مسئول سازمان بسیج علمی گفت: دولت اسلامی با وحدت حوزه و دانشگاه محقق می شود
به گزارش گروه دانشگاه خبرگزاری دانشجو، حسین قدیانی مسئول سازمان بسیج علمی، پژوهشی و فناوری کشور در جمع دانش آموختگان دومین دوره مدرسه علوم انسانی اسلامی صدرا، علم بومی را لازمه تمدن سازی خواند و تصریح کرد: علم بر سه بخش علوم دقیقه (پایه و مهندسی)، تجربی و انسانی تقسیم میشود. در علوم دقیقه اگر در مبانی مشکلی با غرب نداشته باشیم حتما در کاربردها اختلاف داریم.
قدیانی افزود: اگر علم اتم در نزد شیخ بهایی بوده است از آن حمام که کاربرد عام المنفعه دارد حاصل میشود، ولی همین علم در سال ۱۹۴۵ میلادی وقتی توسط دانشمندان غربی کشف و حاصل آن هیروشیما و ناکازاکی شد.
وی ادامه داد: در علوم تجربی (سلامت) اختلاف نظرمان با غرب بیشتر است. به طور مثال نگاه طب اسلامی کل نگر و نگاه پزشکی نوین جزء نگر است. اگر پیرمردی به دندان پزشک مراجعه کند طب نوین ایمپلنت یا دندان مصنوعی برای او تجویز میکند. در صورتی که طب اسلامی میگوید کسی که دندان هایش خراب است، سیستم هاضمه او نیز دچار مشکل گشته و اگر دندانهای او را ترمیم کنیم فشار بیشتری به سیستم هاذمه آورده شده که مشکلات دیگری ایجاد میکند و همه با هم باید دیده شود.
دبیر قرارگاه جهاد علمی سازمان بسیج مستضعفین با بیان حرکت خلاف جهت علوم دانشگاهی با مبانی انقلاب اسلامی، تصریح کرد: تفاوت ما در علوم انسانی با غرب تفاوت مبنایی است. مبنای ما توحیدی و الهی و مبنای غرب اومانیست، انسان گرایی و اصالت لذت و شهوت است. باید دغدغهمند بود و شب و روز کار و مطالعه کرد، ما کمبود منابع نداریم.
مسئول سازمان بسیج علمی، پژوهشی و فناوری کشور ادامه داد: تفاوت دیگر علوم انسانی ما با غرب در چند وجهی بودن دانشمندان است. مثلا ابن سینا هم طبیب حاذق، ریاضی دان و منجم بود. ولی در غرب علم را شاخه شاخه و رشته و رشته کردند که دانشمندان غربی نمیتوانند کل علم را ببینند و نگاه درستی ندارند؛ و مثال مولانا درباره فیل در تاریکی صادق است. هرکس در تاریکی به قسمتی از بدن فیل را لمس میکند و حیوانی را تصور میکنند، ولی در واقعیت، این اجزا در کنار هم موجودی کاملا متفاوت را تشکیل میدهد.
قدیانی افزود: اگر ما در زمینه علوم انسانی ادعای کار داریم ما علم مسلمانها را کار کردیم نه علم اسلام را. برای تحقق دولت اسلامی باید به سمت وحدت حوزه و دانشگاه به صورت عملی برویم و تشکیل تمدن اسلامی به پنج مرحله انقلاب اسلامی، نظام اسلامی دولت اسلامی حکومت اسلامی و در پایان تمدن اسلامی خواهیم رسید و ما اکنون در مرحلهی دولت اسلامی متوقف شده ایم.
وی در پایان درباره نحوه همکاری با مدرسه علوم انسانی اسلامی صدرا گفت: گمشده ما جوانانی هستند که در زمینه علوم اسلامی تحقیق میکنند. دانش آموختگان دانشگاه امام صادق (ع) چند سالی است با سازمان بسیج علمی همکاری کرده و توانسته اند یک متودولوژی در این زمینه ایجاد کنند، اما با یک گروه و یک روش به تنهایی به نتیجه نخواهیم رسید و از این کار بلند مدت ایجاد شده در مدرسه صدرا استقبال میکنیم و در حد خودمان از لحاظ مالی و معنوی کمک خواهیم کرد.