اخبار دانشگاهی را از «کانال اخبار دانشگاهی SNN.ir» دنبال کنید
به گزارش گروه دانشگاه خبرگزاری دانشجو، یکی از بزرگترین مشکلات دانشجویان چگونگی اسکان آنها دور از خانواده و موضوع آشنای خوابگاههای دانشجویی است که البته در ارتباط با دانشجویان دختر در ابعاد بیشتری رخ نشان می دهد. خصوصیات فرهنگی جامعه، محدودیت امکانات خوابگاههای دانشجویان دختر در مقابل افزایش قابل توجه آنها، وابستگی روحی و عاطفی بیشتر دختران خانواده از جمله دلایل این امر است.
کم نیستند دانشجویانی که به کمبود امکانات رفاهی، ازدحام بیش از حد دانشجو در اتاق خوابگاهها، وضعیت نامطلوب سرویسهای بهداشتی و آشپزخانه ها، نبود امکانات امنیتی و حفاظتی، نبود فضاهای مطالعه معترض هستند و هر روز صدایشان از دانشگاهی بلند می شود.
وجود یک خوابگاه با شرایط مناسب و در حد معمول برای مراکز آموزش عالی که در پی رسیدن به اهداف متعالی علم و دانش و دستیابی به فناوری هستند لازم و ضروری است؛ چرا که درصد قابل توجهی از دانشجویان زندگی دوران دانشجویی خود را در محیط خوابگاه می گذرانند و از طرف دیگر دوری دانشجویان از محیط گرم خانه و خانواده، بودن در دیار غربت و فشار های تحصیل و درس شرایط خاص تری را برای دانشجویان خوابگاهی نسبت به دانشجویان بومی رقم می زند، لذا عدم توجه کافی و حساب شده به فضای خوابگاه های دانشجویی ممکن است در بسیاری از موارد اثرات بسیاری را چه از لحاظ جسمی و چه روحی بر دانشجویان داشته باشد، از بیماری های روحی، روانی و افسردگی دانشجویان تا افت تحصیلی و گرفتار شدن در دام اعتیاد و مسیرهای انحرافی و احیانا در موارد انگشت شماری خودسوزی و خود کشی!
آنچه که در نگاه اول و به محض قرار گرفتن در فضای بیرونی خوابگاه های دانشگاه ایلام و دانشگاه علوم پزشکی ایلام، به عنوان خوابگاه های دولتی به چشم می خورد، نا مناسب بودن فضای بیرونی از لحاظ عدم رسیدگی به محوطه و نبود فضای سبز در این مکان ها است.
یکی از دانشجویان حاضر در خوابگاه اندیشه دانشگاه ایلام، با ابراز رضایت نسبی از خوابگاه، وجود فضای سبز در بیرون از خوابگاه را مؤثر در داشتن روحیه ای شاد و بانشاط برای دانشجویان دانست و گفت: اگر مسئولان دانشگاه توجه خاصی به این مکان داشته باشند، با رسیدگی به درختان و ایجاد فضای سبز در این محوطه بسیار می توانند در تغییر روحیه دانشجویان و ایجاد فضایی آرام و فرح بخش مؤثر باشند.
وی با اشاره به مساعد بودن محوطه اطراف خوابگاه های دانشگاه ایلام و داشتن شرایط لازم برای ایجاد فضای سبز اظهار داشت: خشکیدگی گیاهان و بعضا درختان این قسمت از زمین های دانشگاه ایلام و همچنین خاکی بودن آنها چهره نا زیبایی را در این قسمت به وجود آورده است که اگر مسئولان این مسئله را در نظر بگیرند ضمن زیبا سازی محوطه و ایجاد فضایی سبز، مکانی می شود که دانشجویان بتوانند ساعاتی از روز را در محیطی سبز و دور از چهار دیواری های سیمانی و سنگی دمی بیاسایند.
یکی از دانشجویان پسر خوابگاه دانشگاه علوم پزشکی با گلایه از نبود سیستم های خنک کننده مناسب در خوابگاه، و طعم ناخوشایند آب شرب این منطقه در خصوص شرایط و فضای بیرونی خوابگاه اظهار داشت: نبود هیچ گونه فضای سبزی در این قسمت از دانشگاه علوم پزشکی بسیار بر روحیه دانشجویان تأثیر دارد.
وی گفت: دانشجویان به عنوان نسل جوان جامعه نیاز به قرار گرفتن در فضایی دارند که بتوانند در آن فضا به خصوص هنگام فراغت از درس و امتحان جهت التیام اعصاب و روان خود، استفاده کنند.
این دانشجو بیان داشت: مسئولان دانشگاه باید با استفاده به جا و مناسب از پوشش گیاهی، احداث و نگهداری فضای سبز در محیط دانشگاه و مخصوصا در این محوطه اطراف خوابگاه اقدام کنند که نه تنها در تغییر چهره این فضا مؤثر است؛ بلکه بسیار می تواند در سلامت جسم و روح دانشجویان اثرگذار باشد.
امروزه جامعه شناسان، روان شناسان و پزشکان بر این باورند که فضای سبز افزون بر تامین بهداشت جو و محیط مکانهای مسکونی، نقش مثبتی در سلامتی شهروندان به عهده دارد.
ضروری به نظر می رسد که با توجه به محیط نا مناسب محوطه های خوابگاهی با وجود مشکلاتی که ممکن است وجود داشته باشد، تدابیری اندیشیده شود که هم به این قسمت ها رسیدگی لازم بشود و هم با ایجاد فضاهایی سبز و در خور چنین محیط هایی حال و هوایی تازه به محیط های خوابگاهی و روحیه دانشجویان انان داده شود.