشامد گویی به رئیس جمهور تاتارستان و هیئت همراه با اشاره به ایننکته که جمهوری تاتارستان یکی از قطبهای مهم جمهوری روسیه است، گفت: در کنار اشتراکاتی که بین خراسان و تاتارستان وجود دارد، توجه به علم بین این دو نهاد در حد ملیت موج میزند.
وی افزود: انتظار داریم که از این پس مبنای همکاری بین خراسان و تاتارستان از مسیر علم و دانش عبور کند.
رئیس دانشگاه فردوسی مشهد در ضمن سخنان خود با یادآوری این موضوع که همکاری بین این دو نهاد از دو سال گذشته شروع شده است، خاطرنشان کرد: امیدواریم که از این پس همکاری بیشتری بین این دو نهاد را شاهد باشیم.
کافی در ادامه حضور پرفسور لینار لیتپف را در دانشگاه کازان باعث ایجاد این تفاهم نامه بین دو دانشگاه دانست و بیان داشت: حضور این پرفسور همچنین باعث شد که این دو دانشگاه طرحهای علمی برای آینده داشته باشند.
وی در پایان سخنان خود خطاب به رئیس جمهور تاتارستان یادآور شد: جناب رئیس جمهور حضور شما باعث دلگرمی دانشگاه فردوسی است.
در ادامه این نشست مینیخالف، رئیس جمعهور تاتارستان ضمن ابراز خرسندی از امضاء تفاهم نامه بین دو دانشگاه فردوسی مشهد و کازان تاتارستان، در خصوص دانشگاه کازان گفت: این دانشگاه یکی از پیشرفتهترین آموزشگاههای سطح فدرال روسیه است و در راستای پژوهش و مطالعه فعالیت دارد و تلاش داریم که دانشجویان برتر را جذب کنیم. به نظر من ارتباط دانشگاه کازان با دانشگاه فردوسی مشهد به ما در این زمینه کمک خواهد کرد.
رئیس جمهور تاتارستان به این نکته که قرن 21 عصر علم و دانش است، اشاره کرد و افزود: کشورهایی که به دانش توجه دارند، پیشرفت میکنند و توسعه اقتصاد، فرهنگ و انسانیت در دانشگاهها میباشد.
وی در ادامه خطاب به مسئولان دانشگاه فردوسی در خصوص اجرایی شدن یادداشت تفاهم نامه، خاطرنشان کرد: من علاوه بر ریاست جمهوری، رئیس کمیته حمایت و نظارت بر دانشگاه کارزان نیز میباشم، بنابراین ارتباط بین دو دانشگاه را در قالب این تفاهم نامه کنترل و پیگیری خواهم کرد.
مینیخالف در پایان سخنان خود یادآورشد: به منظور اجرایی شدن این تفاهم نامه سفارت روسیه ارائه ویزا را تسهیل خواهد کرد.
در ادامه نشست پرفسور لینار لیتپف، معاون روابط بینالمللی دانشگاه کارزان تاتارستان با بیان اینکه دانشگاه کازان 501 برنامه آموزشی، 10 هزار کارمند و سه هزار پرفسور دارد، گفت: در این دانشگاه همچنین 45 هزار دانشجو از 80کشور مشغول به تحصیل میباشند.
وی افزود: این دانشگاه ارتباط گسترده بین المللی برخوردار میباشد و اکنون 16 برنامه مشترک همکاری با دیگر دانشگاههای جهان دارد و تاکنون 290 توافق نامه با دانشگاههای کشورهای دیگر به امضاء رسانده است.
معاون روابط بینالملل دانشگاه کازان تاتارستان در پایان یادآور شد: این دانشگاه چهار ستاره رتینگ جهانی را نیز دریافت کرده است.